Beste Zangers: De eerste tranen zijn al gevloeid

Beste Zangers 2022

Seizoen 15 van Beste Zangers is weer van start gegaan. Persoonlijk kijk ik dit programma nog niet zo heel erg lang, maar Stef Bos heeft mij in 2020 overgehaald om toch te gaan kijken. Ook dit jaar heeft Jan Smit weer interessante mensen om zich heen verzameld: Roxeanne Hazes, Ferdi Bolland, Claudia de Breij, Nielson, Jaap Reesema, Sarita Lorena en Blanks. Die laatste twee waren onbekend voor mij, maar ik laat me graag verrassen. 

Roxeanne Hazes

De eerste aflevering van Beste Zangers 2022 stond in het teken van Roxeanne Hazes. Ik keek heel erg uit naar de aflevering van Roxeanne, dus ik vond het ergens wel jammer dat zij meteen bij de eerste uitzending centraal stond. 

Tussen de liedjes door vertelt Roxeanne over haar leven en het gaat veel over haar vader André. Zodra het over haar liefde Erik gaat verschijnt er een grote glimlach op haar gezicht. De liefde spat van het scherm en ik word daar als hopeloze romanticus heel blij van. Roxeanne is een open boek en een voorbeeld voor velen. 

Tijd voor de Beste Zangers om te gaan zingen

Nielson mag het spits afbijten en zingt het nummer ‘Kapot’. Dit lied was ooit voor hem geschreven, maar Roxeanne heeft het uiteindelijk uitgebracht. Hij maakt er zijn versie van en het klinkt erg goed. We horen op het moment weinig van Nielson, maar het wordt tijd dat zijn stem weer eens op de radio verschijnt. Zingen kan ie wel.

De eerste tranen verschijnen bij het nummer ‘Vreemde voor mij’. Sarita Lorena zingt dit nummer en dat doet ze prachtig. Ik kende haar niet en had haar stem nog nooit gehoord, maar ik ben nu wel nieuwsgierig naar haar geworden. Ik hoop wel dat ze volgende week een makkelijker rokje aan heeft, want volgens mij zat het totaal niet comfortabel. 

In mijn bloed

Claudia de Breij en Blanks zingen allebei iets wat te maken heeft met André. Claudia heeft haar eigen versie geschreven op het nummer ‘In mijn bloed’ en zingt over het gemis van een vader. Erg persoonlijk en de tekst was prachtig. Ook Claudia zal mooie dingen gaan laten zien de komende weken, verwacht ik. 

Ik moet een beetje wennen aan Blanks. Hij zong het nummer ‘Amor, Amor, Amor’ van André en had het vertaald naar het Engels. Ik moest meteen denken aan de nummers van Wham! en ik kan je nog niet vertellen of dat iets positiefs is. Bij dit nummer voelde ik het minst, maar ik kom hier volgende week nog even op terug. Wie weet moet ik er even in groeien. 

Hartenpijn pop

Roxeanne vertelt dat ze zich aangetrokken voelt tot ‘hartenpijn pop’. Dat klinkt een beetje verdrietig, maar als je naar haar muziek luistert dan klopt deze term ook wel. Ferdi Bolland prijst Roxeanne, omdat ze zo open, eerlijk en oprecht is. Ik ben het helemaal met hem eens. Hij zingt het nummer Lost van Anouk, maar wel op zijn manier. Hij doet mij een beetje denken aan Stef Bos, want hij vertelt een verhaal tijdens het zingen. Dat kunnen we erg waarderen. 

Jaap Reesema sluit de aflevering af met zijn versie van ‘Ik was toch je meisje’. Het bekendste nummer van Roxeanne. Jaap vertelt dat ze dit nummer samen hebben geschreven. Zodra hij begint met zingen, stop ik met schrijven. Ik begrijp niet waarom we hem nog niet beter kennen, want zijn stem is fantastisch. Ik kijk alweer uit naar volgende week.

Het zit erop

Na een uur muzikaal te hebben genoten, zit de eerste aflevering er alweer op. Er wordt geproost op Sarita, omdat Roxeanne haar versie van ‘Vreemde voor mij’ het best vond. Ondertussen kijk ik op Spotify om te kijken of de lijst al online staat. Helaas, ik moet nog even geduld hebben. Kijk je volgende week met me mee naar Beste Zangers 2022?

Beeld bron: AVROTROS

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Beste Zangers te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 15 Beste Zangers