Boerderij van Dorst: Onthulling van Waylon doet stof opwaaien

Boerderij van Dorst

Met een kop thee en een zak chips in de aanslag strijk ik neer op bed. Het wordt vanavond smullen met de gasten van seizoen 3 van Boerderij van Dorst. Van de zenuwen begin ik alvast met het kauwen op een van mijn vingernagels in plaats van op een chipje. Daar gaan mijn net rood gelakte en bovenal lang gekweekte beauty’s. Ik hoop maar dat deze aflevering het waard is. 

Wat een vertoning

Dat het een grote smulpartij zou worden, wist ik stiekem van tevoren al. Dat zanger Waylon het vuur aan de schenen zou wordt gelegd na zijn slippertje van vorig jaar, is geen verrassing. Daar is Boerderij van Dorst een uitstekend programma voor. En reken maar dat Raven deze man aan niet één, maar meerdere tanden gaat voelen.

Wanneer Waylon met zijn Porsche het terrein van boerderij van Dorst op sjeest met uit het raam zijn zogenaamde blazende favoriete metalmuziek, doorziet Raven hem meteen. Als hij Raven een bijenkast cadeau doet, krijgt hij dan ook meteen de opmerking: ‘Je hebt bij mij niks goed te maken hè. Hij kan er dan wel flitsend uitzien met zijn kekke bril en gele jas, maar wij weten inmiddels wel beter. Dat ‘ie meteen achter de piano springt en begint te zingen, maakt het plaatje nog completer. ‘Jaja, Waylon na dit prachtige showtje, mag je wel weer effe normaal doen.’ 

Wordt er nog wat gebrouwen?

Gelukkig komt de tweede gast, zangeres en kunstenares Frédérique Spigt, de ‘Waylon show’ op boerderij van Dorst vergezellen. Dat ze meteen aan het bier gaat, is dan ook tekenend voor de rest van de aflevering. Hoewel ik snap dat ze even moet bijkomen, nadat ze door haar eigen hond over het land is gesleurd. Het is dan ook meteen duidelijk wie, wie onder de duim heeft. 

Ik vraag mij af of Raven met dit stel nog wat gedaan krijgt. De lat zou ik in elk geval niet al te hoog leggen. Blijkbaar heeft Raven de situatie goed ingeschat en staat het ‘brouwen van eigen bier’ op de takenlijst. Wanneer later blijkt dat dit van een leien dakje gaat, vind ik dat overigens nogal verontrustend. 

Foei toch

Terwijl ik mij afvraag waarom Waylon tijdens een bewolkte dag met zijn zonnebril buiten loopt en Frédérique een verhaal ophangt dat iedereen met de regisseur naar bed moet, heb ik met een grote tevredenheid zowel mijn nagels als de zak chips weggewerkt. En dat terwijl het smeuïge gedeelte nog moet beginnen…

Eindelijk wordt Waylon geconfronteerd met de vraag waarom hij ‘buiten de deur is wezen shoppen’. ‘Dat was niet persé chique’, krijgen we van hem te horen. Nou Waylon, ik zal maar meteen met deur in huis vallen: het is allesbehalve chique. Het is eerder vulgair. Je kunt dan wel een gouden strot hebben, maar je puffende rondbuikige lady aan haar lot overlaten en met je jongeheer op avontuur gaan, is natuurlijk van de zotte. Dat we niet weten wat er precies achter de deuren van huize Waylon afspeelt, even daargelaten.

Oorlogspraat en koude klets

Raven gaat met Frédérique op pad, want zelf bier brouwen vraagt om een gedegen instructie van de juiste experts. In de auto krijgt ook Frédérique het zwaar voor de kiezen. Met tranen in haar ogen vertelt ze over haar moeder die in een ‘jappenkamp’ heeft gezeten en hoe het voelt om een ‘tweede generatie oorlogsslachtoffer’ te zijn. ‘Ik zou willen dat we bij de bierbrouwer waren.’ Als je zusje in een lijkenhuisje is geboren, dan zou ik ook wel behoefte hebben aan een goede borrel. Gelukkig krijgt ze niet heel veel later een heerlijke koude klets in haar handen gedrukt. 

Taboes doorbreken

Tijdens het avondeten, onder het genot van meerdere lekkere drankjes, doet Waylon een boekje open over zijn misstap. ‘De boel werkte niet lekker meer.’ Kortom hij kreeg zijn pielemans niet meer aan de praat. Deze openbaring doet bij Raven en Frédérique Spigt veel stof opwaaien, maar dapper is het wel van onze Waylon om zoiets te vertellen voor het oog van de kijkers van Boerderij van Dorst. Blijkt er onder die gelikte boy toch een kwetsbare man te zitten. Dat Raven hem het merendeel van de aflevering gewoon Willem noemt, heeft daar misschien toch iets aan bijgedragen.

Terwijl Frédériques tepel aan een zijde draadje hangt en Waylon met betraande ogen over zijn kinderen vertelt, raak ik ontroerd. Hoe mooi is het dat Raven het steeds opnieuw voor elkaar krijgt dat de BN’ers zich openstellen en taboes bespreekbaar worden gemaakt? Of zou Raven met diens heksenlachje stiekem een toverdrankje met spraakwater hebben lopen brouwen?

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Boerderij van Dorst te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij de tweede aflevering van seizoen 3 van Boerderij van Dorst 2022 met Waylon en Frédérique Spigt gemist? Kijk dan de avonturen van Raven en haar gasten op boerderij van Dorst terug op NLZiet.

Beeld bron: Still Tv NPO 3 / BNNVARA

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 3 Boerderij van Dorst 2022