Haico checkte vooraf zijn winkansen bij de veel jongere Jasmijn in Boer Zoekt Vrouw

De tijd is aangebroken voor de naar liefde smachtende boeren hun koffers pakken voor de citytrip. Voor sommige deelnemers is het zo klaar als een klontje wie hun reisgenoot wordt. Tijdens het keuzemoment van Boer Zoekt Vrouw kiest boer Haico de jonge Jasmijn, Richard wil op reis met Robin en voor Piet is Anke zijn meisje. De boerinnen daarentegen worden verscheurd door twijfels.

Claudia en Bernice hebben moeite met kiezen

Vol verwachting klopt mijn hart. Wie gaan de boeren kiezen voor een gratis mini-vakantie? Bij boerin Claudia moet eerst de laatste selectieronde in de sollicitatieprocedure van Boer Zoekt Vrouw nog afgehandeld worden voordat ze beslist of René of Paul de zwembroek in mag pakken voor de citytrip. De heren moeten in een mondelinge essay toelichten waarom zij de geschikte kandidaat zijn. Als makke lammetjes werken ze mee om aan de wensen van de boerin te voldoen. Ik vraag mij af of hun ballen misschien per ongeluk in Nederland zijn gebleven, want een beetje kerel weet immers dondersgoed wat hij waard is en hoeft dat niet te bewijzen.

In Zweden lopen Ype Jacob en Johan zich het vuur uit de sloffen voor de moeilijk kijkende boerin Bernice. Het ‘hard to get’ spel van de jongedame lijkt haar vruchten af te werpen, want ook deze jongens hebben hun ballen elders ondergebracht. Het is frustrerend om te zien hoe enorm hard deze knullen hun best doen en daar slechts af en toe een mager glimlachje voor terugkrijgen. Als hongerige muizen drentelen ze achter de boerin aan in de hoop dat er een kruimel liefde op de grond zal vallen. Het is dat mijn benzine bijna op is, maar anders zou ik direct in de auto stappen om een groot blok kaas voor de jongens te brengen.

Haico kiest Jasmijn voor de citytrip van Boer Zoekt Vrouw  

Bij boer Haico is het met name Ellen die er alles aan doet om te bewijzen dat zij de vrouw is hij zoekt. Ze is overduidelijk stapelgek op hem. Helaas denkt de boer vooral met de kleine Haico die onder de gulp van zijn broek zit verstopt en kiest hij voor Jasmijn. Dat is zijn goed recht, maar de manier waarop is op zijn zachtst gezegd niet zo fraai. 

In een onderonsje met Jasmijn checkte Haico voorafgaand aan het keuzemoment of zij wel 100% voor hem wil gaan na het Boer Zoekt Vrouw avontuur. Pas nadat het meisje ‘ja’ had gezegd, maakt hij zijn keuze bekend. Behoorlijk slinks, want als zij ‘nee’ had gezegd dan was de boer waarschijnlijk voor Ellen gegaan. Moet je voorstellen dat je in de volle overtuiging bent dat Haico je heeft gekozen uit liefde en er later tijdens de uitzending van BZV achterkomt dat je tweede keus bent. Ik denk dat ik in dat geval het hele Boerenbont servies naar zijn kale kop zou smijten. Het zou het doodvonnis zijn voor de laatste vijf haren op zijn glimmende biljartbal.

Een gebroken hart voor Marijke

Ook in Slowakije is er een boer zo dom als het achtereind van een varken en wijst de dame af die echt gek op hem is. Boer Zoekt Vrouw deelnemer Richard kiest voor Robin en breekt daarmee het hart van Marijke. Wederom een man die zijn keuze laat beïnvloeden door zijn ‘kleine vriend’. Hormonen kunnen het hart flink op hol brengen, maar alleen seksuele lusten zijn niet voldoende basis om samen een toekomst op te bouwen.

Hebben Haico en Richard een verkeerde keus gemaakt door te gaan voor Jasmijn en Robin? De dames zijn ongeveer net zo enthousiast als de gemiddelde plofkip in een legbatterij. Ik denk dat de boeren een grote vergissing hebben gemaakt. Wellicht had dit voorkomen kunnen worden als niet de verkeerde mannen hun ballen in Nederland achter hadden gelaten.

Lees hier de artikelen van Boer Zoekt Vrouw 2023.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 14 van Boer Zoekt Vrouw elke zondag om 20:23 uitgezonden op zender NPO 1 en op NLZiet is terug te zien hoe Robin, Jasmijn en Anke reageerden toen boeren Richard, Haico en Piet hun kozen voor de citytrip.

Beeld bron: Still Tv NPO1 / KRO-NCRV

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 14 BZV Boer Zoekt Vrouw 2023