De spanningen lopen al op in Het Spaanse dorp Zarra

Het Spaanse dorp Zarra loopt steeds meer leeg, maar de vier Nederlandse stellen Matthew & Sabrina, Bastiaan & Melissa, Jaap & Jochem en Raymond & Bianca gaan proberen het vergrijsde gehucht weer op de kaart te krijgen in de hoop er meer mensen naar toe te kunnen trekken.

Met een klein budget grootse dingen verwezenlijken in Het spaanse dorp Zarra

Matthew & Sabrina, Bastiaan & Melissa, Jaap & Jochem en Raymond & Bianca bekijken in het Spaanse dorp Zarra het huis ‘El Premio’ om te beslissen welke ruimte ze het liefst willen aanpakken. De meeste stellen (alleen Matthew heeft ervaring in de bouw) hebben vier linkerhanden, dus liever niet de keuken of de badkamer. Ook vanwege het kleine budget. Spanje is een goedkoop land, maar of je voor 15.000 euro een pand compleet kan verbouwen inclusief een nieuwe keuken en badkamer, ik betwijfel het en dan ben ik nog een positieveling.

Dwalende geesten in de te renoveren woning?

Raymond en Sabrina stellen zich bij de burgemeester van Het Spaanse dorp Zarra voor als de budgetbeheerders. Ze leggen de beste man meteen even uit wie wat gaat verbouwen. Voordat de stellen kunnen beginnen met de verbouwing moet de hele bouwval leeggehaald worden. Het staat nog vol met de meuk van de vorige bewoners. In plaats van een kringloopwinkel uit te nodigen om de zooi af te laten voeren, gaat iedereen even graven of er nog iets van hun gading bij zit. Jaap vindt een hobbelpaard en Jochem trekt ineens een urn uit de kast, gevuld en wel. Getver. Visioenen van dolende geesten in het huis verschijnen op mijn netvlies. 

Jaap en Jochem pakken in Het Spaanse dorp Zarra samen de woonkamer aan. Jaap begint met een lila-roze verf twee J’s met een hartje op de muur te verven. Ben je daar nu interieurstylist voor geworden? Dat komt toch straks door andere verf heen? In dezelfde tijd is iedereen bezig een uithangbord te maken én volgen alle vier de stellen een cursus Spaans. Het lijkt potdorie net een open inrichting op hun jaarlijkse dagje uit, als ze de uitspraak oefenen. Het klinkt alsof ze een spraakgebrek hebben zoals een dronken Fries die ABN probeert te praten met zijn bek vol kauwgom ballen en een nog niet uitgewerkte tandartsverdoving. 

Niet janken Melissa, de strijd in Het Spaanse dorp Zarra begint pas net

De eerste teamvergadering in Het Spaanse dorp Zarra is bij Matthew en Sabrina thuis. Er moet definitief afgesproken worden wie welke ruimte gaat aanpakken. Je verwacht een gezellige avond met een hapje en een drankje, maar plotsklap is Melissa in tranen. Vanuit het dorp gaan er geruchten dat Bastiaan en Melissa al meerdere contracten hebben afgesloten voor de verkoop van hun bier. Dit blijkt niet waar te zijn. Melissa heeft haar ogen heel snel op sap en kan niet goed tegen dit soort opmerkingen. Kom op meid, niet zo miepen want dit is waarschijnlijk pas het begin van het geteutemeleut.

Raymond heeft allerlei spulletjes weggegooid van de vorige bewoners en Jaap is het daar totaal niet mee eens. Hij wil niet dat er dingen worden weggegooid die hij niet gezien heeft. Wie heeft er behoefte aan een stapel stoffige dekens? Wat moet je ermee? Waarschijnlijk kan Jaap nog een hoop van die oude troep gebruiken, dus hoppa daar hebben we de eerste aanvaring. 

Spanning en sensatie 

Heerlijk, wat een gebler. De ene reactie lokt de andere uit en de ene schreeuwlelijk schreeuwt tegen de andere schreeuwlelijk dat hij zijn schreeuwlelijk moet houden. Dit liep totaal anders dan verwacht en ik smul ervan. Bijna werd het ook nog knokken tussen Bastiaan en Raimond. De laatste is ook wel een erg overheersend typje. Ik zeg altijd maar zo, beter een rotsfeer dan helemaal geen sfeer. Hopelijk komt het nog goed tussen de stellen Matthew & Sabrina, Bastiaan & Melissa, Jaap & Jochem en Raymond & Bianca in Het Spaanse dorp Zarra, alhoewel ik ook niet spuug op een flinke dosis sensatie. 

Klik hier om naar alle artikelen over Het Spaanse Dorp Zarra te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt seizoen 1 van Het Spaanse Dorp: Zarra elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdienst Videoland zijn de afleveringen met Jaap & Jochem, Matthew & Sabrina, Bastiaan & Melissa en Raymond & Bianca terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 1 Het Spaanse Dorp Zarra 2023