Powervrouwen Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager te gast bij Boerderij van Dorst

Na een lange pauze kunnen we eindelijk weer genieten van Raven van Dorst en diens gasten op de boerderij. Een nieuwe aflevering van seizoen 3 van Boerderij van Dorst, waarin pittige onderwerpen met een sausje van luchtigheid worden besproken met zangeres Roxeanne Hazes en visagiste Nikkie de Jager. 

Het wordt op Boerderij van Dorst al snel duidelijk dat Nikkie de Jager en Roxeanne Hazes behoorlijk wat overeenkomsten hebben. Zo zijn ze vroeger allebei flink gepest, zijn de meiden graag thuis bij hun kerel, is emo-eten hen niet vreemd én hebben ze een verslaving aan neussprays. De gasten van deze week zijn bijzonder openhartig en beschikken over een heerlijke dosis zelfspot en humor. Het zal je dus niet verbazen dat ik weer ouderwets genoten heb van het logeerfeestje bij Raven. Sterker nog, deze aflevering had wat mij betreft veel langer mogen duren.

Roxeanne Hazes praat in Boerderij van Dorst openhartig over moeder Rachel

Laten we eerlijk zijn, we zijn inmiddels allemaal wel een beetje Hazes moe. Eigenlijk is dat nog een understatement. Al het gemekker over Dré en zijn knipperlichtrelatie met Monique Noël komt onderhand mijn neus uit. De ‘rockstar status’ die André over zichzelf heeft uitgeroepen is lachwekkend en over liefhebbende loedermoeder Rachel gaan we het maar helemaal niet hebben. Tijdens het spitten in de grond en het plukken van appels op Boerderij van Dorst blijkt Roxeanne een ware verademing als het gaat over de opmerkelijke familie Hazes. 

De dochter van de enige en echte volkszanger die Nederland ooit gekend heeft is na een turbulent leven heel goed opgedroogd. Rox schroomt niet om over haar jeugd te vertellen en ook over de moeizame relatie met haar moeder wind ze geen doekjes. Het is triest dat ze zich als kind onveilig voelde met een vader die teveel dronk. Daarnaast is lijnrecht tegenover je eigen moeder in de rechtbank staan ronduit hartverscheurend. Gelukkig weet haar vriend Erik haar na al die jaren een veilige haven te bieden.

Nikkie de Jager sterker dan ooit na turbulente periode

Op het moment dat Nikkie de Jager is gearriveerd op Boerderij van Dorst is de toon onmiddellijk gezet. Een hoop babbels, veel gekkigheid en het hart op de tong typeren de visagiste die zich op heeft weten te werken tot iemand die met grote internationale sterren mag werken. Achter de façade van humor zit echter een jonge vrouw die het nodige voor haar kiezen heeft gehad. Ik kan mij niet voorstellen hoe afschuwelijk het moet zijn om in een ‘verkeerd lichaam’ gevangen te zitten. Het hele transitieproces om van geslacht te veranderen lijkt mij behoorlijk heftig. Als je dan vervolgens ook nog eens wordt gechanteerd en daardoor min of meer gedwongen bent om dit alles met de hele wereld te delen gaat dat niet in je koude kleren zitten. 

Nikkie lacht zich echter door het leven heen. Met de steun van haar grote liefde en haar moeder kan ze inmiddels een dikke middelvinger opsteken naar alle pesters. Ze reist de hele aardbol over en heeft van haar hobby een prachtige carrière weten te creëren. Wie van die etters die haar vroeger treiterden kan zeggen dat ze met Lady Gaga of Adele hebben gewerkt? Pak aan hufters!

De lat ligt hoog voor de volgende gasten van Raven van Dorst

Naast de pittige onderwerpen wordt er door Nikkie de Jager en Roxeanne Hazes ook gekeuveld over luchtigere zaken zoals make-up op de boerderij, terwijl Raven van Dorst een potje eten boven een vuurtje kookt. Na het spitten van een hügelbed, dat overigens verdomd veel lijkt op een graf, en het persen van appels voor cider zit het logeerpartijtje er weer op. De lat ligt door de openhartigheid én humor van de dames hoog voor de gasten van de volgende afleveringen van seizoen 3.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Boerderij van Dorst 2022 en 2023 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 5 van Boerderij van Dorst elke dinsdag om 20:26 uitgezonden op zender NPO 3 en op streamingsdiensten NPOstart en NLziet is zowel de nieuwe aflevering met zangeres Roxeanne Hazes en visagiste Nikkie de Jager als de andere afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 3 / Boerderij van Dorst / Seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 3 Boerderij van Dorst 2023