Mr. Frank Visser doet Uitspraak: Krokodillentranen vanwege een serre

Mr. Frank Visser doet Uitspraak – woensdag 20:25 SBS6

Anneke toch… Jij denkt dat de serre van buurtjes Gerda en Hans je grootste probleem is, maar dat is het niet. Jouw grootste probleem is van een heel andere aard. In aflevering 5 van Mr. Frank Visser doet Uitspraak zie ik vrouw die zichzelf in een slachtofferrol van ongekende proportie heeft gebonjourd. Je voelt je niet gezien en onbegrepen en dat snap ik, want ook ik begrijp geen moer van jouw ‘geslagen hond’ houding en erger mij kapot aan het nep gehuil. 

Wat is de oorzaak van zeurende buren?

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat een hoop van al dat ‘ik leg op alle slakken zout’ gedoe wat we vaak langs zien komen in Mr. Frank Visser doet Uitspraak vooral te wijten is aan de leeftijd van de deelnemers. De wat ouderen onder ons hoeven niet meer te werken, de kinderen zijn allang de deur uit en daar zit je dan. Veel te veel tijd en veel te weinig om handen en dan begint onbewust het geteutemeleut. 

Nu wil ik niet iedereen boven de 65 jaar tegen me in het harnas jagen. Er zijn ouderen genoeg die nog een actief leven leiden, maar diegene die écht te weinig dagbesteding hebben gaan zeiken over alles en iedereen. Natuurlijk erger ik mij ook weleens, maar die ergernisjes verdwijnen doorgaans snel naar de achtergrond omdat ik simpelweg geen tijd heb om mij druk te maken over futiliteiten. 

Buurvrouw Anneke 

Mr. Frank Visser doet Uitspraak aanklager Anneke heeft er de ziekte in dat de serre van Gerda en Hans de zon weghaalt van haar terras, zorgt voor wateroverlast en het uitzicht belemmert. Bullshit, want ze heeft een uitzicht waar je draaierig van zou worden. Daarnaast worden alle schuttingen nat als het regent en het scheelt weer een parasol. Anneke heeft het zeuren tot kunst verheven en ik vermoed dat het komt omdat ze haar spelletje Mens Erger Je Niet -hoe ironisch- met buurvrouw Gerda mist. Als ze met Viktor Brand in gesprek is over wat haar dwarszit, zien we een 77-jarige kleuter die nog net niet met een driftbui gillend op de grond gaat liggen spartelen.

Raap jezelf op Anneke, draai je stoel een kwartslag en je kan kilometers ver weg kijken over de weilanden. Zoek een hobby of ga van mij part in therapie voor al je issues, want met stampvoeten kom je doorgaans niet veel verder in het leven. Natuurlijk hadden Gerda en Hans hun serre plannen iets concreter aan moeten pakken, maar die wisten wat voor vlees ze in de kuip hadden en kozen eieren voor hun geld. Ze lieten wijselijk niet te veel los over hun bouwplannen. 

De Uitspraak van Meester Frank Visser

Karma lijkt die aanpak af te straffen wanneer blijkt dat de serre weldegelijk een vergunning behoefde. Meester Frank Visser doet een uitspraak die een flinke cliffhanger bevat. Eigenlijk verwijst hij alle eisen van Anneke naar het land der fabelen, maar Gerda en Hans zullen wel met terugwerkende kracht achter de bouwvergunning aan moeten bij de gemeente Montfoort. 

Een uur lang kijk ik tijdens Mr. Frank Visser doet Uitspraak naar het verbolgen zure jankhoofd van Anneke om uiteindelijk nog steeds niet te weten of de serre wel of niet mag blijven staan. Dat wordt dus wachten op de ‘Hoe is het nu met?’ aflevering die waarschijnlijk pas wordt uitgezonden tegen de tijd dat ik al geen flauw idee meer heb waar dit theater überhaupt over ging. Nu ben ik zuur. 

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van Mr. Frank Visser doet Uitspraak te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Mr Frank Visser op tv kunt zien? Op televisie wordt seizoen 8 van het programma Mr Frank Visser doet Uitspraak elke donderdag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6