Welke grapjas heeft het format van The Masked Singer om zeep geholpen?

Een schattige eekhoorn, stekelige kogelvis, reislustige koala, toffe peer en een mierzoete bonbon waren de figuren die een poging deden om indruk te maken in The Masked Singer 2023. Het idee achter het programma is leuk, maar met alle vernieuwingen in het seizoen 5 format is het nog maar de vraag of de kijkers net zo enthousiast zijn als de programmamakers.

The Masked Singer 2023 is vooral een walhalla voor adverteerders

Als tikgeit van Tv-Vrouw kan ik niet voor de mensen thuis oordelen, maar ik kan natuurlijk wel mijn persoonlijke kijkervaring ventileren in dit artikel. Het programma roept dit jaar vooral veel vragen bij mij op. Dat Monica Geuze als extra jurylid aan het panel is toegevoegd is nog tot daaraan toe, maar waarom heeft RTL4 in vredesnaam besloten om aan het begin van de aflevering alvast driekwart van de show te verraden in een preview?

‘Ja, dat is een goed idee!’, dacht een overijverige productiemedewerker toen hij de bijdehante opmerkingen van de jury in de eerste 5 minuten van het programma plakte. ‘Laat ik ook alvast even de pakken van de koala, eekhoorn, bonbon, kogelvis en toffe peer in de samenvatting van The Masked Singer proppen, dan heeft de kijker alle aandacht voor onze adverteerders.’ 

Wat mochten we thuis toch genieten van een overdosis aan reclameblokken. Van multivitamine tot maandverband, we weten nu allemaal precies waar het te koop is. In ruil daarvoor hebben we 2 uur en 6 minuten van ons leven gegeven aan RTL4. Terwijl de zender zijn zakken vulde met centen van de adverteerders, worstelden wij ons door de ‘grappige’ opmerkingen van Monica Geuze. We leerden de betekenis van de uitdrukking ‘heerlie de peerlie’ en kwamen tot de ontdekking dat de blazer van Gerard Joling cyclaamroze is.

Wat is er in hemelsnaam met jurylid Gerard Joling aan de hand?

Nu we het toch over Geer hebben, wat is er met zijn hoofd gebeurd? Heeft hij door de wax van het wassenbeeldenmuseum liggen rollen en daarna zijn kop in een heteluchtoven gestoken? Elke rimpel op zijn voorhoofd lijkt vakkundig gestreken door wasserette Het Olijke Sopje. Het natuurlijke kleurtje op zijn gelaat doet denken aan een afbakbroodje dat net te lang is gebakken en de intens blauwe kleurlenzen op zijn oogdoppen doen vermoeden gemaakt te zijn van het extract van gemalen Smurfen.

Is het heel gek dat ik van schrik vergeten ben om de hints van de figuren van het programma op te schrijven? Ik was zwaar gehersenspoeld door alle reclames en in shock door de verblindende verschijning van Gerard Joling. Het enige dat nog enigszins is blijven hangen van aflevering 2 van The Masked Singer is dat het paardenmeisje Anky van Grunsven als ontplofte bonbon op het podium stond en Albert Verlinden zijn ware aard liet zien als stekelige kogelvis. Maar desalniettemin was het een ‘heerlie de peerlie’ avondje.

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL4 programma The Masked Singer 2023 en 2022 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 5 van The Masked Singer elke vrijdag om 20:00 uitgezonden op zender RTL4. Op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de optredens van de figuren koala, eekhoorn, nijlpaard, toffe peer, kogelvis, bonbon, stinkdier, druiventros, libelle en walrus uit The Masked Singer 2023 terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / The Masked Singer 2023 / Gerard Joling en Buddy Vedder

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 5 The Masked Singer 2023