Had deze Expeditie Robinson deelnemer dit niet eerder kunnen bedenken?

Met de samensmelting achter de rug lijkt het hoogtepunt van Expeditie Robinson 2023 voor een aantal van de overgebleven deelnemers bereikt en heimwee genadeloos toe te slaan. Of is simpelweg niet iedereen geschikt om individueel te moeten overleven het eiland? Jaimie Vaes en Maxim Froger zitten er helemaal doorheen, maar gelukkig kunnen de kijkers rekenen op het altijd positieve enthousiasme van Expeditie Robinson held Mark Baanders.

Jaimie Vaes en Eva Simons kunnen in hetzelfde vliegtuig terug naar huis

De gedachte aan thuis en dan met name aan zoontje Lio maakt dat Jaimie Vaes het niet meer op kan brengen om zich in Expeditie Robinson over te geven aan de nieuwe dynamiek op het paradijselijke eiland Chawi. Terwijl de rest van de groep de stramme lijven strekt op het strand neemt ze Maxim Froger in vertrouwen en vertelt hem dat ze naar huis wil.

Tjonge jonge Jaimie, ik geef je vorige week nog een emmer vol credits en dan flik je me dit. Nou ja, je flikt het Eva Simons, want die had dolgraag nog doorgegaan in de expeditie om kans te maken om Robinson 2023 te worden. Laten we eerlijk zijn, die heimwee kwam niet ineens als donderslag bij heldere hemel opzetten toen je vanmorgen je ogen open deed.

Gisteren, toen jij je vol zat te vreten bij het samensmeltingsdiner wist je waarschijnlijk al dat jouw deelname wel mooi was geweest en dat je lekker naar huis zou gaan om je kleine mannetje weer in de armen te kunnen sluiten. Dat begrijp ik als geen ander, maar had Eefje Teefje dan nog de kans gegeven om haar droom achterna te jagen. Jouw actie zorgt er ook nog eens voor dat wij als kijkers naar een spek en bonen eilandraad zitten te kijken, want door jouw vertrek hoeft er niemand naar huis. 

Mark Baanders is inmiddels de duelkoning van Expeditie Robinson 2023

Die gozer heeft wekenlang niets anders gedaan dan duelleren, omdat hij al in het beginstadium van de expeditie naar afvallerseiland werd verbannen. Als iemand dit duel bespaard had moeten blijven was het Slijptol Mark wel. Het onbehagelijke ‘wat een kutaflevering’ gevoel groeit met de minuut en heel even overweeg ik zelfs om de televisie uit te gooien. Dat zou mij echter net zo’n opgever maken als Jaimie Vaes dus ik besluit braaf de aflevering uit te zitten. 

Ilse Paulis weet de eerste individuele proef te winnen en mag daardoor beslissen welke deelnemer tegen verliezer Krista Arriëns moet duelleren. Een duel waarbij de inzet ‘stemrecht’ is, lijkt misschien niet zo’n hoge inzet maar deze stem kan cruciaal zijn tijdens de eilandraad. Ik vloek werkelijk vanuit mijn tenen als de roeister voor Mark Baanders kiest alvorens ze mag vertrekken naar winnaarseiland.

Is Maxim Froger de volgende die vrijwillig de expeditie verlaat?

Mark Baanders verliest het duel waardoor Krista Arriëns zijn stem erbij krijgt voor de eilandraad van Expeditie Robinson. Godzijdank is niemand van plan om Mark op te offeren en is het ironisch genoeg Arriëns zelf die de meeste stemmen krijgt. Door het vertrek van Jaimie levert haar dit echter slechts één zwarte stem op voor de volgende eliminatie. Dat wil zeggen, als er volgende week een eliminatie is, want branieschopper Maxim Froger begint ook al te piepen dat hij thuis zo mist.

Het was een aflevering waarin eindelijk het gekonkel en de bondjes ontstonden en onwaarheden als waarheid werd aangenomen, maar enige vorm van euforie daarover blijft volledig uit bij mij. De ‘aanslag’ op Mark heeft er te diep ingehakt. Mark Baanders is de enige van de overgebleven deelnemers die niet piept en vriendelijk is tegen iedereen, oftewel nu al mijn winnaar van Expeditie Robinson 2023. 

Meer artikelen lezen over Expeditie Robinson 2023.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 23 van Expeditie Robinson elke zondag om 20:30 uur uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de avonturen van de deelnemers van 2023 terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 18 Expeditie Robinson 2023