Gloednieuwe soap voor de inwoners van Het Spaanse Dorp Zarra!

In de column Jorit zegt het gewoon deelt Tv-Vrouw tikgeit Jorit haar visie op het wel en wee in televisieland, en vandaag brengt zij een ode aan de inwoners van het Spaanse dorp Zarra die op geniale wijze de deelnemers van het RTL4 programma inzetten voor hun eigen vermaak.

Wonen in Het Spaanse Dorp Zarra

Stel je voor; je woont in een klein dorpje op een berg in Spanje. Het uitzicht is prachtig, er is volop lekker eten en over het aantal zonuren per jaar heb je ook niks te klagen. Een heerlijke plek om van je oude dag te genieten. Dat klinkt op zich hartstikke fijn, toch? Maar stel je nu ook eens voor dat de overige dorpsbewoners een kliek fermenterende fossielen zijn waar je al bijna heel je leven mee opgescheept zit.

Buurman Pedro die je dagelijks deelgenoot maakt in zijn strijd tegen de amandelstukjes van de Turron nougat die hopeloos klem komen te zitten tussen zijn kunstgebit en een royale hoeveelheid Kukident kleefpasta. Maria begint elke ochtend op zangerige toon voor de vijfhonderdste keer een tirade over het ongeveegde stoepje van de overbuurvrouw. En dan ook nog eens Juan die naast een bochel in zijn rug ook een bochel in zijn broek heeft, waardoor hij als een hitsige tijger elke vrouw in het Spaanse dorp Zarra wil bestijgen. 

De televisieproducent die het lot van het ingeslapen dorp veranderde

Heb je het beeld voor je? Tel daar dan ook nog een overdosis aan saaiheid bij op en de wetenschap dat dit je leven is tot Magere Hein je uit je lijden komt verlossen. Voor de inwoners van het Spaanse dorp Zarra is dit hun leven en het is dan ook niet zo gek dat ze volmondig ‘ja’ hebben gezegd toen een Nederlandse televisieproducent met een rugzak vol knaken op het dorpsplein stond met het voorstel om 8 deelnemers voor een tv-programma in het gehucht te huisvesten. 

De tv-bobo werd als een held onthaald. Het duurde niet lang voordat alle dames uit het dorp hun dagboeken vol met aantekeningen van de telemundo novelas (soapseries) tevoorschijn haalden en wilde plannen gingen smeden. De buurt leefde op en Zarra bruiste als nooit tevoren.

Het plan met de deelnemers van dit programma

Toen na de eerste paar opnamedagen voorzichtig kennis was gemaakt met de deelnemers van het tv-programma Het Spaanse Dorp Zarra, kon het grote masterplan van de bevolking in werking worden gezet. Als kleine speldenprikjes werden de eerste bommetjes gedropt door stiekem informatie uit te wisselen met verschillende Hollandse gelukszoekers. Om het plan kracht bij te zetten werd de informatie eerst door een smeuïg sausje van gepureerde telemundo novelas notities gehaald.

Het enige wat de inwoners van Zarra daarna nog moesten doen was rustig afwachten tot de pleuris uitbrak onder die gekke Hollanders. De Spaanse heren haalden ondertussen alvast enorme kannen Sangria uit de koelkast en de dames legden de laatste hand aan de meest overheerlijke tapas. En zo kwam het moment dat de dorpsbewoners op hun terras in de zon konden genieten van een reallife Buenos y Malos Tiempos. Oftewel Goede Tijden, Slechte Tijden op z’n Spaans. Ook als het leven saai is, moet je tenslotte zelf de slingers ophangen.

Klik hier om naar alle columns uit de rubriek Jorit zegt het gewoon te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt Het Spaanse Dorp Zarra elke maandag om 20.30 uur uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLZiet zijn de afleveringen met Jaap & Jochem, Matthew & Sabrina, Bastiaan & Melissa en Raymond & Bianca terug te kijken

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » Het Spaanse Dorp Zarra 2023 Jorit zegt het gewoon