Struisvogelpolitiek in Zarra: De bizarre actie van Raymond en Bianca

Het is wederom hommeles in Het Spaanse Dorp Zarra, want deelnemers Raymond en Bianca hebben besloten om acuut te stoppen met het verbouwen van Casa el Premio. Voor zover je tenminste van stoppen kunt spreken, want hun aandeel in de verbouwing van het huis is tot nu toe 0,01% geweest. Wat is er in Zarra aan de hand met Raymond en Bianca en wat heeft deze struisvogelpolitiek te maken met Matthew en Sabrina?

Deelnemers RTL4 programma zorgen voor een record prestatie

Net als we denken alles wel gezien te hebben weten de deelnemers van Het Spaanse Dorp ons weer te verrassen met een onverwachte twist. Het is bijna een Guinness Book of Records waardige prestatie om zoveel ophef te veroorzaken in slechts 8 afleveringen. 

Als 16-jarige Pepijn een bezoek brengt aan zijn vader Raymond en Bianca, lijkt de dag goed te beginnen in het Spaanse dorp Zarra. De jongen is een bijzondere verschijning met zijn keurig witte overhemd, glanzend rode stropdas en grijze spencer. Ik liep op die leeftijd als puber in jeans op een stel afgetrapte sneakers rond. En waar ik al blij was dat ik mijn veters kon strikken, sleept deze knul even cum laude een diploma binnen.

Volgens Pepijn is hij ‘op een leeftijd gekomen, dat ze wel hun eigen ding mogen doen’. Met ze bedoelt de puber zijn vader en Bianca. Het zuur in mijn maag maakt een achterwaartse salto en tikt mijn slokdarm aan bij het horen van de uitspraak van de kakkineuze jongen. Er hangt een ‘air’ om hem heen die niet zomaar even met luchtverfrisser te verdrijven is.

Achtergrond van het hoogoplopende drama in Het Spaanse Dorp Zarra

Al gauw wordt duidelijk dat de appel niet ver van de spreekwoordelijke boom valt. Niet alleen de zoon voelt zich verheven, maar ook pa heeft duidelijk niet vooraan gestaan in de rij bij onze lieve Heer toen nederigheid werd uitgedeeld. Als kijkers klagen we vaak over het tokkie-gedrag van Matthew en Sabrina in Het Spaanse Dorp Zarra, maar Raymond en Bianca verdienen ook bepaald geen schoonheidsprijs. 

De kunstenares en driftkikker hadden in de eerste afleveringen van het programma al het bijltje erbij neergegooid na een ruzie met de tokkies. Raymond besloot zich terug te trekken als penningmeester en niet meer deel te nemen aan het overlegmoment. Het kersverse echtpaar vermeed Casa el Premio als de pest. 

Het leek erop dat Raymond en Bianca bang waren dat de deelnemers van Het Spaanse Dorp Zarra getransformeerd waren in een stel genetisch gemanipuleerde hondsdolle ratten. Terwijl de knaagdieren de polonaise deden in het huis, hield dit koppel zich voornamelijk bezig met bloemetjes schilderen. Tja, als je dan na weken van afwezigheid eindelijk weer eens voet in de woning zet, moet je ook niet klagen.

Waarom Raymond en Bianca ineens stoppen met de verbouwing van Casa El Premio

Raymond en Bianca zijn witheet als ze een bezoek brengen aan de kluswoning en ontdekken dat de verbouwing niet naar hun wensen is uitgevoerd. ‘Dat doe je toch niet zonder overleg?!’, briest de driftkikker tegen vriend Ron. Raymond vergeet er voor het gemak even bij te zeggen dat hij zelf iedere vorm van communicatie pertinent heeft geweigerd sinds de ruzie.

De kunstenaars hebben een excuus gevonden om wederom het bijltje erbij neer te gooien. Ze geven de sleutel van de woning terug aan de burgemeester en schuiven alle verantwoordelijkheden af op de ratten van Casa el Premio. Met zo’n vader als voorbeeld is het niet gek dat de zoon van Raymond een over het paard getild kereltje is geworden. En eerlijk is eerlijk, Matthew en Sabrina mogen dan wel de tokkies van Het Spaanse Dorp Zarra zijn, maar de opvoeding van zoon Lenny is verdomd goed gelukt.

Klik hier om naar alle artikelen over Het Spaanse Dorp Zarra te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Het Spaanse Dorp Zarra wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en de afleveringen met deelnemers Matthew, Sabrina, Bas, Melissa, Jaap, Jochem, Raymond en Bianca zijn terug te kijken op streamingsdienst Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Het Spaanse Dorp Zarra / deelnemers Raymond en Bianca / 2023

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 1 Het Spaanse Dorp Zarra 2023