Welke fouten maken de Boer Zoekt Vrouw deelnemers tijdens het daten?

Het is tijd voor de vrijgezellen om hun koffers te pakken voor een logeerpartij bij de boeren. Wie gaat de bezwete hoofddoekjes van boer Haico wassen en welke vrouw mag de pijnlijke rug van Piet masseren? Gaat Boer Zoekt Vrouw vrijgezel Bob voortaan de kalveren van Claudia de fles geven? En welke BZV knul weet om te gaan met de wisselende stemmingen van boerin Bernice? 

Bob en Claudia snijden direct serieuze onderwerpen aan in Boer Zoekt Vrouw

Na een aanloopje van 4 afleveringen begint het matchmaking programma voor boeren steeds leuker te worden. Het kaf is van het koren gescheiden en we leren de boeren wat beter kennen. Boer Zoekt Vrouw deelnemers René, Paul en Bob zijn naar Frankrijk afgereisd om een week door te brengen met boerin Claudia. Het zijn echt drie totaal verschillende mannen. Daardoor is het lastig om nu al een gokje te wagen wie uiteindelijk de gelukkige gaat worden. 

Bob kan in ieder geval de boom planten die hij voor Claudia had meegenomen tijdens hun speeddate. Daarna de poot omhoog en even goed zijn territorium markeren in Frankrijk. Zo slim als hij met zijn ‘portable boom’ de boerin wist in te pakken, zo dom is zijn actie om op de eerste dag van de logeerpartij al een zwaar onderwerp aan te snijden tijdens een bakje koffie. Bob vraagt zich af of boerin Claudia al toe is aan een relatie na het overlijden van haar man Matthieu. De boerin in kwestie maakt zich vooral druk of de afstand een probleem wordt als ze besluit om op permanente basis met René te gaan ‘viezelevozelen’. 

Als ware Boer Zoekt Vrouw commentator roep ik aanwijzingen naar Claudia en Bob richting het beeldscherm van de televisie. ‘Ga eerst eens even elkaar rustig leren kennen voordat je praktische en zware onderwerpen als koekje bij de koffie nuttigt.’ Mijn adviezen zijn helaas aan dovemansoren gericht.

Hoe gaat het met boerin Bernice en de andere boeren?

Bij boerin Bernice in Zweden verloopt de logeerpartij wisselvallig. De stemming van de jongedame begint zonnig met aan het einde van de dag bewolking en kans op een bui. Zitten Boer Zoekt Vrouw singles Johan, Yorick en Ype Jacob wel te wachten op de stemmingswisselingen van Bernice? 

De vrijgezellen die boer Haico heeft uitgekozen voor een weekje daten in Denemarken zijn leuk, maar ik moet bekennen dat ik zijn keuze niet begrijp. Het gaat van het ene uiterste naar het andere uiterste. Jasmijn, een vlotte jonge meid van 26 jaar, ‘thuisonderwijsmama’ Wendy en stoere Ellen met het kort pittige kapsel mogen met elkaar de strijd aangaan om de grote liefde van Boer Zoekt Vrouw deelnemer Haico te worden.

Piet heeft het niet makkelijk in Duitsland, want de boer heeft moeite om de overenthousiaste Eugenie in toom te houden. Hij wil Anke en Gea ook aandacht geven, maar krijgt daar nauwelijks de kans voor. Het lijkt erop dat Eugenie haar tanden als een ware pitbull in prooi Piet heeft gezet en vastbesloten is om de vrouw te worden die de boer zoekt. Nu maar hopen dat ze hem niet met huid en haar verscheurd. 

Het dating mijnenveld van Boer Zoekt Vrouw

Het is jammer om te zien dat veel deelnemers van het programma Boer Zoekt Vrouw 2023 in de valkuilen van het ‘dating mijnenveld’ trappen, want dat had met de juiste begeleiding voorkomen kunnen worden. Met uitzondering van boer Richard en zijn dames waarbij het tot nu toe heel soepel verloopt.

Inmiddels weet ik uit ervaring dat we bijna allemaal fouten maken tijdens onze eerste dates. Met hulp van Married at First Sight matchmaker Radboud Visser van Mens en Relatie ben ik erachter gekomen waarom ik telkens weer precies de verkeerde partner kies en alle leuke mannen afschrik. Confronterend, maar wel een eyeopener die mij in de in staat stelt om in de toekomst net zo gelukkig in de liefde te worden als Rowan en Astleigh van MAFS. Mocht Boer Zoekt Vrouw geen partner opleveren voor de boeren, dan is het wellicht een goed idee om ze op te geven voor het volgende seizoen van Married at First Sight. Reken er maar op dat ik dan met een fles rosé en een grote bak popcorn voor de tv klaar zit als commentator.

Lees hier alles over boerin Claudia en Bernice en boeren Haico, Piet en Richard in de artikelen van Boer Zoekt Vrouw 2023.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv NPO1 / KRO-NCRV

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 14 BZV Boer Zoekt Vrouw 2023