Bureau Rotterdam: Politieagent Nadia barst na schietincident in tranen uit

Ewout Genemans begint de dienst in aflevering 6 van het RTL4 programma Bureau Rotterdam met agenten Joyce en Nadia. Na het in beslag nemen van een dikke Audi die mogelijk ingezet is in het criminele circuit gaan ze met gierende banden richting een schietincident. De hoeveelheid bloed is van een omvang waar ze bij bloedbank dolgelukkig mee zouden zijn. Wat is er in hemelsnaam aan de hand?

Politieagenten Nadia en Joyce laten zich niet afschrikken

De agent die mij een boete geeft omdat ik de snelheidslimiet heb overschreden met 8 km per uur is uiteraard per definitie een enorme eikel. Ik noem hem uiteraard niet hardop zo, maar de stoom komt haast uit mijn oren. Ga verdorie boeven vangen snotneus, met je uitgestreken tronie! Herkenbaar? Blijf je soms wel eens hangen in je aversie jegens de politie? Kijk dan maar eens een paar afleveringen van Bureau Rotterdam waarin verslaggever Ewout Genemans meeloopt met de jutten, want dan groeit je respect met de minuut.

Neem nu bijvoorbeeld agenten Joyce en Nadia van het RTL4 programma Bureau Rotterdam. Voor de dooie donder niet bang staan ze voor een groep opstandig volk en gebruiken niet anders dan hun (grote) bek om autosleutels los te peuteren bij de onwelwillende potentiële crimineeltjes. Wellicht overbodig om te vermelden dat de agenten het voor elkaar krijgen, waardoor ze de dikke patserbak in beslag kunnen nemen. Er is geen tijd voor euforie, want de volgende melding komt alweer binnen.

Nadia buigt zich over een zwaargewond slachtoffer in Bureau Rotterdam 

Ze spoeden zich met een bloedgang naar een schietincident. Politieagenten Nadia en Joyce zijn als eerste ter plaatse om hulp te bieden aan het slachtoffer die hevig bloed uit schotwonden in zijn been. De schijtluis die dit artikel voor de lezers van Tv-Vrouw tikt zou als de dood zijn dat er nog ergens een schutter achter de bosjes zou liggen, maar de agenten denken daar niet eens over na. Ze doen wat ze moeten doen voor het slachtoffer. Nou ja, wat ze graag hadden willen doen, want het loopt niet helemaal soepel.

Agenten Joyce en Nadia van Bureau Rotterdam zijn blijkbaar niet voldoende getraind voor het verlenen van eerste hulp aan ernstig gewonde personen. Wie daar verantwoordelijk voor is laten we even in het midden, want wat we te zien krijgen is indrukwekkend. De meiden buigen zich over de gewonde man en in lichte paniek proberen ze te bedenken wat de te nemen stappen zijn bij een hevig bloedende wond. ‘Je moet een tourniquet aanleggen!’, roep ik verbolgen richting de televisie. Helaas hebben mijn woorden geen nut, maar gelukkig is er snel versterking aanwezig die de hulpverlening over kunnen nemen. 

Wie is het zwaargewonde slachtoffer?

Nadia barst in tranen uit, want ze beseft heel goed dat haar handelen niet volgens het boekje ging. Compleet over haar zeik omdat ze het gevoel heeft dat ze heeft gefaald, belt ze haar moeder. Ja, zelfs stoere onverschrokken agenten bellen mamma als ze van slag zijn. Dat ontroert mij op de een of andere onverklaarbare manier. Agenten zijn net mensen joh! Wie had dat verwacht? Niets dan respect dat Nadia zich zo kwetsbaar op durft te stellen, zeker omdat er een camera op haar toet staat. 

Het slachtoffer blijkt achteraf gezien een ordinair stuk drugstuig te zijn die een drugsdealer wilde beroven van zijn voorraad coke. ‘Had elkaar maar gewoon overhoop geschoten, vieze ratten’, gaat er door mijn opstandige hoofd. Politieagent Nadia is gefrustreerd dat haar handelen niet zo soepel is verlopen. Ik daarentegen kan alleen maar hopen dat het herstel voor de criminele snotneus ook niet zo soepel loopt. Geen greintje respect voor het drugstuig, maar des te meer voor agenten Nadia en Joyce van Bureau Rotterdam.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt Bureau Rotterdam met Ewout Genemans elke dinsdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Bureau Rotterdam / politieagent Nadia

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 1 Bureau Rotterdam 2023