The Masked Singer: Jan Peter Balkenende als olifant zou pas leuk zijn

Beste lezers, ik zit met een dilemma. Wat te doen als er een persoon die je graag mag in de halve finale van The Masked Singer verschijnt en een prestatie neerzet die diep teleurstellend is? Normaal vermaak ik mij kostelijk om de dame in kwestie, maar gisteravond was het een kwelling om naar te kijken. 

Tineke Schooten in The Masked Singer

Het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen dat het hier gaat om Tineke Schouten, aka Priscilla Parker Bowles in deze aflevering van The Masked Singer. Om haar typetje Beppie Lachebek kon ik wel lachen vorige week, al kan dit ook komen doordat beschonken Beppie jeugdherinneringen oproept. 

Wij hadden vroeger een tipsy kakmadam in de straat die regelmatig met haar rollator een slalom polonaise door de wijk hield. Vroeger als kind had ik natuurlijk geen flauw idee dat de dame in kwestie een serieus drankprobleem had en vond ik haar gezwalk van van links naar rechts vooral erg komisch. 

Inmiddels zijn we zo’n 35 jaar verder en waggelt Mientje nog steeds als een pinguïn op naaldhakken achter haar rollator door dezelfde straat. Ook heeft ze nog altijd dezelfde Prada zonnebril om haar kater achter te verbergen en haar parfum is nog altijd Eau de Alcoholica. Zo te zien blijkt er toch een kern van waarheid te zitten in de bewering dat alcohol conserveert, want Mientje doet het tegen alle verwachtingen in nog steeds.

Mislukt typetje

Laten we even terugkeren naar het programma voordat ik jullie stierlijk verveel met mijn halve levensverhaal. Het typetje wat mijn heldin Tineke Schouten deze week neerzette in The Masked Singer was ronduit belabberd. Ik zou dolgraag iets positiefs schrijven over het figuur Priscilla Parker Bowles schrijven, maar dat gaat met de beste wil van de wereld niet lukken en zou totaal ongeloofwaardig zijn. 

Het oversized kunstgebit, de wijd opengesperde ogen en het fake Engelse accent doen mij denken aan acteerprestaties van Arnie en Peter in de allereerste aflevering afleveringen van Goede Tijden Slechte Tijden. Sorry Tineke je bent een topwijf, maar breng alsjeblieft dat gebit terug naar het bejaardenasiel waar je het vandaan hebt gehaald. Draai Priscilla Parker Bowles de nek om en begraaf haar ergens in een donker hol waar het daglicht niet schijnt.

Doe eens gek!

Was er in deze aflevering nog iets wat wel indruk op mij heeft gemaakt? Euh nee, om eerlijk te zijn niet. Het was leuk, maar ook niet meer dan dat. Ik merk dat ik een beetje begin in te kakken bij dit seizoen en hunker naar een verrassingselement. Bijvoorbeeld Jan Peter Balkenende die uit de olifant met ruim bedeelde slurf springt. Prins Willem Alexander die de guitige kikker blijkt te zijn. Of Roel van Velzen die op stelten in het pak van de panda zit.

Beste producers van The Masked Singer, het is nog niet te laat om Wolter, Kim Lian, Birgit en Lone uit de kostuums te jagen en om te wisselen voor een verse lading beroemdheden. Doe eens wild en verras ons. Laat Loretta Schrijver een keer een super slimme opmerking maken en Gerard Joling een aflevering geen ‘grappen’ maken. Doe Ruben Nicolai een muilkorf met anti blafband aan. Maar wat jullie ook doen, doe iets om het publiek te verrassen.

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL4 programma The Masked Singer 2022 én 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 4 The Masked Singer 2022