Gekonkel en ruzie bij Het Spaanse Dorp Zarra: Wie wordt de ereburger?

Worden Bastiaan en Melissa,  Matthew en Sabrina of Jaap en Jochem de winnaars tijdens de finale van Het Spaanse Dorp Zarra? De laatste loodjes zijn in zicht voor de deelnemers en de onderlinge spanningen nemen toe. Voor het kunstzinnige duo Raymond en Bianca zal het een worst zijn wie er met de titel ‘Ereburger van Zarra’ vandoor gaat, want zij hebben duidelijk andere prioriteiten.

Dit seizoen van Het Spaanse Dorp staat vooral in het teken van drama, ruzie en gekonkel. Als kijker zou je haast vergeten dat het belangrijkste element van het programma samenwerken is. In de een na laatste aflevering worden we op de valreep toch nog getrakteerd op een knap staaltje samenwerking. En dat mag gerust een klein wonder genoemd worden na al het bekvechten.

Gaan de deelnemers dan toch nog samenwerken in Het Spaanse dorp Zarra ?

Als diva Jaap samen met zijn partner Jochem twee fauteuils naar boven wil sjouwen, blijken de stoelen van hetzelfde formaat als zijn ego, veel te groot. Goedzakken Bastiaan en Melissa besluiten de mannen te helpen om de meubels via het balkon naar boven te hijsen. Met name voor de bebaarde bierbrouwer is het een riskante onderneming, want de loeizware fauteuils hangen gevaarlijk boven zijn hoofd te bungelen. Voor je het weet speel je niet meer met gort, maar lig je aan gort op de straattegels van Zarra.

Gelukkig komen zowel de stoelen als de biertapper zonder kleerscheuren uit de verhuisklus. Ik ben erg benieuwd hoe lang de dankbaarheid van Jaap en Jochem zal duren, want in deze aflevering van Het Spaanse Dorp Zarra neemt de spanning tussen hun beste vrienden Matthew en Sabrina en concullega’s Bastiaan en Melissa toe. De hulp van de bierbrouwers zal ongetwijfeld gauw vergeten worden door Japie en Krekel.

Melissa is helemaal klaar met de sneren van Sabrina en Matthew. ‘Haal het zand uit je vejeejee en doe normaal’, briest ze richting de camera als het over de Zwarte Magica van het programma gaat. Ik zal maar eerlijk bekennen dat ik een hulplijn nodig had om erachter te komen dat vejeejee een alternatieve benaming is voor vagina. Hoe het zand in de edele delen van Sabrina is terechtgekomen is echter nog een onopgelost raadsel. Wie het weet mag het zeggen. 

Waarom komen deze deelnemers in vredesnaam nog in beeld?

Raymond en Bianca maken zich niet druk om verdwaalde zandkorrels tussen de dijen van hun aartsvijand. Zij genieten van de kunstroute die eindelijk van start is gegaan. ‘Hier hebben we 2 maanden heel hard aan gewerkt’, zegt Ray terwijl hij glundert van trots. Een overbodige opmerking, want aan de keuken van Casa el Premio is duidelijk te zien dat dit echtpaar andere prioriteiten had. Dat Raymond en Bianca nog in beeld komen tijdens de afleveringen van Het Spaanse Dorp Zarra is wat mij betreft verspilde zendtijd. Het concept samenwerken is immers totaal aan hun neus voorbij gegaan.

Matthew en Sabrina zijn de winnaars van de verbouwing van Het Spaanse Dorp Zarra

Klussers Matthew en Sabrina werken daarentegen wel goed samen, al is dit exclusief bestemd voor een ieder die ‘ja en amen’ knikt. Kruip in het donkere holletje in de onderste regionen van dit koppel en je hebt geen enkel probleem met ze. Iets wat hun hartsvrienden Jaap en Jochem zo te zien prima afgaat. 

De winnaars van de verbouwing van Casa el Premio zijn aannemer Matthew en Sabrina. Eerlijk is eerlijk, de badkamer is een pareltje geworden. Een mooie plek om het geweten schoon te wassen. Wie uiteindelijk ereburger van Zarra wordt zien we volgende week op RTL4. Voor de Videoland kijkers van Het Spaanse Dorp Zarra is de winnaar al bekend, maar aangezien niet iedere kijker in de buidel wil tasten om een abonnement op de streamingsdienst af te sluiten, is besloten om in dit artikel de uitslag nog niet verklappen .

Klik hier om naar alle artikelen over Het Spaanse Dorp Zarra te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Het Spaanse Dorp Zarra wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en de afleveringen met deelnemers Matthew, Sabrina, Bas, Melissa, Jaap, Jochem, Raymond en Bianca zijn terug te kijken op streamingsdienst Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Het Spaanse Dorp Zarra

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 1 Het Spaanse Dorp Zarra 2023