Verschrikkelijk slecht nieuws voor Boer Zoekt Vrouw deelnemers Anke en Piet

Met een buik vol vlinders sloten koppels Claudia & Paul, Richard & Robin en Haico & Ellen het programma Boer Zoekt Vrouw 2023 af, maar helaas had het avontuur voor boer Piet en Anke geen sprookjeseinde in petto. 

Waar is Boer Zoekt Vrouw deelneemster Jasmijn gebleven?

Mocht je de slotaflevering van BZV gemist hebben, dan zorgt bovenstaande alinea wellicht voor de volgende vraag: ‘Boer Haico was toch op citytrip met Jasmijn?’ Dat klopt, maar het ijskonijn verloor helaas al gauw de drang om te onderzoeken wat er onder het maagdelijke hoofddoekje van de boer verstopt zat. Was het een typisch gevalletje bindingsangst of hadden de vlinders een verkeerde afslag genomen op de snelweg? Ik heb werkelijk waar geen idee, maar het is in ieder geval wel duidelijk dat het leven van Haico een stuk minder gecompliceerd is zonder de moodswings van Jasmijn.

Gelukkig stond Ellen nog onder de sneltoets van de telefoon van de boer verstopt  en nog voor de laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw werd uitgezonden is er een kolonie vlinders in Denemarken ontpopt. Het prille koppel straalde van oor tot oor bij de reünie. Het is makkelijk om te roeptoeteren dat Ellen tweede keus is, want met 0,0 ervaring is het niet zo gek dat Haico voor de verkeerde dame koos. Een boer met 42 jaar aan onderdrukte hormonen in dezelfde ruimte zetten met een jonge blonde schone is nu eenmaal het recept voor complete ontoerekeningsvatbaarheid.

Liefde en vriendschap voor de boeren van BZV

Bij Boer Zoekt Vrouw deelnemers Claudia en Paul hebben de koeien op de boerderij plaats moeten maken voor miljoenen rondfladderende vlinders. De liefde viert hoogtij en ondanks 6 uur afstand stapt de man om de week in de auto om zijn favoriete boerin te knuffelen. Ze zijn ‘sodeknetter’ gek op elkaar. Wie weet volgt er in de toekomst nog wel een autoritje richting het altaar. 

Ook Richard en Robin hebben elkaar helemaal gevonden en genieten ondanks hun verschillen van elkaars aanwezigheid. Dan te bedenken dat de boer zijn grote liefde in eerste instantie wilde laten gaan omdat hij een toekomst met een vegetariër niet zag zitten. Tja, wat de boer niet kent dat vreet ‘ ie niet. Toch staat Richard nu regelmatig een courgette te schillen voor zijn grote liefde. Of is het een aubergine? Waarschijnlijk weet de boer het verschil nog steeds niet, maar zolang Robin in the picture is houden we hoop.

Het liefdesverhaal van boer Piet heeft helaas een treurige wending gekregen nadat bij Anke borstkanker is geconstateerd. De goedlachse vrouw zei tijdens de citytrip al dat ‘vlinders weer wegvliegen, dus je hebt geen donder aan die beesten’ en daar heeft ze helaas gelijk in gekregen. Want hoeveel vlinders je ook vangt, tegen de alles verterende ellende van kanker is niet op te boksen. Desondanks is de deelname van boer Piet bij het programma Boer Zoekt Vrouw niet tevergeefs geweest, want als goede vriend kan hij een baken van steun zijn voor Anke. 

Misschien zijn juist de vlinders het probleem…

Soms vraag ik mij af of het menselijk verlangen naar vlinders in de buik de zoektocht naar liefde niet saboteert. Zijn die vliegende insecten echt zo belangrijk of kunnen we niet beter verder kijken dan onze neus lang is? Van mijn goede vriend Radboud Visser, matchmaker van het populaire tv-programma Married at First Sight en CEO van Mens en Relatie, heb ik geleerd dat liefde kan groeien en we zelf niet altijd in staat zijn om de partner te kiezen die ons geeft wat we nodig hebben. Na meerdere mislukte relaties kan ik niet anders dan hem volkomen gelijk geven. 

Met de woorden van Anke in mijn achterhoofd heb ik mijn schepnet op Marktplaats gezet en de jacht naar fladderende insecten overboord gegooid. Het zoeken naar een geschikte partner laat ik voortaan wel over aan Radboud. Want laten we eerlijk zijn, als je voor een brood naar de bakker gaat en voor een nieuwe televisie een elektronicazaak bezoekt, waarom zou je dan voor zoiets belangrijks als je grote liefde vinden geen hulp inroepen van een expert?

Meer artikelen lezen over Boer Zoekt Vrouw 2023

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Dit was helaas de laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw 2023, maar op NPOstart en NLZiet zijn de afleveringen van seizoen 14 met deelnemers met Haico en Ellen, Richard en Robin, Claudia en Paul, Piet en Anke en boerin Bernice terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 12 seizoen 14 BZV Boer Zoekt Vrouw 2023