De BN’ers van Het Perfecte Plaatje stellen jury teleur met urban straatfoto

Vorige week zagen we dat niemand van de deelnemers het strijdtoneel van Het Perfecte Plaatje hoefde te verlaten. Daarom moeten de amateurfotografen zich in aflevering 2 extra in het zweet werken om hun verblijf in het programma te verlengen. Voor de eerste fotoshoot worden de BN’ers het drukke stadsleven van Utrecht ingestuurd, waar ze niet alleen technische kennis van de camera maar ook een talenknobbel nodig hebben.

Hoe maak je het perfecte plaatje met een urban straatfoto?

De eerste opdracht is een urban straatfoto. Vertaald in ‘boeren klootjes taal’: maak een foto van iemand die met zijn neus in zijn mobiel gedoken staat, terwijl de wereld om hem heen gewoon doordraait. De deelnemers van Het Perfecte Plaatje krijgen als tip om dit te doen op het moment dat het verkeer om hun oren raast en het gehaaste volk zich van hot naar her door het beeld beweegt. Er wordt uitgelegd dat door het gebruik van een lange sluitertijd de niet bewegende persoon scherp op de foto komt te staan. De mobiele objecten zullen juist onscherp te zien zijn. ‘Vage shit’ hoor ik naast mij op de bank. Ik knik bevestigend en snap er ook geen reet van.

Bij het maken van een foto waarop de wereld doordraait komt de locatie Utrecht nu niet direct in me op, maar dat is wel waar de fotografen neerstrijken. Tijdens de fotoshoot ontdekken we dat het niet louter Bekende Nederlanders zijn die meedoen aan het programma. Zo wordt Niek Roozen tijdens de eerste opdracht van Het Perfecte Plaatje door een fan verward met een voormalig zanger van de boyband Mainstreet en mag Frans Duijts een nietsvermoedende voorbijganger uitleggen dat zijn naam niet Wolter Kroes is.

Ook kom ik erachter dat ik me vergist heb in de wereldstad die Utrecht eigenlijk is. Met alleen Nederlands praten red je het daar echt niet meer. Anna Drijver moet haar beste Italiaans in de strijd gooien om bij horecagelegenheid Broodje Mario plaatjes te kunnen schieten en Annemarie van Gaal doet een verwoede poging om Frans te lullen. Frans Duijts krijgt het in geen enkele taal voor elkaar iemand zo gek te krijgen om voor hem te poseren. 

Deelnemers stellen de jury teleur

Traditioneel zien we ook dit jaar in Het Perfecte Plaatje weer deelnemers in een gevecht op leven en dood met hun statief. Zelfs na flink oefenen krijgt Henry Schut(teraar) het niet voor elkaar om dat ding op poten te zetten. Als iedereen uiteindelijk toch het perfecte urban plaatje geschoten lijkt te hebben, blijkt dat de jury daar helaas heel anders over denkt. Vier fotografen halen nog geen 6 voor hun foto en een schamele 4,5 voor Anna Drijver als dieptepunt. Het hoogste cijfer is een zuinige 7 voor Frans Duijts. Of is het nou toch Wolter Kroes?

Tot nu toe loop ik nog niet echt warm voor dit seizoen van Het Perfecte Plaatje. Maar de redding is nabij. Er staat namelijk een sexy boudoir fotoshoot op het programma. Het advies ‘heb het leuk met je model’ wordt door sommige fotografen wel heel letterlijk genomen. Zo heeft Annemarie van Gaal een uitgebreid onderonsje op de rand van het bed met haar 73-jarige lingeriemodel en voelt Anna Drijver meteen ‘zin om te spelen’ vibes opborrelen bij het zien van haar mannelijke model. Quinty Misiedjan maakt het helemaal bont en dwingt een dame in lingerie op haar knieën.

Bij Frans Duijts laaien de vlammen zelfs zo hoog op dat de damp ervanaf komt. Helaas is hij bij deze opdracht wel de sigaar met de laagste score. Toch is het niet Frans Duijts, maar Annemarie van Gaal die als eerste deelnemer Het Perfecte Plaatje moet verlaten. De aflevering zit er weer op en ik ga mijn oude fleece pyjama maar eens uit de kast trekken. Aan mijn lijf even geen sexy boudoir taferelen. 

Klik hier om alle artikelen over de deelnemers van Het Perfecte Plaatje 2022 en 2023 te lezen.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 8 van Het Perfecte Plaatje elke woensdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4. Op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen van Het Perfecte Plaatje 2023 met deelnemers Henry Schut, Quinty Misiedjan, Waldemar Torenstra, Niek Roozen, Loes Haverkort, Anna Drijver, Frans Duits, Annemarie van Gaal, Sergio Vyent en Sylvia Geersen terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Het Perfecte Plaatje / seizoen 8 / 2023

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 8 Het Perfecte Plaatje 2023