Expeditie Robinson: Gouden vondst voor Mark en noodlot slaat toe in Kamp Zuid

Eva Simons is onderweg naar het besloten feestje op afvallerseiland van Expeditie Robinson waar ook afvallers Irene van der Laar en Mark Baanders vertoeven. Wie van het drietal vindt de laatste immuniteitsmunt? Is het zoeken naar een speld in de hooiberg of weet een van de afvallers het ronde glimmende muntje toch te bemachtigen? In het succesvolle kamp Zuid slaat intussen het noodlot toe als Expeditie Robinson deelnemer Armand Rosbak ziek wordt afgevoerd naar het ziekenhuis.

Kamp Noord krimpt ernstig in nu ook Eva Simons gedwongen vertrokken is naar het afvallerseiland Dogbeach. De sfeer is direct rustiger sinds de nogal aanwezige zangeres weg is. Er lijkt met terugwerkende kracht minder rancune jegens Eva en de groep lijkt zelfs begrip te hebben voor haar keuze om Chelsey Weimar voor de bus te gooien tijdens de laatste eilandraad. Logisch, want uit ervaring weet ik dat het veel makkelijker is om positief over iemand te denken als die persoon eenmaal uit je aura is vertrokken. De angel is eruit zodra je niet meer naar diegene hoeft te kijken die het bloed onder je nagels heeft gehaald. 

Allerlaatste immuniteitsproef voor de samensmelting

Zowel de deelnemers van kamp Noord als kamp Zuid zijn opgelucht als ze van presentatrice Nicolette Kluijver te horen krijgen dat de allerlaatste immuniteitsproef voor de samensmelting van Expeditie Robinson 2023 op het programma staat. De proef is heftig en kort samengevat gaat het om wippen, draaien en schommelen voor immuniteit. Zou kamp Noord dan eindelijk eens een overwinning weten te scoren?

De proef verloopt mega spannend, waardoor ik adem vergeet te halen terwijl ik op het puntje van mijn stoel als een imbeciel aanwijzingen roep naar de deelnemers op televisie. Aangezien adem blijven halen best cruciaal is om nog even op aarde te mogen blijven maan ik mijzelf tot rust. Het zal mij toch niet gebeuren dat er op mijn grafsteen komt te staan ‘Uit het leven gerukt door de ondraaglijke spanning van Expeditie Robinson’.

Expeditie Robinson deelnemer Armand Rosbak ziek afgevoerd naar kliniek

Het wordt een beetje eentonig, want kamp Noord verliest alwéér de immuniteitsproef. Expeditie Robinson deelnemer Maxim Froger is alle frustratie voorbij. De driftkikker scheld en tiert alsof pa hem net heeft verteld dat hij onterft is. Een zeer reëel scenario trouwens, want vader René Froger zal zich bij het kijken van de afleveringen van Expeditie Robinson af en toe afvragen waar het mis is gegaan met de opvoeding van zijn zoon Maxim. Ook sportman Radmilo Soda is klaar met het team en kan zijn ongenoegen niet meer verbergen. 

Voor kamp Zuid is het letterlijk en figuurlijk een zoete overwinning, want behalve immuniteit krijgen ze vers fruit als beloning. Helaas is het stuk sappige meloen niet voldoende voor Expeditie Robinson deelnemer Armand Rosbak die al zijn reserves heeft verspeeld en ziek wordt afgevoerd naar een kliniek. Ik weet niet wat zuurder is, geëlimineerd worden door medekandidaten of de aftocht blazen omdat je lijf het opgeeft. 

Mark Baanders vindt de felbegeerde immuniteitsmunt op afvallerseiland

Eva is inmiddels gearriveerd op afvallerseiland en weet daar Irene van der Laar weg te spelen in een puzzel duel. Het voormalig model moet op de valreep van de samensmelting haar biezen pakken en plaats maken voor Jaimie Vaes die tijdens de eilandraad van kamp Noord geofferd is. Het zal Mark Baanders echter allemaal een rotzorg zijn wie er weg moet of wie er komt, want geïnspireerd door Eva Simons heeft hij de tweede immuniteitsmunt weten te vinden op het afvallerseiland. Ik kan haast niet wachten wat dat de Slijptol nog gaat brengen… 

Meer artikelen lezen over Expeditie Robinson 2023.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 23 van Expeditie Robinson elke zondag om 20:30 uur uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen met Armand Rosbak, Mark Baanders, Eva Simons, Maxim Froger, Irene van der Laar en de andere deelnemers van 2023 terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 18 Expeditie Robinson 2023