Presentator Ruben is het lustobject van het stinkdier in The Masked Singer 2023

Een nijlpaard, walrus, libelle, stinkdier en een druiventros waren de figuren die de eerste aflevering van het RTL4 programma The Masked Singer 2023 mochten aftrappen. Met nieuwe kostuums én een nieuw panellid is het grote mysterie van seizoen 5 begonnen. Laat het raden maar beginnen!

Wie zitten er dit jaar in de kleurrijke outfits van The Masked Singer verstopt?

Nadat presentator Ruben Nicolai op oorverdovende wijze het programma heeft geopend, kon het volume van de televisie weer aangezet worden. Wellicht is het mijn verbeelding, maar ik zweer je dat de krijskop zelfs op mute nog met het kabaal van een ontspoorde goederentrein door de woonkamer denderde. 

Wie zich door het geblaat van Nicolai heen wist te worstelen werd beloond met optredens van vijf bijzondere figuren die hun zangkunsten ten gehore brachten. De kijkers van The Masked Singer 2023 kregen een schaars gekleed nijlpaard, een bezopen druiventros, Johan Derksen, een als stewardess vermomde libelle en een hitsig stinkdier op het menu van aflevering 1. Zoals ieder jaar zijn ook dit jaar de kostuums weer echte kunstwerkjes.

Het nijlpaard, stinkdier en de walrus

Het pak van Johan Derksen intrigeerde mij het meest en leek verdacht veel op een enorme walrus met een rood met wit gestreepte tuinbroek, maar dat zou wel heel erg voor de hand liggen. De goede zangstem van het nijlpaard bleek net zo volumineus te zijn als haar postuur. De prachtige hippopotamus liet zien dat ook big girls er sexy uit kunnen zien in een roze bikini. 

Het stinkdier had blijkbaar voorafgaand aan zijn optreden de nodige oesters genuttigd in de kantine en had last van ernstige jeuk in het gebied tussen zijn navel en knieën. Wie jeuk heeft moet krabben, dus er zat helaas niks anders op voor het wulpse dier om Ruben Nicolai te bespringen. Gelukkig stond achter de coulisse de assistent van de presentator klaar met een morning after pil. Zou het stinkende wezen wellicht in het dagelijks leven een goede vriend van Ruben zijn? Dat zou het amicale gedrag van het beestje zeker verklaren.

Libelle Dionne Stax en druiventros Bert van Leeuwen moeten The Masked Singer verlaten

De druiventros en libelle moesten helaas als eerste afvallers het programma verlaten en wat mij betreft had de zoete vrucht nog even in de race mogen blijven. Als je kunt dansen met een dozijn bungelende ballen tussen je benen zonder op je bek te gaan, ben je kampioenwaardig. De publieksjury was echter meedogenloos en Bert van Leeuwen, oftewel de druiventros van The Masked Singer, moest naar huis.

Ook de reislustige libelle kan haar glanzende outfit voortaan aan de wilgen hangen. Erg jammer, want het ze had zo graag door willen vliegen naar de finale. Tot ieders verbazing bleek Dionne Stax de fladderende libelle in The Masked Singer. Een onthulling die de jury totaal niet aan zag komen. Fijn dat het raadspel dit jaar wat moeilijker is gemaakt na de teleurstellende inkoppertjes van vorig seizoen.

Voor het nijlpaard, de walrus en het stinkdier gaat het gekostumeerd bal nog even door en het grote raden is voor de kijkers van The Masked Singer 2023 begonnen. Wie denk jij dat er verstopt zit in deze uit Artis ontsnapte figuren?

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL4 programma The Masked Singer 2022 en 2023 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 5 van The Masked Singer elke vrijdag om 20:00 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet is de eerste aflevering van 2023 met figuren nijlpaard, stinkdier, druiventros, libelle en walrus terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / The Masked Singer 2023 / seizoen 5

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 5 The Masked Singer 2023