Mark Baanders worstelt met maaginhoud in halve finale van Expeditie Robinson 2023

Na weken bikkelen, honger lijden en konkelen is het eindelijk tijd voor het echte werk. Wie van de overgebleven deelnemers weet één van de drie proeven te winnen? Tijdens de eetproef zijn halve finalisten Guido Spek, Jochen Otten, Ilse Paulis en Mark Baanders vastberaden om een plek in de finale van Expeditie Robinson 2023 veilig te stellen en er als winnaar vandoor te gaan met de titel. Twee van de inmiddels meurende, magere en bruingebakken deelnemers zullen echter op de valreep in het vliegtuig naar huis belanden. 

Mark Baanders sneuvelt tijdens de eetproef

Vorige week sloot ik mijn artikel af met de woorden: ‘Willem will blow you away!’. Ik eigen mezelf bij deze dan ook een vooruitziende blik toe, want de acteur weet tijdens de ‘hangproef’ als een aap het langst aan de houten cirkel te blijven bungelen. Hij is daarmee door naar de finale en mijn avond kan al niet meer stuk. Snotverpielekus wat gun ik Willem Voogd een plek tussen de finalisten van Expeditie Robinson 2023, omdat hij geheel belangeloos maatje Ilse Paulis een immuniteitsmunt cadeau deed tijdens de laatste eilandraad. Guido Spek lijkt tijdens de proef te solliciteren als acrobaat voor Cirque du Soleil. Door al zijn gestuntel verspeelt hij enorm veel kracht en duikt als eerste het water in, waardoor hij nog maar twee kansen op een finaleplaats overhoudt.

Daarna is het tijd voor datgene waar ik al weken tegenaan zit te hikken: de weerzinwekkende eetproef. Alleen al bij het idee om kippenpoten met nagels, tonijnogen en geitenballen de maagruimte in te werken maakt me kotsmisselijk. Ik kan het gewoon echt niet blokkeren. Als iemand verdrietig is dan jank ik ook hard mee. Als iemand vrolijk is lach ik mee en als iemand over zijn nek gaat dan kots ik mee. Het leven als empathische tikgeit is geen komkommer lieve lezers. Zodra Mark Baanders dan ook begint te koeren tijdens de eetproef van Expeditie Robinson voel ik mijn maaginhoud een weg naar boven zoeken. Ternauwernood weet ik projectielbraken te voorkomen door naar buiten te rennen om mijn longen vol te zuigen met frisse lucht. 

Finalisten Ilse Paulis, Guido Spek én Willem Voogd strijden om de winnaar te worden van Expeditie Robinson 2023

Het is Guido Spek die het wegwerken van walgelijk slijmerige zaken tot hogere kunst heeft verheven tijdens de eetproef en daarmee is hij de tweede finalist van Expeditie Robinson 2023. Jochen Otten baalt als een stekker, want dit had zijn proef moeten worden. Otten blijkt echter niet zo’n goede slikker en niet in staat om, in tegenstelling tot Mark Baanders, de tonijnogen in één keer door te slikken. Tja, iedereen heeft zo zijn eigen competenties zullen we maar zeggen.

Dat drie keer niet altijd scheepsrecht is, blijkt als de stand-upcomedian ook de laatste proef niet weet te winnen. De overwinning van de die proef kan worden bijgeschreven op de bingokaart van Ilse Paulis die daarmee zowel Jochen Otten als Mark Baanders naar huis stuurt vlak voor de finale van Expeditie Robinson 2023. De roeister is daarmee de enige vrouw in de finale en Willem Voogd is verheugd dat ze mede door hem nog in de race is om de winnaar van seizoen 23 te worden. Ik ben benieuwd of hij nog zo happy is als Ilse hem weet af te troeven in de finale. We gaan het meemaken volgende week. Ik ga nu even een maagbeschermertje nemen en bijkomen van deze aflevering.

Meer artikelen lezen over RTL4 programma Expeditie Robinson 2023.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt de finale van Expeditie Robinson 2023 zondag 17 december om 20:30 uur uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de avonturen van finalisten Willem Voogd, Ilse Paulis en Guido Spek terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 16 seizoen 23 Expeditie Robinson 2023