Boerderij van Dorst: De dwarse oerkracht van Janny van der Heijden en Sor

‘If life gives you lemons, make lemonade.’ Wie kent die uitdrukking niet? Janny van der Heijden en Sor kennen de spreuk niet enkel, maar gooien er ook nog een schepje bovenop en delen in seizoen 3 van Boerderij van Dorst hun verhaal met Raven. Een indrukwekkende aflevering over twee mensen die hun dwarsheid hebben ingezet als kracht om de donkere wolken in hun leven een kopje kleiner te maken.

Boerderij van Dorst met Janny van der Heijden en Sor

Ken je het fenomeen dat je te lang in de zon hebt gekeken en daarna allemaal zwarte vlekken ziet? Dat had Heel Holland Bakt jurylid Janny hele dagen door een auto-immuunziekte en in een mum van tijd veranderde de wereld om haar heen in een gatenkaas. In Boerderij van Dorst vertelt Janny van der Heijden dat ze maar een beetje om de vlekken heen moest kijken om überhaupt nog iets te kunnen zien. 

Bijna blind worden is reden genoeg om in een hoekje te gaan zitten janken, maar deze eigenwijze dame gaf zich niet zomaar gewonnen en stak een dikke middelvinger op naar haar ziekte. Op het moment dat lezen niet meer mogelijk was, besloot Janny van der Heijden een boek te gaan schrijven. Een niet bepaald voor de hand liggende keuze en het toppunt van opstandigheid. 

Het doorzettingsvermogen van Janny en Sor

Rapper Sor weet ook wel raad met de citroenen die het leven naar zijn hersenpan mikt. Stug door blijven gaan met muziek maken terwijl je te maken hebt met plotseling gehoorverlies, bijna niks kunt zien en niet meer in staat bent om te lopen. Het toppunt van koppigheid, doorzettingsvermogen en kracht. 

Gelukkig kan Sor inmiddels weer zien en lopen en ziet Janny van der Heijden het terrein van Boerderij van Dorst niet meer door een gatenkaas filter. Het gehoor van de rapper is helaas nog altijd een probleem, maar weerhoudt hem er niet van om kneiters van hits te maken. Rosario Mussendijk aka Sor is niet te stoppen.

Een aflevering die keihard binnenkomt

De aflevering van Boerderij van Dorst heeft deze week diepe indruk op mij gemaakt, omdat het verhaal van Janny van der Heijden en Sor dicht bij huis komt. Met het ‘citroenenkanon des levens’ heb ik al regelmatig een potje liggen rollebollen. Niet in de zin van knoerharde porno, maar meer op een ik-sla-je-op-je-smoel manier.

Na meerdere hartoperaties en een paar gezellige onderonsjes met Magere Hein, is deze Tv-Vrouw tikgeit uitgerust met een pacemaker om haar rikketik op gang te houden. Een ADHD’er aangedreven door Duracell batterijen, hoe komisch wil je het hebben. Vanuit het besef dat het leven kort is en het besluit om zoveel mogelijk mensen een lach te bezorgen voordat ik in mijn appartementje van 6 planken lig te rotten, is het online magazine Tv-Vrouw ontstaan. 

Als je bedolven wordt onder de citroenen en je koelkast al vol staat met limonade, dan kun je maar beter zo gauw mogelijk citroentaart leren bakken.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Boerderij van Dorst te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Boerderij van Dorst op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 3 van Boerderij van Dorst elke woensdag om 20:26 uitgezonden op zender NPO 3 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO3 / Boerderij van Dorst / seizoen 3 /2023

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 3 Boerderij van Dorst 2023