Acteur Jochen Otten barst in tranen uit tijdens deelname Expeditie Robinson

In een tot op heden wat gezapig seizoen gaat de hiërarchie in aflevering 6 van Expeditie Robinson genadeloos op de schop, barst Jochen Otten in tranen uit en is het weer genieten van de charme van Mark Baanders. Chelsey Weimar uit kamp Noord en Ilse Paulis uit kamp Zuid moeten de bestaande teams openbreken en opnieuw samenstellen. Uiteraard zorgt dit voor de nodige frustratie bij de deelnemers van Expeditie Robinson 2023, want ze zijn inmiddels allemaal erg gehecht aan hun eigen groepje. Komt er dan eindelijk eens een beetje gedonder op het onbewoonde eiland?

Roosmarijn Wind uit ongenoegen bij Mark en Irene op afvallerseiland

Roosmarijn Wind voegt zich op afvallerseiland bij Irene van der Laan en Mark Baanders en is niet blij dat ze Expeditie Robinson heeft moeten verlaten. Ze deelt met terugwerkende kracht nog een sneer uit aan Frits Wester. Niet dat het de politiek verslaggever wat kan deren, want die zit al lang en breed weer thuis met een glaasje fris en een bitterbal op het terras. Nog maar net gearriveerd op het ‘bijna-maar-nog-net-niet-naar-huis loser eiland’ steekt Roosmarijn haar ongenoegen over het gebrek aan voedsel op afvallerseiland niet onder stoelen of banken. Mens mekker niet zo, onze kakkineuze Powned verslaggever Slijptol zit inmiddels al 8 dagen op een houtje te bijten en hoor je hem zeuren?

Waarom worden de deelnemers van Expeditie Robinson 2023 op deze manier verdeeld over de kampen?

Aan roeister Ilse Paulis en model Chelsey Weimar de taak om beurten iemand te kiezen voor hun nieuwe team in Expeditie Robinson. Het is net als vroeger bij de gymles op de basisschool. Een walgelijk systeem als je het mij vraagt, want ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat zo’n kiessysteem echt killing is voor je zelfvertrouwen. Uiteraard ben ik die bron zelf. Met mijn nogal mollige voorkomen inclusief dikke billen stond ik als 8-jarig kneusje steevast als laatste te wachten om uitgekozen te worden. Vooral het gezucht en gekreun van het groepje wat uiteindelijk met mij opgescheept zat en het bijhorende kutgevoel kan ik me op de dag van vandaag nog steeds herinneren.

De nieuwe teams in het RTL4 programma moeten echter onmiddellijk beginnen aan de proef, dus voor gekwetste zieltjes is geen tijd. Kamp Zuid wint de proef en kamp Noord moet zich opmaken voor de eilandraad. Eva Simons zit in het verliezende kamp, waardoor ik denk te weten wie er geofferd gaat worden. Ik sta al bovenop de salontafel te juichen en net op het moment dat ik mijn vent bij zijn lurven wil pakken om een polonaise te doen, herinner ik mij dat de onsympathieke zangeres een immuniteitsmunt in haar bezit heeft. Het wordt de redding van Eva Simons en door haar tactische zet is het Chelsey die uit Kamp Noord van Expeditie geflikkerd wordt en kan vertrekken naar afvallerseiland. 

Acteur Jochen Otten heeft heimwee en laat zijn tranen de vrije loop

Het gebrek aan voedsel op de eilanden werkt niet mee aan een goed humeur en de deelnemers worden net als ik steeds chagrijniger. Dat de twee kampen ook nog eens door elkaar gehusseld zijn maakt de sfeer er natuurlijk niet beter op. Heimwee gaat parten spelen en vooral Jochen Otten heeft het zwaar met het gemis om zijn dochtertje Sammie die thuis zit en mist ook zijn teamgenoten die door de hussel in het andere kamp van Expeditie Robinson moeten verblijven. ‘Niet jankuh jonguh’, hoor ik mezelf mompelen. Stiekem ben ik blij dat er eindelijk eens wat opzienbarends gebeurt. Het werd tijd ook.

Op afvallerseiland besluit Roosmarijn Wind te duelleren tegen Mark Baanders om een terugkeer in een van de kampen op Expeditie Robinson te scoren. Een gewaagde keuze die haar dan ook duur komt te staan tijdens het behendigheidsspel. Roos wil haar vriendinnetje Irene sparen. Meid toch, het is geen Bingo! Het is eten of gegeten worden.

Ik heb Roosmarijn Wind al niet zo hoog zitten en als ze mijn favoriete ‘aardappel in de strot’ deelnemer Mark Baanders uit Expeditie Robinson speelt, laat ik geen spaan van haar heel in dit artikel. Gelukkig delft mevrouw Wind het onderspit bij de proef en moet ze het RTL4 programma verlaten. Terwijl Roosmarijn een enkele reis naar huis maakt, ga ik een reisje richting de koelkast maken, want van trek word ook ik blijkbaar onuitstaanbaar. 

Meer artikelen lezen over Expeditie Robinson 2023.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 23 van Expeditie Robinson elke zondag om 20:30 uur uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen met Mark Baanders, Jochen Otten, Roosmarijn Wind, Eva Simons en de andere deelnemers van 2023 terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 18 Expeditie Robinson 2023