The Masked Singer Oud en Nieuw Special: De sneeuwpop is een winnaar van grote hoogte

The Masked Singer: Oud & Nieuw Special 2022

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Oud en Nieuw Special van The Masked Singer 2022 en alle ingrediënten voor een ouderwetse RTL4 jaarwisseling zijn aanwezig, de oliebol, het rendier, de kerstboom, de sneeuwpop en het euh…ja het euh… Vol verbazing kijk ik naar het karakter in het blauw met gele glitter kostuum en een kleine vloek ontsnapt uit mijn mond: ‘Kan er nou in 2022 verdorie niks hetzelfde blijven?!’

Weg met 2022!

Na een ronduit ‘knurfterig knoeriepoep jaar’ met corona, absurde prijsverhogingen en politici met de ruggengraat van een natte tosti, blijkt ook het fraaie uurwerk zoals we dat kenden naar de gallemiezen. De oude vertrouwde bimbam klok is omgetoverd in een lelijk digitaal ding wat meer weg heeft van een verdwaald ruimtewezen wat gestrand is met zijn ufo, dan van een klok. Wellicht een verkeerde afslag genomen bij de Melkweg. Altijd zo klote als dat gebeurt.

Al snel komt de aap uit de mouw en vertelt Ruben Nicolai bij de onthulling dat het uurwerk de afgelopen week zijn teen heeft gebroken. Zou dat de reden zijn geweest om niet voor het grote klok kostuum te kiezen? Ondanks een pijnlijke teen zet het uurwerk een leuke performance neer, waarbij Loretta swingend op haar stoel zit te hupsen. Uiteindelijk is het John Williams die tijdens de onthulling van The Masked Singer uit het klokje kruipt.

Toch nog iets vertrouwds

Gelukkig is de oliebol wel haar vertrouwde zelf gebleven. Met poedersuiker op de kin en een echte krentenkop geeft de calorierijke traktatie een Cher imitatie weg om U tegen te zeggen. Vooral Buddy Vedder is zeer gecharmeerd van de kleffe vetbal en kirt verliefd: ‘Ik vind de oliebol zo schattig!’ Carlo Boszhard herkent direct de benen van zijn lieve vriendinnetje Irene Moors en heeft het bij het rechte eind. Tja na zoveel jaren samen met Ireen te ‘telekitten’, dan herken je elkaars pootjes als geen ander.

mensrelatie_468x60_v1

Het komt zelden voor, maar ook ik ben tijdens de Oud en Nieuw Special van The Masked Singer 2022 tot over mijn oren verliefd op een van de karakters, namelijk het rendier. Of het door het schattige wipstaartje komt of dat het aan blij ei Leco van Zadelhof ligt die onder het masker zit weet ik niet. De aaibaarheidsfactor van het pluizige diertje gehuld in lederhosen is in ieder geval zo groot, dat zelfs ik zin krijg om te knuffelen. Het moet niet gekker worden.

Houten boom

De kerstboom is zoals altijd van top tot teen versierd met ballen en slingers. Actrice Jelka van Houten heeft zichzelf flink in de vingers gesneden door voor te stellen om dit jaar het puntige boompje te zijn. Ze was even vergeten dat bomen van hout zijn gemaakt met als resultaat dat ze in een loodzwaar houten kostuum op het podium peentjes staat te zweten. Na The Masked Singer onthulling komt er een knalrode en hevig bezwete Jelka uit de houten kerstboom. Haar partner Henry van Loon, die dag ervoor als joker in The Masked Singer optrad, zal zich thuis een driedubbele liesbreuk hebben gelachen om de blik op het gezicht van zijn meisje.

Ik zit zelf ook met de slappe lach zowat hyperventilerend op de bank. Niet om Jelka, maar om Buddy Vedder tijdens het optreden van het monsterlijke digitale uurwerk. Budd stoot zijn collega Gerard Joling aan en zegt glunderend: ‘Hee, ik heb hier een heel goed gevoel bij.’ Uiteraard moet Geertje weer even leuk doen en gooit er een sneer tegenaan. ‘Jij hebt de laatste weken heel vaak een goed gevoel gehad’, zegt de ietwat valse diva sarcastisch. Waarop Buddy heel adrem als antwoord geeft: ‘Ja, jij was in de finale heel sterk!’ Het is een ultieme bitchslap frontaal in het gezicht van Gerard Joling nadat hij de avond daarvoor zijn collega Topper Jeroen van der Boom niet had herkend als tijger.

Winnaar van The Masked Singer Oud en Nieuw Special 2022

De absolute winnaar van de avond is sneeuwpop Jim Bakkum die loepzuiver een prachtig nummer ten gehore brengt op een toonhoogte waar zelfs The Masked Singer jurylid Gerard Joling jaloers op mag zijn. Het is zo onbeschrijfelijk mooi dat bijna alle ellende van 2022 een stuk draaglijker wordt en we 2023 met hoop in ons hart kunnen beginnen. Kanonne, dat klinkt wel heel erg als een suikerzoete nieuwjaarsboodschap waar het glazuur van je tanden spontaan van in verval raakt. Desalniettemin is het wel gemeend en wens ik jullie voor 2023 hoop, liefde en een goede gezondheid toe. Zo nu weer genoeg sentimenteel gejank voor vandaag.

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL4 programma The Masked Singer 2022 én 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de Oud en Nieuw Special van The Masked Singer 2022 gemist en zou je ook zo dolgraag het engelengezang van de sneeuwpop, en tevens winnaar, Jim Bakkum willen horen? Kijk dan de oudejaarsspecial van The Masked Singer 2022 terug op Videoland en vergeet vooral ook niet even de beentjes van de oliebol, de dansmoves van het lelijke uurwerk, het loodzware kostuum van de kerstboom en het überschattige staartje van het rendier te bewonderen.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / The Masked Singer Oud en Nieuw Special 2022

Home » Televisie » The Masked Singer Oud en Nieuw Special 2022