Verliezer bezweek onder de druk van de finale van Het Perfecte Plaatje 2023

Voor de finale van Het Perfecte Plaatje 2023 strijden finalisten Loes Haverkort en Niek Roozen in het adembenemende Ierland om als winnaar uit de bus te komen. Een prachtige omgeving én twee goede amateurfotografen met inmiddels voldoende kennis van sluitertijden en diafragma zijn de ingrediënten voor een spannende eindstrijd. Wie wordt de winnaar en mag zich beste fotograaf van seizoen 8 noemen? 

Voordat we beginnen aan dit artikel heb ik eerst een vriendelijk doch dringend verzoek. Kan iemand presentator Tijl Beckand vertellen dat het af en toe beter is om je klep te houden als de deelnemers bezig zijn om het perfecte plaatje te schieten? Poeh, wat kan die gozer bovenmatig aanwezig zijn op de verkeerde momenten. Soms is hij grappig, maar ook heel geregeld totaal niet. Doe in hemelsnaam iets met deze ietwat botte feedback Tijltje. Ik ben niet zo van de positieve benadering en van mening dat je beter direct duidelijk kan zijn. Mijn kinderen kregen vroeger dan ook ‘gewoon’ een corrigerende tik als ze buiten de lijntjes kleurden*. Soms is je best doen niet goed genoeg.

Niek Roozen barst in tranen uit tijdens de finale

Loes Haverkort en Niek Roozen doen ook hun best om het perfecte plaatje te schieten in de finale van 2023 terwijl voormalig deelnemers Waldemar Torenstra, Anna Drijver, Henry Schut, Annemarie van Gaal, Sergio Vyent, Sylvia Geersen, Frans Duijts en Quinty Misiedjan zich waarschijnlijk vol laten lopen met Guinness in een Ierse pub. Persoonlijk zou ik de hele kliek sowieso niet hebben laten overvliegen naar Ierland. In het kader van duurzaamheid en het ontbreken van toegevoegde waarde slaat het namelijk kant noch wal. 

Tijdens de eerste shoot in de finale van Het Perfecte Plaatje moeten finalisten Loes Haverkort en Niek Roozen hun modellen laten zweven. De actrice en haar lichtman hadden geen klik samen en ook bij Niek zat het niet mee. Voor de eindopdracht van seizoen 8 trokken de fotografen het mooie Ierland in voor het traditionele drieluik, waarin de kleuren van de Ierse vlag moesten terug komen. De tijdsdruk werd de acteur teveel en hij barstte in tranen uit. Ja je leest het goed, niet Loes maar Niek had vandaag de waterlanders hoog zitten. Een welkome afwisseling na alle eerdere tranen van de dame.

Loes Haverkort is de winnaar van de finale van Het Perfecte Plaatje 2023!

De strijd om de beste amateurfotograaf te worden werd een nek-aan-nekrace. Om eerlijk te zijn vond ik de resultaten van beide fotografen weinig bijzonder dit seizoen. Niet echt finaal waardig in mijn optiek. As ik tegen de kiekjes aan zou lopen in de kringloopwinkel, dan zou ik er hoogstwaarschijnlijk voorbij stieren. Over smaak valt nu eenmaal niet te twisten en over geen smaak al helemaal niet.

Met een in mijn ogen wat discutabele puntenverdeling laat Loes Haverkort in de finale Niek Roozen achter zich en wordt bekroond tot winnaar van Het Perfecte Plaatje 2023. Of dat terecht is, is niet aan mij, want ik kan nog geen foto scherp krijgen met mijn mobieltje. Linksom of rechtsom, het was wederom een heerlijk seizoen en ik kijk nu al uit naar de volgende BN’er kiekjeswedstrijd.

* Relax maar moedermaffia, het was uiteraard een grapje. 

Klik hier om alle artikelen over de deelnemers van Het Perfecte Plaatje 2022 en 2023 te lezen.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Dit was de finale van Het Perfecte Plaatje 2023 op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen van seizoen 8 terug te kijken.

Beeld bron: Still RTL4

Home » Televisie » finale seizoen 8 Het Perfecte Plaatje 2023