Op welk beroemd stripfiguur lijkt deze deelnemer van Het Spaanse Dorp Zarra?

In het dorp Zarra is het groot feest! De kersen worden geplukt, mensen staan urenlang in de keuken om de heerlijkste lekkernijen klaar te maken en het bier vloeit rijkelijk. Iedereen is blij, maar ik betwijfel of dat door het jaarlijkse kersenfestijn veroorzaakt wordt. Er heeft namelijk een wonder van wereldformaat plaatsgevonden. Matthew & Sabrina hebben al 24 uur geen ruzie gemaakt met Raymond & Bianca en dat is een unicum in het Spaanse dorp.

Matthew en Raymond vergeten te bekvechten in Het Spaanse Dorp Zarra

‘Dit is toch RTL4?’, vraag ik mezelf hardop af. De hond kijkt naar mij alsof ze water ziet branden. Je hoort haar gewoon denken: ‘Tegen wie lult dat mens in vredesnaam?’ Wat de viervoeter niet weet is hoe opzienbarend het is om een aflevering van Het Spaanse Dorp Zarra te kijken waarin totaal geen ruzie wordt gemaakt. Het is wat dat betreft helemaal niet gek dat ik twijfel of ik wel naar het juiste programma zit te kijken.

Godzijdank komt het verlossende antwoord zodra Bianca met haar kleurplaten in beeld komt en als daarna Bas een glas schuim met een klein scheutje bier tapt weet ik het zeker; dit is Het Spaanse Dorp Zarra. Het is een verademing om te zien dat de deelnemers eindelijk eens geen bonje hebben. Er wordt niemand getreiterd of uitgelachen en zelfs de barbiepoppen van Jaap en Jochem blijven veilig opgeborgen. Zo kan het dus ook.

Jaap heeft verdacht veel overeenkomsten met deze stripheldin

Door het gebrek aan stampei heb ik eindelijk eens de tijd om rustig de deelnemers van het programma te bestuderen. Zo kom ik erachter dat Jaap verdacht veel op Wiske uit de stripboeken van Suske en Wiske lijkt. Hetzelfde strak getrokken kapsel met een knotje dat parmantig bovenop zijn knikker vastgeplakt zit. Het knalrode diadeempje dat de man tijdens het kersenfeest draagt maakt het geheel helemaal af. 

Jaap is niet de enige deelnemer met een voorliefde voor rood in het RTL4 programma Het Spaanse Dorp Zarra, want ook Bianca lijkt de kleur geïntegreerd te hebben in haar dagelijkse routine. Ze gaat de deur niet uit zonder rode lippenstift. Ik weet niet wat ik enger vind, de vuurrode lippen of de kunstwerken van de dame. De felgekleurde mond in combinatie met stralend witte tanden roept bij mij de associatie op van de horrorclown uit de film IT. Alleen komt de clown dit keer niet met een paar ballonnen uit het riool gekropen, maar staat ze in een kraampje met broodplanken waarop een soort ingekleurde kleurplaten van kersen staan afgebeeld.

Ik geef het niet graag toe, maar ik heb toch stiekem een klein beetje heimwee naar de afleveringen van Het Spaanse Dorp Zarra waarin de koppels elkaar in de haren vlogen. Toen waren er tenminste nog geen visioenen van horrorclowns en een uit het stripboek ontsnapte Wiske in mijn brein ontsproten…

Klik hier om naar alle artikelen over Het Spaanse Dorp Zarra te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Het Spaanse Dorp Zarra wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en de afleveringen met deelnemers Matthew, Sabrina, Bas, Melissa, Jaap, Jochem, Raymond en Bianca zijn terug te kijken op streamingsdienst Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 1 Het Spaanse Dorp Zarra 2023