Intens verdriet bij tv-kok na mislopen vreetfestijn Expeditie Robinson

De teams worden opgeheven en de kampen opgebroken, want het is tijd voor de samensmelting van Expeditie Robinson. Wie van de deelnemers moet op de valreep net voor het grote ‘schrokfestijn’ naar huis en welke survivor van afvallerseiland mag weer aansluiten bij de rest van de groep? Wordt het Eva Simons, Jamie Vaes of toch Mark Baanders die aan mag schuiven bij het samensmeltingsdiner van Expeditie Robinson 2023?  

Waar enkele BN’ers vooral zin in hebben in de samensmelting, zijn er ook een aantal die er bij voorbaat lichtelijk nerveus van worden. Niet meer in teamverband samen met de andere deelnemers bikkelen in de proeven, maar individueel je reet zien te redden in Expeditie Robinson 2023 is best een omschakeling. Na 18 dagen op rantsoen te hebben geleefd kijkt iedereen uit naar het samensmeltingsdiner. Met hamburgers, friet, fruit, koek en een glas wijn of een heerlijk koud biertje in het vooruitzicht zijn de tassen dan ook snel gepakt.

Expeditie Robinson deelnemer Willem Voogd grijpt de immuniteitsmunt voor de neus van Maxim Froger weg

Zover is het echter nog niet, want uiteraard moet er eerst nog een samensmeltingsproef gespeeld worden. De deelnemers gaan voortvarend van start tijdens de super spannende proef en ik wil niet rancuneus zijn, maar betrap mezelf erop dat ik hoop dat grootsmoel Maxim keihard op zijn muil gaat. Helaas kan ik niet altijd zes gooien en weet de onsportieve Froger telg zich razendsnel tot potentiële winnaar te manifesteren. Groot is dan ook de opluchting als Willem Voogd nipt als winnaar uit de bus komt en daarmee een immuniteitsmunt wint die hem nog wel eens goed van pas kan komen tijdens Expeditie Robinson. 

Bij Roberta Pagnier loopt de proef in Expeditie Robinson niet zoals gehoopt en Radmilo Soda is de tv-kok net een streepje voor waardoor het voor haar einde oefening is. Enorm zuur voor de enthousiaste deelneemster en ze is dan ook behoorlijk aangeslagen. Het is natuurlijk best een beetje ironisch. Al 18 dagen lang kookt Roberta Pagnier met minimale middelen voor haar kampgenoten en vlak voordat ze zichzelf eindelijk vol kan stouwen met al het lekkers dat het samensmeltingsdiner van Expeditie Robinson te bieden heeft moet ze vertrekken. Alsof je als enige niet uitgenodigd bent voor het kinderfeestje waar de rest van je vriendjes en vriendinnetjes wel naar toe mogen. 

Eva Simons, Jamie Vaes en Mark Baanders strijden voor een plek tijdens de samensmelting

De deelnemers van afvallerseiland Jamie Vaes, Eva Simons en Mark Baanders arriveren bij het samensmeltingsdiner, maar er staat hen nog iets wreeds te wachten. Terwijl de rest van de BN’ers al groen ziet van al het gevreet en gezuip moeten zij nog duelleren voor een plaatsje aan de felbegeerde tafel én terugkeer in de expeditie. Ten overstaan van het boerende en hikkende gezelschap strijden de afvallers als een stel gladiatoren met ADHD en Mark en Eva lijken het te vertikken om op te geven. Het is uiteindelijk Mark Baanders die als eerste een plaatsje aan de tafel weet te veroveren. Of ik als een malloot een vreugdedansje door de huiskamer heb gemaakt? Misschien wel. 

Het is Jamie Vaes die als eerste het touw boven haar vuurtje weet door te branden en daarmee ligt Eva Simons definitief uit Expeditie Robinson 2023. Ik zal eerlijk zijn, ik had de ex van Lil Kleine niet erg hoog zitten, maar dat wil ik bij deze even recht zetten. Ik zag de afgelopen afleveringen een warme, lieve vrouw met het hart op de goede plaats. En wat Eva betreft… Tja wat moet je ervan zeggen. Misschien is het maar beter dat ze naar lekker naar huis is, want sommige mensen zijn gewoonweg niet zo geschikt om in een groep te functioneren. Daar weet ik alles van. 

Meer artikelen lezen over Expeditie Robinson 2023.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv RTL4 / samensmelting

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 18 Expeditie Robinson 2023