Deelnemers hebben bonje in het Bingo lokaal van het Spaanse dorp Zarra

In het Spaanse dorp Zarra is nog één laatste actie van Raymond en Bianca nodig om ervoor te zorgen dat er voorgoed een einde komt aan hun kopzorgen om ‘Casa el Problemio’. Zij moeten de andere deelnemers van het RTL4 programma meedelen dat ze de handdoek in de ring gooien. Maar hoe vertel je zoiets in het Spaanse dorp Zarra zonder ruzie te krijgen met Matthew, Sabrina, Jaap en Jochem? 

Verhitte vergadering in het Bingo lokaal van het Spaanse dorp Zarra

Door goed na te denken over de locatie van het slecht nieuws gesprek hoopt het kunstzinnige echtpaar bonje te voorkomen. Het Bingo lokaal wordt gekozen als plaats delict. Een levensgevaarlijke keuze als je het mij vraagt, want die kleine venijnige bingoballen kunnen dondershard aankomen bij een eventuele schermutseling. Een boze Matthew en Sabrina wil je toch niet op voorhand al van munitie voorzien? Over de woordkeuze tijdens het gesprek met de deelnemers van Het Spaanse Dorp Zarra hebben Raymond en Bianca net zo goed nagedacht als over de locatie. Je concullega’s beschuldigen van het ‘verrampestampen’ van het huis breekt immers zo lekker het ijs.

Terwijl de import dorpelingen bakkeleien en de bingoballetjes godzijdank veilig in de kast blijven, ben ik vooral gefocused op het gezicht van Jaap. Wat heeft die knul in vredesnaam gedaan? Op zijn gebruinde voorhoofd zit een grote witte vlek. Apart, want de ijdeltuit ziet er normaal gesproken uit om door een ringetje te halen. Na zorgvuldig onderzoek kom ik uit op drie mogelijke scenario’s:

  1. Tijdens het waxen van zijn unibrow heeft hij per ongeluk de gepigmenteerde huid meegetrokken
  2. Jaap is met een zonneklep op in slaap gevallen toen hij op zijn opblaasbare eenhoorn in zijn zwembad in Zarra dobberde
  3. Onderweg naar het gesprek met Bianca en Raymond heeft Jaap een duikbril gedragen als veiligheidsmaatregel voor eventuele rondvliegende bingoballen

Bierbrouwers Bastiaan en Melissa houden van duurzaam

Gelukkig overleeft iedereen de vergadering en al gauw gaan de deelnemers weer over tot de orde van de dag. Als de ouders van Melissa op bezoek komen in Zarra zie ik direct overeenkomsten tussen pa en dochter. Bij de rondleiding door Casa el Premio is vader razend enthousiast. Hij vindt alles ‘mooi mooi, mooi, gaaf, super gaaf, echt gaaf, mooi, bijzonder, mooi, mooi’. Ook over de plaatselijke kringloopwinkel is hij enthousiast. Samen met Melissa vliegen de ‘leuk, leuk, leuk, leuk’ kreten door de shop.

Net op het moment dat ik mij afvraag waarom deze familie zo dol is op de kracht der herhaling, komt het verlossende antwoord. Melissa vertelt dat ze het belangrijk vindt om spullen her te gebruiken, omdat dit beter is voor de planeet. Wellicht wordt het tijd dat iemand aan de bierbrouwende dame uitlegt dat het milieu weinig baat heeft bij het hergebruiken van bepaalde woorden?

Klik hier om naar alle artikelen over Het Spaanse Dorp Zarra te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Het Spaanse Dorp Zarra wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en de afleveringen met deelnemers Matthew, Sabrina, Bas, Melissa, Jaap, Jochem, Raymond en Bianca zijn terug te kijken op streamingsdienst Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 1 Het Spaanse Dorp Zarra 2023