Vuurwerk tussen Arie Boomsma en Midas Dekkers in Boerderij van Dorst

In seizoen 3 van Boerderij van Dorst 2023 zijn Arie Boomsma en Midas Dekkers te gast op de boerderij van Raven van Dorst. De gezondheidsgoeroe die veel sport versus een wetenschapper die ervan overtuigd is dat sporten enorm ongezond is. Grotere tegenpolen zijn bijna niet denkbaar en het gaat er dan ook stevig aan toe tussen de oud-presentator en de bioloog.

Ik moet bekennen dat Arie Boomsma niet direct mijn type man is. Het is allemaal wat te gladjes en het fatsoen gehalte te hoog. Ik trek dat niet zo goed en al ben ik geen fan van boerende en schijtende kerels, het kan ook té keurig en berekenend allemaal. Een en ander neemt niet weg dat het uiterlijk van de sportschoolhouder onder de categorie ‘goed gelukt’ valt. Het is een aantrekkelijke kerel, hij zou alleen zijn muil dicht moeten houden.

Midas Dekkers hakt kop van Arie Boomsma eraf in Boerderij van Dorst

De inmiddels op leeftijd zijnde bioloog daarentegen mag van mij blijven praten, maar die hoef ik er dan weer niet perse bij te zien. Ik hou van zijn cynische kijk op de wereld en ook al ben ik het vaak niet met hem eens, zijn onderbouwingen zijn geweldig. Het lag dan ook in de lijn der verwachting dat Arie Boomsma en Midas Dekkers bij Raven in Boerderij van Dorst elkaar flink te lijf zouden gaan. Gelukkig niet letterlijk, want dat zou de wetenschapper niet hebben overleefd.

Al snel gaat het er mondeling pittig aan toe tussen de twee mannen. Als Arie Boomsma in Boerderij van Dorst aan Raven vertelt dat hij met kleine stapjes een bijdrage probeert te leveren aan een betere wereld hakt Midas Dekkers onmiddellijk zijn knappe kop er af. ‘Als iets een groot probleem is zou ik geen kleine stapjes zetten, maar grote stappen.’ Keurige Arie incasseert de opmerking met een glimlach. Ja die glimlach waarbij die guitige kuiltjes in zijn wangen ontstaan.

Opvattingen van gasten van Raven van Dorst staan haaks op elkaar

Alles dat Arie Boomsma predikt, hij is tenslotte de zoon van een dominee verwijst Midas Dekkers naar het rijk der fabelen in Boerderij van Dorst. Sporten is ongezond en voor ijsbaden is het menselijk lichaam niet gebouwd. Het geheim van gezond blijven is volgens de mopperige wetenschapper gewoon normaal doen. Als hij vervolgens ook nog met een uitgestreken bek zegt dat Arie een beetje simpel is kun je mij opvegen.

De interactie tussen de twee gasten van Raven van Dorst op diens boerderij is heerlijk en ondanks dat de meningen van Arie Boomsma en Midas Dekkers haaks op elkaar staan wordt het geen enkel moment ongemakkelijk. Waar de een zeker weet dat het nooit meer goed komt met de wereld heeft de ander nog goede hoop. Leven en laten leven zolang er nog leven is…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Boerderij van Dorst 2022 en 2023 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 3 van Boerderij van Dorst elke dinsdag om 20:26 uitgezonden op zender NPO 3 en op streamingsdiensten NPOstart en NLziet is zowel de aflevering met Midas Dekker en Arie Boomsma als de andere afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron:  Still Tv NPO 3 / Boerderij van Dorst / Seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 3 Boerderij van Dorst 2023