Waarom grijpt niemand in bij dit infantiele gedrag in Het Spaanse Dorp Zarra?

De ontwikkelingen Spaanse Dorp Zarra beginnen een steeds vreemdere wending te krijgen doordat deelnemers Matthew & Sabrina niet overweg kunnen met Raymond & Bianca. Je zou verwachten dat het voor een groep volwassen mensen geen enkel probleem is om conflicten op een constructieve manier op te lossen. De participanten van het RTL4 programma hebben tenslotte allemaal hetzelfde doel. Nou, vergeet het maar. De intentie om samen een huis op te knappen lijkt ver te zoeken bij de deelnemers.

Kinderachtige acties van Matthew en Raymond tijdens opnames van Het Spaanse Dorp Zarra

Matthew en Raymond lopen al sinds de eerste aflevering rond als een stel haantjes op anabole steroïden. De heren staan continu op scherp en willen allebei de leiding hebben over de verbouwing van de woning. Casa el Premio lijkt onderhand meer een boksring te zijn waar twee alpha mannetjes een hanengevecht houden. De sfeer in de groep deelnemers die het stoffige dorp Zarra nieuw leven in moeten blazen is niet bepaald bevorderlijk om een goede indruk op de dorpsbewoners te maken.

De intentie van het televisieprogramma is in geen velden of wegen meer te bekennen. Ik dacht dat Het Spaanse Dorp Zarra draaide om het reanimeren van een met uitsterven bedreigd gehucht en dat de komst van de Nederlanders moest zorgen voor wat levendigheid? Dat laatste is overigens wel gelukt. De capriolen van de deelnemers zorgen ervoor dat de grijze duiven van het pittoreske plaatsje een enorme voorraad hebben aan verse roddels. Maar of dat nu is wat de burgemeester van Zarra bedoelde met ‘het dorp promoten’?

Je kunt zoveel picknicktafels pimpen als je wilt, maar tegen zo’n bak negativiteit kan een ‘selfiespot’ op een berg niet op. Waarom zouden mensen op social media praten over het oogstrelende uitzicht van het Spaanse dorp Zarra als er een aantal knettergekke Hollanders zich gedragen als verwende kleine kinderen?

Wordt het niet eens tijd dat de producent en de burgemeester ingrijpen?

Als ik de burgemeester zou zijn van het gehucht dan zou ik iedere deelnemer die zich misdraagt vriendelijk doch dringend verzoeken om het dorp te verlaten. Waarom trekt de burgervader niet aan de bel bij de producent die verantwoordelijk is voor het tv-programma? Sluit desnoods het water en elektriciteit af van de kleinzielige hanen die de sfeer in Zarra vernachelen. Geef Sabrina een muilkorf, pak de kwasten af van Bianca en laat Matthew & Raymond verplicht een seizoen van Sesamstraat terugkijken om hen te leren wat het woord samenwerken betekent.

Het is ontzettend jammer om te zien dat enkele opgeblazen ego’s dusdanig veel testosteron produceren dat ze de gedachte achter het programma finaal om zeep helpen. Ik vraag me af hoeveel Nederlanders nog op vakantie willen richting het Spaanse dorp Zarra na het beschamende infantiele gedrag van onze landgenoten…

Klik hier om naar alle artikelen over Het Spaanse Dorp Zarra te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Het Spaanse Dorp Zarra wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4. En op streamingsdienst Videoland zijn de afleveringen terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 1 Het Spaanse Dorp Zarra 2023