Meau steelt harten van collega’s in Beste Zangers 2023

In aflevering 6 van het Avrotros programma Beste Zangers 2023 staat Meau centraal en deelnemers Douwe Bob, Mell, Duncan Laurence, Numidia, Nick Schilder en Marco Bakker staan te popelen om haar in het zonnetje te zetten. Presentator Jan Smit duikt ondertussen in haar 23-jarige leventje om wat meer te weten komen over de populaire, altijd vrolijk lijkende zangeres.

Waarom je je beter niet té bloot kan geven bij Beste Zangers 2023

Ook Numidia is het opgevallen bij Beste Zangers dat Meau chronisch blij is. ‘Zij is het zonnetje van de Teletubbies’, zegt ze liefkozend en ook de andere zangers zijn vol lof over haar sprankelende persoonlijkheid. Haar zelfgeschreven nummers zijn wat minder vrolijk en gaan veelal over gevoelige onderwerpen. ‘Al mijn nummers zijn autobiografisch’, vertelt het blije ei aan presentator Jan Smit, waardoor ze veel van zichzelf bloot geeft in haar repertoire. Je moet het maar durven om al je gevoelens de wereld zo in te slingeren.

Ik hoop van ganser harte dat ze zich in Sevilla niet letterlijk bloot geeft, want Douwe Bob heeft een kamer naast die van haar. Voor je het weet gaat je buik groeien en zit je over 9 maanden met een jankend mormel van een pondje of zeven opgescheept. Naast zingen is dat namelijk een specialiteit van Bobbie. Als Meau na het nummer dat hij voor haar heeft gezongen op het Beste Zangers podium zegt dat ze het mooi vond omdat hij er een ‘Douwe-sausje’ overheen had gegooid, roep ik dan ook verschrikt uit: ‘Het is juist dat sausje waar je voor op moet passen!’

Weet Numidia zangeres Meau te verrassen met haar versie van ‘Dat heb jij gedaan’?

Meau Hewitt wist als klein kind al dat ze zangeres wilde worden en na het afronden van haar opleiding aan de Herman Brood Academie brak ze in 2021 door met het prachtige nummer ‘Dat heb jij gedaan’. Vanaf dat moment wist ze het grotere publiek te betoveren met haar emotionele nummers en werden we massaal verliefd op de frisse wind in muziekland. Numidia durft het aan om juist dat nummer te vertolken bij Beste Zangers 2023 en doet dat op haar eigen theatrale manier. Het is prachtig, maar als er niemand bezwaar heeft dan hoor ik toch liever het origineel. Ik moet natuurlijk toch iets te mekkeren hebben…

Bij nader inzien valt er nóg wel iets te zeuren. Ik heb nu diverse malen in dit artikel de naam Meau getikt en op de een of andere onverklaarbare manier weet ik het steeds voor elkaar te krijgen om het verkeerd te doen. Maue, Muae, Meua. Zwaar irritant en ik vraag mij af waarom haar ouders die meid niet gewoon Mo hebben genoemd. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Of zouden pa en moe al vermoed hebben dat ze een dochter zouden krijgen die mooie poëtische nummers zou gaan schrijven? In dat geval is Mo misschien ook wel een beetje te plat.

Zonder Simon oogt Nick Schilder relaxter

Nick Schilder doet het licht uit bij deze aflevering van Beste Zangers 2023 met een door hem herschreven nummer van Meau. Het nummer ‘Als jij maar bij me bent’, is door de zanger uit Volendam omgedoopt tot ‘Los in Chersonissos’. Ligt het aan mij of is de beste man grappiger nu hij Simon af heeft weten te schudden? Het liedje blijkt echter niets met die titel te maken te hebben, maar is een prachtige en oprechte ode aan de sing en songwriter die vandaag in het middelpunt stond. Het leven hoeft niet perfect te zijn, zolang jij maar voor ons zingt!

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Beste Zangers te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 17 van Beste Zangers elke zaterdag om 20.30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdiensten NPOstart en NLziet zijn de afleveringen met Douwe Bob, Mell, Duncan Laurence, Meau, Numidia, Nick Schilder en Marco Bakker die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros / Beste Zangers 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 17 Beste Zangers 2023