Boerderij van Dorst: Paul de Leeuw onwel in auto vol poep

Boerderij van Dorst

Ik heb het niet vaak, maar de vierde aflevering van Boerderij van Dorst deed mijn oren niet klapperen, mijn hart niet overslaan en mijn ogen niet meermaals knipperen. Ik weet niet of het aan gasten Paul de Leeuw en Simone Weimans lag die deze week bij Raven op Boerderij van Dorst langs kwamen, of dat ik mijn verkeerde pet op had staan. Het feit dat ik al een half uur naar een leeg scherm zit te staren en er nog niks opborrelt, vind ik verontrustend. Dat niemand daar enige boodschap aan heeft, snap ik ook. Ik wil gewoon even het punt maken, dat het leven van een columnist niet altijd over rozen gaat. Soms voelt het alsof je hoofd volgepropt zit met donzige, witte watten en gebeurt er helemaal niks in die verrekte bovenkamer. Vandaag is zo’n dag. 

Wikken en wegen

Paul de Leeuw, televisiepresentator, komiek, cabaretier, programmamaker, acteur, zanger en God weet wat nog meer, is vandaag te gast bij Boerderij van Dorst. Bij aankomst worden Raven’s handen direct volgepropt met de keukenuitzet van Paul. De Leeuw neemt zijn rol als kok van de dag uiterst serieus en heeft zijn volledige potten en pannenset meegenomen. Ik snap het wel, kookkunsten komen het best tot zijn recht met je eigen kookgerei. Het voelt veilig en je weet wat je eraan hebt. 

Dat Paul een persoonlijke trainer heeft, omdat hij een haat-liefde relatie heeft met eten, verbaast me niks. Paul de Leeuw heeft nog geen enkele hand laten wapperen of hij begint al bijna kwijlend te vertellen over het menu dat vanavond op Boerderij van Dorst geserveerd zal worden. Ik kan overigens niet ontkennen dat ik ook liever de hele dag zou willen eten in plaats van neushoornpoep scheppen en rode kolen ontleden. Maar inmiddels weten we allemaal dat lekker eten extra beloont na enigszins wat werk te hebben verricht. Ik vind het een hele prestatie dat Paul zijn matchende rood/roze ondergoed in een overal weet te hijsen.

Stront aan de knikker

Simone Weimans, nieuwslezeres en radiopresentator, begint haar entree op Boerderij van Dorst overigens ook niet geheel schaamteloos. De dame in kwestie is nog niet binnen of geeft al aan honger te hebben. Raven is de beroerdste niet en draagt uiterste zorg aan diens gasten, dus zo komt Simone er met een gebakken ei toch niet bekaaid vanaf. Dat zij dit eitje van tevoren meer dan dik verdient, blijkt wanneer zij zonder problemen een compostbak in elkaar timmert. Deze onafhankelijke dame pakt het figuurlijke bijltje met beide handen aan. 

Raven neemt Paul mee op een uitje stront scheppen en daar is hij allesbehalve van gediend. Simone Weimans vindt het helemaal niet erg dat ze achterblijft op Boerderij van Dorst. Terwijl Raven zonder slag of stoot de grote hompen neushoornpoep met blote handen pakt, neemt Paul de Leeuw bijna de benen. Raven kan er niet genoeg van krijgen en gooit zonder pardon de warme, dampende derrie in de achterbak van de auto. Het is dat Paul zijn nucleaire beschermingspak van thuis is vergeten, anders had hij er minstens drie over elkaar aangetrokken. Wonder boven wonder stapt hij de wagen in. Hij weet ternauwernood te voorkomen dat hij compleet van zijn stokje gaat. Gelukkig maar, want we zijn natuurlijk zeer benieuwd naar de appetijtelijke maaltijd die Paul voor Simone en Raven neer gaat zetten. Ik heb iets horen zeggen over stoofpeertjes… 

Hart op de tong

Terug op de boerderij vertelt Simone Weimans over haar feministische moeder en hoe zij geleerd heeft haar eigen boontjes te doppen als zwarte jongedame. Dat Simone geen blad voor haar mond neemt, is duidelijk te zien tijdens het avondeten. Wanneer zij het niet met Paul eens is, krijgt hij dit dan ook zonder pardon te horen. Zonder rammelende eierstokken en een potentieel normale man is deze vrouw wel gewend zich uit te drukken en een dosis kritiek te ontvangen. 

Met Paul de Leeuw heb ik het wel te doen, wanneer hij zichtbaar met moeite vertelt over de tijd waarin hij voor pedofiel is uitgemaakt. Ik heb het filmpje wat toendertijd uit zijn verband is gerukt nooit gezien, maar ik kan me voorstellen dat dit erg veel impact heeft gehad op Paul zijn leven. Ook al zien we een praatgrage, misschien een ietwat dominante man voor ons, deze man heeft – als ik mijn moeder moet geloven – een hart van goud. En als er iemand gelijk heeft, dan is het mijn moeder wel.

Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken

Gelukkig wordt er tijdens aflevering 4 van Boerderij van Dorst ook gelachen, gekwijld en gezongen door de gasten en probeert Raven een nieuwe tactiek uit: ‘Ik ga jullie effe aan het werk zetten, bitches! Daarnaast stapt Paul de Leeuw tijdens het maken van een heuse koolsalade in de rol van ‘de blikken man’ uit de Tovenaar van Oz. 

Wanneer Raven de aflevering afsluit met de diepgaande, hilarische kreet: ‘Het was me een boer-gondisch genoegen’, zet ik mijn petje af en maak ik een diepe buiging. Tjesus, wat was me dit een bevalling.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Boerderij van Dorst te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Beeld bron: Still Tv NPO 3 / Boerderij van Dorst

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 3 Boerderij van Dorst 2022