Prille romantiek in Boer Zoekt Vrouw vakkundig vernietigd door Yvon Jaspers

Tranen met tuiten worden er gehuild als Eugenie en Marlies gedwongen afscheid moeten nemen van Piet en Richard in Boer Zoekt Vrouw. Het valt ook niet mee om na 3 dagen logeren afscheid te moeten nemen van hun grote liefde. Bij de andere deelnemers van Boer Zoekt Vrouw 2023 gaat het er gelukkig een stuk luchtiger aan toe.

Hoe Eugenie zelf haar Boer Zoekt Vrouw avontuur eigenhandig om zeep hielp

Misschien ligt het aan mij en ben ik als Zeeuw te nuchter voor dit programma, want ik heb tijdens de aflevering van deze week zoveel achter mijn oren gekrabd dat het bloed onder mijn nagels zit. De intensiteit waarmee sommige singles in het liefdesavontuur springen is op zijn zachtst gezegd wat overmatig. Alsof het een zaak op leven en dood is, wierp Eugenie zich op boer Piet. De voormalig melkveehouder besloot de verliefdheid van de dame abrupt af te kappen en ontsnapte net op tijd aan de ketens van de blondine. 

In een verwoede allerlaatste poging om haar klauwen in Pietermans borstkas te nagelen gooide de vrouw haar geheime wapen in de strijd. Met een emotioneel pleidooi probeerde ze op het schuldgevoel van de oude boer in te spelen. Met tranen in haar stem zei Eugenie: ‘Ik heb me nog nooit zo vergist in m’n gevoel, echt nog nooit. Nee, nee, voor m’n gevoel zat het zo goed…. Ik ben al die weken stapelverliefd geweest.’ ‘Ik heb niet kunnen slapen, niet kunnen eten en ik dacht dat het wederzijds was.’

Ondanks de geweldige uitvoering van de passionele voordracht bleek boer Piet niet gevoelig voor de emotionele manipulatie van Eugenie en ook ik had moeite om sympathie op te brengen voor de Boer Zoekt Vrouw deelneemster. Als je jezelf in de uitverkoop gooit en je melk zowat in Piet zijn strot ramt, moet je niet raar staan kijken als de boer de koe niet koopt. Op medelijden van Anke en Gea hoeft Eugenie ook niet te rekenen, want die trokken meteen een fles wijn open zodra hun concurrent het erf had verlaten. Daar moet op gedronken worden! Een beetje jammer dat de polonaise die volgde niet is uitgezonden.

Ligt het probleem eigenlijk wel aan de deelnemers van BZV 2023?

Van volwassen mensen mag je verwachten dat ze een beetje hun hoofd erbij houden als ze meedoen aan een datingprogramma. Je weet immers dat de kans groot is dat je naast het net vist en voor ruim één miljoen kijkers voluit op je snufferd gaat. Maar ligt het echt aan de deelnemers van Boer Zoekt Vrouw of heeft presentatrice Yvon Jaspers ook een flinke vinger in de griesmeelpap? 

Het kruisverhoor waar zelfbenoemd matchmaker Jaspers de boeren en vrijgezellen aan blootstelt tijdens de gezellige onderonsjes is nou niet bepaald bevorderlijk voor het ontstaan van een prille liefde. Ernstige vragen als ‘Is dit de man van je leven?’ en ‘Zie jij een toekomst hier’ zetten de boel op scherp. Doe eens even normaal joh, ze kennen elkaar amper. Terwijl Yvon Jaspers de deelnemers van Boer Zoekt Vrouw 2023 het vuur aan de schenen legde, verhing Cupido zich uit plaatsvervangende schaamte aan de dichtstbijzijnde boom. 

Liefde moet toch leuk zijn? De lichte kriebels in je buik als de eerste vlinders zich een weg banen door je ingewanden. Kleine net ontpopte vlindertjes die je darmflora volledig op zijn kop zetten en lustopwekkende hormonen die door je lijf gieren. Bloemetjes en bijtjes die niet kunnen wachten om elkaar te verwennen. Nee, niet als het aan Yvon Jaspers ligt. Die gooit er gelijk een jerrycan Roundup onkruidverdelger overheen. Elke prachtige vlinder en vrolijke bij wordt bij de deelnemers van Boer Zoekt Vrouw chemisch verbrand nog voor ze een kans hebben gehad om te fladderen.

Lees hier alles over boerin Claudia en Bernice en boeren Haico, Piet en Richard.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv NPO1 / KRO-NCRV / BZV 2023

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 14 BZV Boer Zoekt Vrouw 2023