Boerderij van Dorst: Raven in gesprek met Jaimie Vaes en Israël

Boerderij van Dorst

Na een goede tussenpoos van een paar maanden, is Raven er weer klaar voor om nieuwe gasten te ontvangen op Boerderij van Dorst. Ben je net als ik ook zo benieuwd of er inmiddels wiet tot bovenaan de kas staat? Staat Raven nog steeds droog en vraag je, je ook af of Douwe en Katja nog leven? Ik zit in elk geval weer op het puntje van mijn stoel om naar seizoen 3 van Boerderij van Dorst te kijken.

Punten scoren

De eerste gast die arriveert, is niemand minder dan Israël van Dorsten. De achternaam alleen al, geeft te kennen dat de programmamaker vast extra punten heeft gescoord op de redactie. 

Ook de bijdehante Raven brengt Israël meteen al in de verlegenheid: ‘Je bent wel vaker op een boerderij geweest, toch?’ Dat er onder het zenuwachtige lachje een heel wijze knul verborgen zit, wordt gedurende dit programma wel duidelijk. Ik weet niet of je de documentaire ‘de kinderen van Ruinerwold’ hebt gezien of zijn boek ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ hebt gelezen? Mijn interesse is na het kijken van aflevering 1 van Boerderij van Dorst, in elk geval wel gewekt. Mijn God, wat heeft deze jongen toch veel voor zijn kiezen gehad. 

Met de billen bloot

De tweede gast op boerderij van Dorst is Jaimie Vaes, maakt als influencer en ex-vriendin van Lil Kleine meteen een fashionable entree door een uur later op de boerderij te verschijnen. Het kost natuurlijk ook best veel tijd om je weer fatsoenlijk aan te kleden, nadat je de dag ervoor met de billen bloot bent gegaan op een festival. Toch doet ze er niet moeilijk over en stopt ze haar ‘niet-vervelend-om-naar-te-kijken ronde partij’ zonder blikken of blozen in een blauwe overall. Deze stoere meid gaat zonder problemen door de knietjes en steekt haar handen uit de mouwen. Ze lijkt down to earth, maar wanneer ze aangeeft antwoorden door te krijgen van haar overleden moeder, vraag ik mij dit toch ten zeerste af. Maar hé, yin bestaat immers ook niet zonder yang.

Vreselijk nieuws

Terwijl ik vol smart zit te wachten op de opvliegende haan van het tweede seizoen, hoor ik Raven zeggen dat er iets vreselijks is gebeurd. Dat Raven er schaterlachend bij uitkraamt dat alle kippen en Martien de Haan zijn uitgeroeid, gaat mij niet in de koude kleren zitten. Als grote dierenvriend ben ik er dan ook niet van gediend van de manier waarop dit nieuws mij ter ore komt. De flashbacks met sentimentele muziek verzachten de pijn voor een gedeelte, maar een beetje cheesy vind ik het wel. 

We gaan door voor de koelkast

Dat de programmamaker van Boerderij van Dorst doorgaat voor de koelkast, blijkt uit het feit dat zowel Israël van Dorsten als Jaimie Vaes te maken hebben gehad met geestelijke en lichamelijke mishandeling. Opnieuw zijn zij aan het ontdekken wie ze nu eigenlijk echt zijn en hopen ze weer een beetje te kunnen genieten van het leven. Heftige verhalen, die je niemand gunt maar waar anderen wellicht hoop uit kunnen halen. Je bent nooit te oud om een nieuw hoofdstuk in te slaan. 

‘Jij had toch geen contact met de wereld?’, floept de altijd zo subtiele Raven er tegen Israël uit. Eerlijk, ik liet mijn hersenen ook even kraken, toen ik stukjes had gelezen uit Israëls boek. Hoe kan deze jongen zo wijs zijn, na jarenlang in een kelder te hebben vastgezeten? 

Tijdens het ontbijt wordt Israël weer voor de leeuwen gegooid. Of hij de fillers van Jaimie mooi vindt. Tja, wat zeg je dan op zo’n moment? Tactisch als hij is, weet hij de vraag te ontwijken door een mooi algemeen antwoord te geven. Wanneer Jaimie zegt dat alleen haar lippen zijn gedaan, vraag ik mij toch af hoe het kan dat haar gezicht zo op spanning staat. Ik snap dat je als influencer eens soort van perfectie hebt hoog te houden. Of zou het misschien beter zijn als zij wat meer imperfectie zou showen op Instagram? 

Vers gevogelte

Nadat ik een soort van rouwproces heb doorlopen, besluiten Raven en Israël nieuw gevogelte te gaan halen voor boerderij van Dorst. Er is niet voor niets een spiksplinternieuw hok in elkaar gezet. Terwijl Raven aangerand wordt door een wel heel vreemdsoortige kip, valt Israël voor de twee ‘kippenzusjes’. Uiteraard mag een nieuwe haan niet ontbreken en pakt Israël deze gretig bij zijn kladden. En wijlen haan Martien krijgt natuurlijk een gedenkplekje. 

Beeld bron: BNNVARA I Witte Geit

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Boerderij van Dorst te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij de eerste aflevering van seizoen 3 van Boerderij van Dorst 2022 met Jaimie Vaes en Israël van Dorsten gemist? Kijk dan terug op NLZiet.

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 3 Boerderij van Dorst 2022