Beste Zangers: Alles mag op Niels-dag

Beste Zangers 2022

Heb je gekeken? De vierde aflevering van Beste Zangers 2022 stond in het teken van Nielson en daar keek ik al een tijdje naar uit. Hij heeft zoveel leuke nummers gemaakt en uitgebracht, dus ik verwachtte een klein feestje op televisie. Alle kandidaten waren vol lof over Nielson, maar waar is de emotionele kant van deze vrolijke noot?

Deze is voor jou

Nielson is bekend geworden tijdens zijn deelname aan De Beste Singer-songwriter van Nederland in 2012. Hij won deze wedstrijd niet, maar werd wel bekend met zijn nummer Beauty & de brains.

Roxeanne Hazes mag het spits afbijten deze aflevering en kiest voor het bekende nummer IJskoud. Ze heeft het nummer uitgekleed en er een ballad van gemaakt. Ondanks dat ik het origineel heel leuk vind, vertelt Rox het echte verhaal in haar versie. De tekst komt veel meer binnen en ze brengt het gevoel erg goed over. Een fijn begin van de aflevering. 

Sarita Lorena blijkt een groot fan te zijn van Nielson en kiest voor het nummer Deze is voor jou. Dit nummer staat op een album van Nielson en hij geeft aan dat hij spijt heeft dat hij het niet heeft uitgebracht. Na het optreden van Sarita begrijpen we allemaal waarom. Ze schopt haar schoenen uit, klimt op de tafel en maakt er een klein feestje van. Nielson begint steeds feller te stralen. Deze is voor jou Niels!

Familieperikelen

Ik ken Nielson alleen maar van zijn leuke nummers, maar hij is veel meer dan een knap, muzikaal koppie. Hij vertelt over zijn grote familie, de scheiding van zijn ouders en zijn band met zijn moeder. Ieder huisje heeft zijn kruisje, blijkt wel weer.

Dan is het tijd voor Blanks en hij kiest voor het nummer Diamant, omdat hij vindt dat het een internationaal liedje in het Nederlands is. Hij heeft het nummer vertaald naar het Engels, One in a million, en het nummer klinkt heerlijk. Dit nummer moet verkocht worden aan een hippe boyband en uitgebracht worden. Ik zie het al helemaal voor me.

Oh Jaap, wat mooi

Als kijker houd ik tegenwoordig mijn adem in als Jaap Reesema aan de beurt is met zingen. Elke week is het raak en deze aflevering is daar geen uitzondering op. 

Nielson is zijn neef, tevens een van zijn beste vrienden, verloren en dat heeft hem op de donkerste plekken gebracht. Hij schreef in die tijd het nummer Grijs en Jaap Reesema gaat dit nummer zingen. Jaap, wat doe je toch? Sarita Lorena, Claudia de Breij en Blanks hielden het niet droog en ook ik zat met tranen in mijn ogen op de bank. Prachtig.

Claudia de Breij komt na Jaap en zingt het nummer Sunshine on my shoulder van John Denver. Ze heeft het nummer vertaald naar het Nederlands: Zonlicht op mijn schouder. Dit nummer sluit perfect aan bij Grijs, omdat er uiteindelijk licht aan het einde van de tunnel te zien is. Sarita en Blanks hadden het nog steeds moeilijk, maar ook bij Nielson was er veel emotie te zien. Claudia de Breij zingt het nummer recht uit haar hart en dat maakt het speciaal.

Ferdi is sexy als hij zingt

De uitzending eindigt met het optreden van Ferdi Bolland en hij zingt Sexy als ik dans. Dit nummer zou je nooit aan hem koppelen, maar hij doet het fantastisch. Hij maakt er een swingend nummer van en de voetjes gaan bij iedereen van de vloer. Erg leuk om Ferdi zo te zien en zo wordt de aflevering toch nog met een flinke glimlach afgesloten. 

Als Jan Smit vraagt op wie ze gaan proosten, dan kiest Nielson ook voor Ferdin Bolland. Hij is misschien wel het meest uit zijn comfortzone gestapt, dus ik begrijp de keuze ook. Het was weer een prachtige uitzending van Beste Zangers.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Beste Zangers te gaan.

Beeld bron: AVROTROS

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 4 Beste Zangers 2022