Beste Zangers: Knikkende dashboard hondjes op rij

Beste Zangers 2022

Vandaag werd ik abrupt van de reservebank getrokken om iets te vinden van Beste Zangers 2022. Waar ik normaal met een wijntje op links en een kaasje op rechts mee jank met… ja met welke kandidaat niet eigenlijk, moet ik mezelf nu bij elkaar rapen om mijn ongefundeerde mening te spuien. Oké dat is even schakelen, haha nee natuurlijk niet. Spuien is mijn tweede natuur vrienden.

Het kon niet ‘Kötter’

Jaap Reesema, het zangvogeltje van Idols met die bloedmooie vrouw, staat in de schijnwerpers. En stiekem vind ik dat dus ontzettend leuk. Gelukkig schijnt het steeds hipper te worden om deze ideale schoonzoon tof te vinden. Waar hij ooit op iedere braderie in Stampersgat de boel opwarmde voor het échte werk is hij nu zelf de real deal. Anders word je natuurlijk überhaupt niet uitgenodigd voor Beste Zangers. Ergens kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat vrouwlief flink heeft bijgedragen aan dit vernieuwde sexy imago. Want net toen hij dacht dat het niet ‘Kötter’ kon worden, verscheen Kim ten tonele.  

Zingen op de eerste date?

Jaap vertelt tussen de decorwissels door, hoe hij zijn vrouw Kim Kötter ontmoette op een schimmige ‘buurmeisjes verkiezing’. Hij kwam zich verlekkeren aan de  jonge deelneemsters en ging met het belegen jurylid naar huis. Zo snel kan het dus gaan. Hij bracht haar een serenade op een boot en de liefde was beklonken. Jan Smit informeert vol walging in zijn stem of Jaap écht voor haar gezongen heeft op de eerste date? Dat doe je toch niet? Nee Jan, dat zou ik als ik jou was inderdaad zeker niet na doen. Van ‘Lieve oma’ wordt natuurlijk helemaal niemand opgewonden.

Tijgerblousjes en ‘Moeke jasjes’ in Beste Zangers 2022

Claudia de Breij is onder de indruk van het alter ego van Jaap ‘Jake Reese’. Het klinkt zo lekker internationaal, dat ze spontaan zelf ook behoefte heeft aan een andere titel. Kan ik me helemaal voorstellen met zo’n naam. Maar we moeten nog wel even broeden Clau, want op de een of andere manier zal  je met ‘Claudia the Knit’ de All Star aflevering van Beste Zangers niet gaan halen vrees ik. Speciaal voor Jaap Reesema heeft ze een kek blousje aangetrokken, maar ze twijfelt nog wel over haar jasje. ‘Gewoon aanhouden’, meent Jan Smit. ‘Het is helemaal jij, lekker oubollig op een moeke manier’. En bedankt maat.

Bemoedigende knikjes

Al bij het eerste nummer van Sarita Lorena zijn de knikkende dashboard hondjes weer in grote getale op de bank aanwezig. Wat is het toch bij Beste Zangers dat iedereen de behoefte voelt om bloedserieus te gaan zitten kijken en het hele lied lang met het hoofd een beetje mee te knikkebollen op de maat. Met plaatsvervangende schaamte besluit ik dat gedeelde smart halve smart is en begin ik mijn man aan de andere kant van de bank, die achter zijn Ipad verscholen zit, ook glimlachend toe te knikken. Hij kijkt verbaasd op en vraagt bezorgd of ik niet per ongeluk aan de pretsigaretten van de pubers op het pleintje verderop heb lopen lurken. De enige die niet meedoet aan het ‘knikspektakel’ is  Ferdi Bolland. Nee, die heeft zich volledig ingeleefd in de rol van Jerney Kaagman. Niks geen emoties, po po po pokerface.

Claudia de Breij huilt tranen met tuiten

Nadat de prachtige Roxeanne Hazes heeft laten zien dat ze net zo heerlijk kan zingen als dat ze eruit ziet, besluit Ferdi Bolland het even helemaal anders aan te pakken. Hij gaat dus geen nummer van Jaap Reesema zingen, en al helemaal niet in Beste Zangers, want Jaap is een man en hij ook. Dan wordt het vergelijken en delft hij het onderspit. Nee, Ferdi kiest daarom voor een nummer van één van de grootste artiesten van de 20e eeuw. Logisch.. 

Simon a.k.a. Blanks snapt niet waar iedereen zich zo druk om maakt en kijkt steeds glaziger uit zijn ogen. Al die emoties over ene Erik Klepperton, doe even rustig mensen, het is niet alsof Ferdi een nummer van Justin Bieber ten gehore gaat brengen. Ferdi meent dat hij Tears in Heaven echt heel goed bij Jaap Reesema vindt passen. Gelukkig legt hij het effe uit, anders zou het een beetje een lugubere kant op gaan.

Claudia is de enige die Jaap tot tranen weet te roeren. Of dat nu door het tijgerblousje komt of door haar mooie vertolking laten we in het midden. Ze is hoe dan ook de terechte winnares van de ‘Jake Reese’ aflevering van Beste Zangers 2022. 

Beste Zangers Youtube

Uiteraard heb ik de Beste Zangers Youtube video’s voor je op een rijtje gezet. Wil je ook de liedjes van de andere Beste Zangers afleveringen beluisteren? Check dan even de linkjes onder dit artikel.

Beeld bron: Still Tv NPO1 / AVROTROS

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Beste Zangers te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van Beste Zangers 2022 gemist? Kijk dan terug op NLziet.

Geschreven door: