Willem Voogd verrast met geniale meesterzet in Expeditie Robinson

Een onverwachte plottwist tijdens de laatste eilandraad voor de halve finale maken voorgaande afleveringen van Expeditie Robinson 2023 in één klap goed. Dat door deze verrassende wending een heel sympathieke deelnemer naar huis moet is jammer, maar weegt niet op tegen het feit dat het eindelijk weer eens ouderwets genieten was van het RTL4 survival programma. De voorgaande twee afleveringen waren helaas tenenkrommend. Inmiddels zijn de rotte appels weer terug in Nederland en dat gaf de overgebleven deelnemers Willem Voogd, Guido Spek, Jochen Otten, Ilse Paulis, Mark Baanders en Floris Göbel ruimte om Expeditie Robinson te spelen zoals het bedoeld is.

Willem Voogd redt medekandidaat Ilse Paulis van verbanning in Expeditie Robinson

In aflevering 15 werd goedgemaakt wat ik de eerste 14 afleveringen gemist had. Bondjes die strategisch het spel spelen zonder vuilspuiterij, maar puur gericht op je eigen hoofd boven water zien te houden. Met nog twee immuniteitsmunten en een aantal extra stemmen in het spel werd het dan ook een super spannende strijd eilandraad. Floris Göbel moest als afvaller van Expeditie Robinson 2023 het eiland voorgoed verlaten. De overenthousiaste natuur- en dierenexpert nam het gelukkig sportief op. Met de woorden ‘heel goed gespeeld, ik kan niet anders zeggen’, sloot hij zijn avontuur af. Geen zure smoelen of gejank, maar gewoon met respect voor de meesterzet van Expeditie Robinson collega Willem Voogd nam Floris Göbel zijn verlies. En laten we eerlijk zijn, het was een geniale actie die Ilse redde van de ondergang.

Mark Baanders besloot zijn immuniteitsmunt in te zetten. Willem Voogd had zijn eigen munt, in tegenstelling tot wat de montage van Expeditie Robinson ons deed geloven, toch aan Ilse Paulis gegeven. Het sluwe plan van de schaakmeester had verdomd veel weg van hogere wiskunde en niet zonder resultaat. De roeister mocht blijven en de pispaal in dit verhaal was Göbel. We zullen hem gaan missen, want zoals Guido Spek zei: ‘Je gunt iedereen een Floris!’

Op naar de halve finale van Robinson!

Allemaal leuk en wel dat ik eindelijk weer eens echt genoten heb van een aflevering van Expeditie Robinson, maar het heeft ook een keerzijde. De overgebleven vijf deelnemers verdienen het in mijn ogen namelijk allemaal om dé Robinson 2023 te worden. Best balen, want ik wil eigenlijk het liefst in een cheerleader pakje met mijn pompons voor iemand juichen en als een malloot op tafel dansen als diegene een ronde verder weet te komen. Voor de mensen in mijn nabije omgeving misschien wel zo prettig dat ik onder de overgebleven deelnemers Willem Voogd, Guido Spek, Jochen Otten, Ilse Paulis en Mark Baanders geen favoriete Robinson meer heb in de expeditie. Mijn persoontje in een cheerleaderpakje wil je niemand aandoen en de salontafel hier in huis wankelt al als je er een koffiekopje opzet.

Als ik dan toch perse een winnaar van de finale van Expeditie Robinson 2023 zou moeten kiezen, dan zou dat in deze fase Willem Voogd zijn. Om je immuniteitsmunt aan een mededeelnemer te geven moet je namelijk wel heel erg onzelfzuchtig en nobel zijn. Ik realiseer dat ik in exact dezelfde setting waarschijnlijk een vreselijk egocentrisch kutwijf zou zijn, en enkel om die reden ga ik toch maar mijn pompons tevoorschijn halen van de vliering. ‘Hey you! Get out of our way, because today is the day, Willem will blow you away!’

Meer artikelen lezen over RTL4 programma Expeditie Robinson 2023.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 23 van Expeditie Robinson elke zondag om 20:30 uur uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de avonturen van Willem Voogd, Mark Baanders, Ilse Paulis, Floris Göbel en de andere deelnemers van 2023 terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 15 seizoen 18 Expeditie Robinson 2023