S10 praat openhartig over nare ervaring in de psychiatrie bij Boerderij van Dorst

In de voorlopig laatste aflevering van Boerderij van Dorst 2023 komen gasten Bram Krikke en S10 op bezoek bij Raven. Bram, die sinds kort zijn eigen management doet, schuift later aan op de boerderij vanwege een dubbele afspraak. Sommige zaken kun je ook beter aan een échte manager overlaten.

S10 en Bram Krikke zijn de laatste gasten voor de zomer op Boerderij van Dorst.

Zangeres S10 heeft een bosje bloemen meegenomen voor Raven. Heel attent, maar Raven drijft er onmiddellijk de spot mee aangezien het bosje rozen overduidelijk bij een tankstation vandaan komt. Stien heeft in ieder geval de moeite genomen om iets te kopen, want Bram Krikke brengt een massagekussen mee voor Raven en windt er geen doekjes als Raven vraagt: ‘Die heb je zeker zelf gekregen en geef je nu weer aan mij?’ De toon is gezet. 

Als een stel TBS’ers gaan Stien en Raven het struikgewas te lijf met bosmaaiers. Aangezien Bram nog niet is gearriveerd, moeten ze het even letterlijk en figuurlijk samen zien te rooien. Als S10 verneemt dat Bram Krikke zijn late aankomst op Boerderij van Dorst goed wil maken met het koken van de avondmaaltijd merkt ze droog op dat het dan waarschijnlijk een slavink met aardappelpuree wordt. ‘Tja, ik vind Bram echt een slavink type.’

Bram Krikke is geen tuinman

Slechts 10 minuten nadat Bram Krikke dan eindelijk is gearriveerd bij Boerderij van Dorst moppert hij al over de werkzaamheden. Ik ken die gozer nauwelijks, maar moet erg lachen om zijn hoge droogkloot gehalte en identificeer mij met hem als hij in het gesprek eruit floept dat hij mensen helemaal niet leuk vind. Ik voel je Bram. Sterker nog, alle mensen zijn stom tot het tegendeel is bewezen. Neem nu zo’n viespeuk die Stien een foto van een ‘cum cookie’ stuurde. Ik hing nog ergens in een roes van verbazing over het feit dat sommige mensen dickpics sturen en nu dit weer. Gatverdamme…

Aangezien het tuinieren overduidelijk niet aan Bram Krikke is besteed, besluit Raven hem mee te nemen om een tweedehands hottub op te gaan halen voor Boerderij van Dorst. Wat volgt lijkt een scène uit een komische film met in de hoofdrol Agnes, de 79-jarige eigenaresse van de tobbe. Er hangt onmiddellijk een bijzondere maar zeer maffe chemie tussen het drietal en ik besluit dat ik Agnes een heerlijk wijf vind. Heeft iemand toevallig het adres van deze markante vrouw?  

S10 kwam op jonge leeftijd de psychiatrie terecht

Als S10 met Raven op Boerderij van Dorst druk met plantjes in de weer is, vertelt zij over haar psychische problemen. Het is een hartverscheurend verhaal en ik jank met het tweetal mee als ik hoor dat Stien in haar tienerjaren al opgenomen werd op gesloten afdelingen en zelfs in de isoleercel heeft gezeten. Dit meisje, ze is tenslotte pas 22 jaar, heeft doordat er altijd verkeerde diagnoses zijn gesteld meer meegemaakt dan ooit nodig was. 

Haar ‘donkere kant’ knapte daar uiteraard niet van op en ik besef wederom hoe slecht het gesteld is in Nederland met de psychische gezondheidszorg. Of beter gezegd, het gebrek aan goede zorg. Je kan in ons land beter een gecompliceerde beenbreuk hebben of een nare auto-immuunziekte. Ik jank omdat dat gegeven simpelweg om te janken is. Gelukkig gaat het nu veel beter met Stien en ik hoop met heel mijn hart dat dat zo zal blijven. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Boerderij van Dorst 2022 en 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Dit was voorlopig de laatste aflevering van Boerderij van Dorst. Op streamingsdienst NLziet is de aflevering van Boerderij van Dorst met gasten Bram Krikke en S10 en alle andere afleveringen van 2023 terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO3 / Boerderij van Dorst/ seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 3 Boerderij van Dorst 2023