De droom van Bob stortte in als een nat kaartenhuis in Boer Zoekt Vrouw

Het zit erop voor diepzinnige Bob, de paniek slaat toe bij boerin Bernice, Jasmijn gooit haar eigen glazen in en de andere deelnemers van Boer Zoekt Vrouw 2023 keuvelen gestaag voort. Terwijl de kijkers van BZV met smart wachten op stomende romantiek, komt het programma op gang als een trage dieselmotor.

De koek is op tussen boerin Claudia en Boer Zoekt Vrouw deelnemer Bob

In Frankrijk heeft het laatste uur geslagen voor Bob. Zijn toekomstdroom van urenlang filosoferen met de boerin in de Franse zomerzon is als een natgeregend kaartenhuis in elkaar gestort. Ik ben er een beetje beduusd van, want terwijl Claudia het hart van Bob brak in aflevering 8 van Boer Zoekt Vrouw, breek ik mijn hersens over het boompje. Je weet wel die armetierige struik op stam, waarmee de beste man al tijdens de speeddate het weelderige erf van de boerin wilde markeren. 

Hoe moet het nu in vredesnaam verder met de boom? Heeft Bob de boom uitgegraven en zit hij nu thuis op zijn knietjes tegen de stam uit te huilen? Of heeft hij de boom moederziel alleen achtergelaten? Zit boerin Claudia wel op te wachten op een bos met takken die haar dagelijks aan de diepzinnige filosoof doen denken? Zoveel vragen en zo weinig antwoorden.

Maken Johan en Ype Jacob überhaupt wel kans bij boerin Bernice?

Van Boer Zoekt Vrouw deelneemster Bernice worden we ook al niet veel wijzer, want het mysterie rondom haar mentale welzijn wordt met de dag groter. Telkens als de jongens een klein beetje vooruitgang boeken, neemt de jonge boerin de kuierlatten. Het engelengeduld van Johan en Ype Jacob is bewonderingswaardig. De introverte jongedame heeft goud in handen, maar lijkt enkel steenkolen te zien. De paniek in de ogen van de boerin wekt bijna de indruk dat ze tegen haar zin uitgehuwelijkt wordt door de beul van Boer Zoekt Vrouw en wanhopig op zoek is naar een uitweg om te ontsnappen. Een koe op weg naar de slachtbank die uit de veewagen wil springen. Zou het voor Bernice niet beter zijn om eerst eens te ontdekken wat ze wil in het leven voordat ze aan een relatie begint?

De voortgang van boer Piet en boer Richard gaat gestaag. Het liefdesavontuur is als een langzaam kabbelend beekje water. Hoewel de boeren het goed doen, zorgt het wel voor een oersaaie kijkbeleving voor de mensen die thuis voor de buis zitten. Als ik een euro zou krijgen voor elke kijker die in slaap is gevallen tijdens de uitzending… Poehee, dan kan ik de complete kofferset van Louis Vuitton aanschaffen én naar de Malediven vertrekken.

Hoe zit het eigenlijk met de melkveehouder uit Denemarken? Haico doet het op zich goed, maar helaas is Jasmijn haar toekomst met de boer aan het saboteren. Door een negatief gedachtenpatroon gooit ze haar eigen glazen in alsof ze aan het bowlen is in de servieskast. De blondine creëert als het ware een self-fulfilling prophecy door zich te laten leiden door haar onzekerheid. Want laten we eerlijk zijn, al die sombere gedachten zorgen nu niet bepaald voor stomende nachten en leiden eerder naar een volledige drooglegging down under vergelijkbaar met de Flevopolder.

Het is tijd dat de makers van BZV de hulp van experts inroepen

Het wordt tijd dat het productieteam van Boer Zoekt Vrouw 2023 de deelnemers eens een grote schaal oesters voorschotelt. Roof van mijn part seksuologe Eveline Stallaart bij concurrent MAFS weg. Als je Eef in laat vliegen zullen de vonken er bij de boeren binnen no time vanaf vliegen. Gooi Goedele Liekens en Bobbi Eden er ook nog bij en de kijkcijfers van BZV schieten door het dak. Nu we toch bezig zijn, is het misschien raadzaam om een belletje te doen richting dr. Phil. Je weet wel die kale knakker van de Amerikaanse televisie, die alles dat recht is krom lult en vice versa.

Na 8 afleveringen ben ik eigenlijk ook wel toe aan wat therapie. Aangezien alle dienstdoende experts hun handen al vol hebben aan de deelnemers van BZV zal ik mezelf maar psychologisch ondersteunen met een grote bak roomijs, een fles likeur en indien nodig een reep chocolade. Je moet toch een beetje voor jezelf zorgen, nietwaar?

Lees hier alles over boerin Claudia en Bernice en boeren Haico, Piet en Richard in de artikelen van Boer Zoekt Vrouw 2023.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv NPO1 / KRO-NCRV

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 14 BZV Boer Zoekt Vrouw 2023