Ouwe rot in het vak Marco Bakker is de duettenheld van Beste Zangers 2023

In de slotaflevering van dit seizoen krijgen we traditiegetrouw prachtige duetten voorgeschoteld door de Beste Zangers van 2023: Numidia, Nick Schilder, Duncan Laurence, Douwe Bob, Meau, Marco Bakker en Mell. Wie stapt er met wie op het podium en weet ons te verrassen met een muzikaal toetje na wederom een heerlijk seizoen van het immens populaire zangprogramma?

Verrassende duo’s bij Beste Zangers 2023

Eigenlijk kun je je beter afvragen wie niet wist te verrassen in deze duettenaflevering, want wat heb ik genoten van alle gelegenheidsduo’s. Werkelijk alles kon ik afstrepen op mijn emotie-bingokaart, van kippenvel, verwondering tot tranen en een instant happy gevoel. Er zijn, zoals bij ieder programma mensen die Beste Zangers maar een kwijl en jankprogramma vinden en dat is uiteraard helemaal oké. Ik behoor echter tot de mee-jankers en kwijlers en daar schaam ik mij geenszins voor.

Nick Schilder en Marco Bakker stelen de show in de duettenaflevering

Hulde aan Nick Schilder die onverwachts werd ingevlogen naar Sevilla vanwege het ontbreken van Mart Hoogkamer. Zeventien jaar lang was hij onderdeel van een duo en net nu hij zich eindelijk losgewrikt had van Simon Keizer moest hij weer aan de bak in de duettenaflevering. Hoe goed ik hem solo ook vind, er werden vanavond nieuwe duo’s geboren in Beste Zangers 2023 met als hoogtepunt het nummer You Raise Me Up samen met Marco Bakker. Kippenvel over mijn hele donder en dat lag niet aan het koude herfstweer van vandaag.

Ik zal eerlijk zijn, de operazanger komt in geen enkele van mijn playlists voor. Noch is er ook maar een moment in mijn leven geweest dat ik op wat voor manier dan ook onder de indruk was van hem. Niet mijn stijl muziek en ook als mens vond ik hem doorgaans altijd wat arrogant overkomen. Maar lieve hemel, die 85-jarige ouwe rakker stond daar 8 afleveringen lang wél te shinen op het podium. Alle respect voor wat Marco Bakker neer wist te zetten op zijn leeftijd in Beste Zangers 2023.

Beste zangers Mell en Douwe Bob rocken het podium

Als mijn tranen vakkundig stiekem gedept zijn, want mijn kerel heeft de nare gewoonte om steeds te vragen ‘Zit je nu wéér te janken?’, worden we in Beste Zangers 2023 getrakteerd op een heerlijke uitsmijter van Mell en Douwe Bob met het nummer When You’re Gone. Een feestje waarvan ik denk ‘hoesje erom en uitbrengen die hap!’ Waarmee ik gelijk mijn leeftijd verraad, want voor Spotify hoeft er natuurlijk helemaal geen hoesje om.

Het geheim van de succesformule van het zangprogramma zit hem volgens mij in het feit dat het een hele fijne tegenhanger is voor alle ellende in de wereld. Ja, er werd ook in Beste Zangers 2023 met Numidia, Nick Schilder, Duncan Laurence, Douwe Bob, Meau, Marco Bakker en Mell veel geslijmd, gejankt en veren in elkaar achterste gestoken, maar muziek verbind nu eenmaal. Het is wellicht psychologie van de koude grond, maar is verbinding niet waar we in deze roerige tijden allemaal een beetje naar verlangen?

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Beste Zangers 2023 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 17 van Beste Zangers elke zaterdag om 20.30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdiensten NPOstart en NLziet zijn de afleveringen met Douwe Bob, Mell, Duncan Laurence, Meau, Numidia, Nick Schilder en Marco Bakker die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros / Beste Zangers 2023

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 16 Beste Zangers 2023