Boerderij van Dorst: Frits Wester openhartig over alcoholisme

Boerderij van Dorst 

Het seizoen van Boerderij van Dorst komt tot zijn einde en daar zullen samen met mij best een aantal kijkers de balen van hebben. We gaan de gevatte Raven van Dorst met diens seksueel getinte grappen en intrigerende gasten op de boerderij weer een paar maanden moeten missen. Omdat ik stiekem wel houd van een beetje tragiek, heb ik speciaal voor jullie een druilerige dag besteld. Soms is het goed om de pijn te doorvoelen, zodat je daarna weer door kunt gaan. Laten we nog even samen nagenieten van dit seizoen en de slotaflevering van Boerderij van Dorst met Frits Wester en Nilüfer Gündogan onder de loep nemen.

Confrontaties

Tijdens deze laatste aflevering van Boerderij van Dorst zijn politiek fanaten Frits Wester en Nilüfer Gündogan te gast. Beide rasechte ervaringsdeskundigen, die publiekelijk een spiegel voorgehouden hebben gekregen. Zo werd Frits als RTL-verslaggever geconfronteerd met zijn eigen alcoholverslaving en werd Nilüfer uit haar politieke partij gezet vanwege grensoverschrijdend gedrag. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik denk dat dit best interessant kan worden. 

Cadeautjes

Frits Wester komt als echte verzamelaar niet alleen met zijn ‘oude bak’ het terrein van Boerderij van Dorst op rijden, maar heeft voor Raven zijn kerstboom van jaren geleden uit de tuin opgegraven. Het klinkt heel bijzonder, maar volgens mij was Frits gewoon lekker puin aan het ruimen of stond die boom gruwelijk in de weg. Maar hé, duurzaam is het wel. 

Nilüfer Gündogan neemt ook iets mee naar Boerderij van Dorst. Niet voor Raven van Dorst. Nee, iets voor zichzelf. Haar eigen hond notabene. Wat is dat toch met BN’ers? Die honden worden ook overal mee naartoe gesleept. Ik snap dat je denkt dat een boerderij de uitgelezen kans is om je eigen dieren mee te brengen. Althans, de kans voor zo’n beest om volledige vrijheid op te zoeken. Want ook deze hond gaat als er als een haas vandoor. Alvorens de gasten aan het werk gaan, is er in elk geval beweging genoeg op Boerderij van Dorst. 

Tijdens het rooien van de groenten, krijgt Frits meteen van Raven de opdracht om het avondeten te verzorgen. Ook hier zie ik steeds een rode draad door het programma lopen. Ik heb nog geen enkele vrouw bij van Dorst achter het fornuis zien staan, jullie wel? Ik weet niet hoe Raven het flikt, maar menig vrouw zou jaloers zijn op diens skill. 

Ziektes 

Nilüfer vertelt over de verlamming in haar gezicht en dat het mogelijk veroorzaakt is door een herpesvirus. Terwijl ze dit zegt, zit ik net met een enorme joekel van een koortslip naar het tv-programma te kijken. Ik moet er toch niet aan denken dat zo’n virus op eigen houtje bedenkt: ‘Hé laat ik eens een deel van je gezicht buiten werking stellen.’ Ik vind het al straf genoeg dat dit bijzonder aantrekkelijke ding twee keer per jaar de kop opsteekt. 

De Oost-Indisch dove Frits vertelt tijdens het ritje in de auto dat zijn kinderen hem een betere luisteraar vinden nu hij geen alcohol meer drinkt. De zes weken in Zuid-Afrika hebben hem goed gedaan. Nu zou ik het absoluut geen straf vinden om naar dat warme land toe te gaan, maar het knapste vind ik het als je het nieuwe aangeleerde gedrag ook thuis weet vol te houden. Laten we eerlijk zijn, oude patronen zijn behoorlijk hardnekkig. 

Wanneer Frits een middagdutje doet, is het tijd voor Raven en Nilüfer om de nieuwe bomen planten. Nilüfer vertelt over haar vader en de impact van trauma’s die een zwakke plek blijven. Ze heeft naar eigen zeggen een rotjaar achter de rug en heeft veel stress ervaren door de vele beschuldigen binnen de politiek.

Wie deelt de klappen uit?

Terwijl het water mij in de mond loopt wanneer ik de oer-Hollandse boerenkool met worst op tafel zie staan, maakt Frits duidelijk voorstander te zijn van de ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit en krijgt Nilüfer het voor haar kiezen. Tijdens een potje ‘pesten’ probeert Nilüfer dan ook een aantal rake klappen terug te geven, maar tevergeefs. Frits gaat er vooralsnog met de winst vandoor. 

‘Deel je ook weleens een tik uit?’, krijgt Nilüfer naar haar hoofd geslingerd als ze het over hun eigen kinderen hebben. Nou Frits, wellicht een beetje een gevoelig onderwerp, als ze zojuist heeft aangegeven te zijn mishandeld door haar vader. Toch kan ik het van hem hebben, aangezien hij zelf zo eerlijk is. 

Door de bomen de toppen zien

De volgende ochtend komen Raven van Dorst en Nilüfer erachter dat de varkens, Douwe en Katja, de nieuwe fruit- en notenbomen te grazen hebben genomen. Desalniettemin wordt de voorraadkast goed gespekt en ziet Nilüfer haar kans schoon om wat mooie toppen wiet mee te nemen. Het kan toch maar mooi van pas komen bij al die stress. Ze ziet het zelfs zo erg zitten dat ze voorstelt wiet te laten legaliseren in Nederland. Maar goed dat is een discussie waar we het later nog eens over kunnen hebben. 

Tot volgend jaar!

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Boerderij van Dorst te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je de laatste aflevering van Boerderij van Dorst met Frits Wester en Nilüfer Gündogan gemist? Kijk seizoen 3 van Boerderij van Dorst met alle bijzondere gasten van Raven van Dorst dan terug via NPOPlus of NLZiet.

Beeld bron: Still Tv NPO 3 / Boerderij van Dorst

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 3 Boerderij van Dorst 2022