The Masked Singer: Wolter Kroes hoeft niet te liegen deze kerst

The Masked Singer 2022

Ruben Nicolai noemt het een ‘Christmas massacre’ en daarmee heeft hij voor het eerst in zijn carrière eens niet overdreven. De jolige lawaaipapegaai slaat de spijker op zijn kop in de halve finale van The Masked Singer 2022. Niet één, niet twee, zelfs niet drie, maar vier (!) gemaskerde helden zullen de show van vanavond verlaten.

Het is voorbij

Vlak voor kerstmis de laan uitgestuurd worden en definitief afscheid moeten nemen van het fantasiefiguur wat ze zo zorgvuldig hebben neergezet. De deelnemers hebben wekenlang in het geheim geoefend. Ze deden dansjes voor de spiegel en leerde maniertjes aan om het karakter van de olifant, kikker, bijenkoningin en panda vorm te geven. En dan is het ineens voorbij.

Je bent niet meer de kikker met gouden pukkels op zijn kop, de bijenkoningin moet haar kroontje inleveren, de panda is eindelijk verlost van haar gigantische waterhoofd en de olifant struikelt niet meer over zijn meterslange slurf. De artiesten zijn gaan houden van hun alter ego. Eindelijk eens even jezelf ongegeneerd laten gaan. Verstopt achter een masker ging er een wereld voor hen open. Maar het is tijd om te ontwaken uit deze mooie droom tijdens hun onthulling in The Masked Singer 2022.

Tijd om de scherven op te rapen van het dubbelleven wat de deelnemers hebben geleid. Want naast de enorme hoeveelheid plezier die hun deelname aan het programma de afgelopen weken heeft gebracht, was er ook een keerzijde aan de roem. Er moest gelogen worden en niet zo’n beetje ook. Liegen tegen je kinderen, familie, collega’s en sommige deelnemers kozen er zelfs voor om hun missie als gemaskerde ster te verbergen voor hun geliefde.

Zou niemand iets doorhebben?

Ik weet niet hoe met jullie zit beste lezers, maar ik kan mij niet aan het idee onttrekken dat de mensen in de naaste omgeving van de kikker, panda, olifant en bijenkoningin iets raars gemerkt hebben. Zoveel liegen moet toch opvallen? Wellicht dat de familie niet door had dat de leugens te maken hebben gehad met The Masked Singer maar je kan toch niet alles gemist hebben? Als we de paparazzi mogen geloven is vreemdgaan net zo vanzelfsprekend als tandenpoetsen voor BN’ers. Tussen het flaneren op de rode loper en aan de lopende band prikjes halen bij dr. Botox door, laten ze hun geslachtsdeel even oppoetsen door een gewillige fan. Althans dat is wat de juicekanalen ons willen laten denken.

Ik heb medelijden met de deelnemers. In gedachte zie ik enorme ruzies voor me. Betraande gezichten, rondvliegend serviesgoed en deuren die in het holst van de nacht met een klap worden dichtgesmeten. En dan nu vlak voor kerst blijkt dat de panda, kikker, bijenkoningin en olifant helemaal niet zo stout zijn geweest.

Een fijn kerstfeest voor jullie allemaal

Weggewipt worden uit een show met een miljoenenpubliek is pijnlijk. Maar hoeveel zeer het afscheid nemen van hun alter ego ook zal doen voor Berget Lewis, Wolter Kroes, Everon Jackson Hooi en Birgit Schuurman, eindelijk zijn ze verlost van het liegen na hun onthulling in The Masked Singer 2022. Twee dagen voor kerst kunnen ze de scherven weer lijmen en zijn ze nog op tijd voor een vreedzaam kerstfeest met hun familie.

De tijger, flamingo, joker en pinguïn zullen nog even de schone schijn moeten ophouden en hun leugens vol moeten houden tot aan de finale van The Masked Singer Nederland. Laten we hopen dat tante Jannie ze niet al te veel het vuur aan de schenen legt tijdens het kerstdiner en dat de finalisten tussen het gejokkebrok door ook een vredig kerstfeest staat te wachten.

Fijne kerstdagen!

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL4 programma The Masked Singer 2022 én 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 4 The Masked Singer 2022