Winnaar Gouden Televizier-Ring 2023 verslaat hitserie B&B Vol Liefde

Alle galajurken en smokings mochten weer uit de mottenballen en de speeches werden voor de spiegel geoefend. Wie werd de winnaar van het door Jan Smit en Peter Pannekoek gepresenteerde Gouden Televizier-Ring Gala 2023 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam? Een bijna on-Nederlands feestje waarin de kijkers mochten kiezen welke van de genomineerden er met de prestigieuze televizier-ring naar huis zou gaan.

Waarom on-Nederlands vraag je je wellicht af, het antwoord is simpel. De rode loper met genomineerden voorafgaand aan de uitzending van het Televisier-Ring Gala 2023 was indrukwekkend. Nou ja, de loper zelf niet, maar de gasten die hem bewandelden. Kosten noch moeite leken bespaard, want wat zagen onze Nederlandse presentatoren, acteurs en andere BN’ers er uit om door een (Televizier) ringetje te halen.

Peter Pannekoek deelde rake grappen uit tijdens Gouden Televizier-Ring Gala 2023

Laat ik voorop stellen dat ik over het algemeen niet heel erg warm loop voor Jan Smit en Peter Pannekoek, maar het Gouden Televizier-Ring Gala werd dankzij Paling en Pannekoek dit jaar een heel vermakelijk gala. De cabaretier nam heel wat Bekende Nederlanders en televisieprogramma’s op de hak. Grappen over de geflopte tv-programma’s, het niveau van Op1 en de beschrijving hoe hij in een nachtmerrie terechtkwam in de onderbuik van Angela de Jong. Alhoewel ik lichtelijk onpasselijk werd bij het idee ergens in het lichaam te vertoeven van de kritische televisierecensent.

De hardste grap echter was op het randje en betrof Thijs Römer. Het ging over de voorspelbaarheid van de ooit zo populaire serie Baantjer waarover Peter Pannekoek zei: ‘Elke week hetzelfde stramien, daar zou je in deze tijd niet meer mee wegkomen. Ook omdat het nu gek voelt om iemand die De Cock heet te laten spelen door een Römer.’ De zaal reageerde dan ook met een besmuikte ‘Ohhhhh’. Gelukkig zat ik in een oude joggingbroek, bh’loos op de bank en kon ik ongegeneerd gieren zonder camera’s. Verschil moet er zijn.

SBS6 sterren Noa Vahle en Hélène Hendriks in de prijzen

De genomineerden die winnaar wisten te worden tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2023 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam:

Jeugd: Steven & Jamie Kazan met het Avrotros programma Road to Vegas.

Talent: Noa Vahle

Presentator: Hélène Hendriks (SBS6)

Acteur: Bertrie Wierenga

Online-videoserie: Politie – Politie 24/7

Impact: Afscheidsconcert Rob de Nijs

De genomineerden van de Gouden Televizier-Ring 2023 zaten bloednerveus met een zweetlip te wachten wie van hen het podium mochten bestormen. Eigenlijk wisten wij allemaal zeker dat het RTL4 programma B&B Vol Liefde er met de felbegeerde ring vandoor zou gaan. Het programma wat heel televisie kijkend Nederland afgelopen zomer in zijn greep leek te hebben. De zoektocht naar liefde door B&B eigenaren in het buitenland is denk ik het meest besproken item geweest bij menig koffiemachine op de werkvloer en heel het wereldwijde web was overladen met berichtgeving over alle deelnemers en het bijkomende drama.

De Winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2023 is Oogappels!

We hadden het mis, want een ander programma ging er met de winst vandoor. De hilarische, ontroerende en vooral herkenbare BNN-Vara serie Oogappels liet genomineerden De Oranjezomer van SBS6 en B&B Vol Liefde van RTL4 achter zich en kwam tot hun eigen verbazing als winnaar uit strijd om de Gouden Televizier-Ring 2023. De cast stond zichtbaar verrast te stralen op het podium van het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Terwijl het gejuich opsteeg in de zaal reageerde regisseur Will Koopman emotioneel: ‘Ik had dit dus helemaal niet verwacht. Ik vind het echt geweldig.’ Dat geldt ook voor ons en daarom feliciteerd het team van Tv-vrouw de cast van de serie Oogappels met het winnen van De Gouden Televizier-ring 2023!

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op streamingsdienst NLziet is het Gouden Televizier-ring Gala 2023 terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » Gouden Televizier-ring Gala 2023