Carola worstelt met haar verdriet in de serie Oogappels

Verdriet in seizoen 5 van de BNNVARA serie Oogappels als Carola zich beseft dat niet alleen materiële zaken in verhuisdozen gestopt worden, maar ook de herinneringen aan haar overleden dochter Wende. Erik heeft zo zijn eigen sores te verwerken als zoon Chris aan de telefoon meedeelt dat hij van plan is in Australië te blijven en puber Hansje pakt haar koffers maar weer eens om naar het volgende adres te vertrekken.

Als het niet jouw keuze is om je leven rigoureus om te gooien, maar een ander beslist dat voor je is het des te pijnlijker om je te beseffen wat je wordt afgenomen. Carola is intens verdrietig dat Marcel haar leven volledig op z’n kop heeft gezet na de aankondiging dat hun huwelijk over is. Je spulletjes in dozen stoppen is peanuts vergeleken bij de herinneringen die je achter moet laten in het huis waar je samen zoveel hebt meegemaakt.

Erik heeft in seizoen 5 van Oogappels zorgen om zijn dementerende vader en zoon Chris

Ook Erik heeft het zwaar als zijn werkgever geenszins van plan is mee te werken aan zorgverlof zodat hij voor zijn dementerende vader Lodewijk kan zorgen. Hij besluit dan ook impulsief ontslag te nemen. Soms moet je gewoon een standpunt innemen, zak er maar in! Als zoon Chris dan ook nog eens meld dat hij in Australië wil blijven is dat de druppel en dreigt de dwangstoornis van Erik weer op te spelen in Oogappels.

Het lijkt mij afschuwelijk om zo’n oncontroleerbare stoornis te hebben, maar heel soms als ik de bende in mijn huis om me heen zie verlang ik naar een acute vorm van dwangmatig schoonmaken. Uiteraard bedoel ik dan niet de chronische vorm. Nee, net lang genoeg tot de klerebende aan kant is. Heel af en toe krijg ik wél een enorme drang om te poetsen, maar doorgaans settel ik mij dan op de bank met een boek tot die bui weer over is. Je kan niet overal aan toegeven hè?

Hansje verlaat vader Tim om bij ex-stiefvader Erik te gaan wonen

Misschien dat Hansje wat rust kan brengen in huize Larooi. Zij heeft besloten dat het wonen bij Tim en Dina in Oogappels helemaal ruk is en dus heeft ze ex-stiefvader Erik gevraagd of ze bij hem mag komen wonen. Tja, zoveel uitwijkmogelijkheden in de vorm van stief en bonusouders kan verdomd handig zijn. Ik persoonlijk had het opstandige, niet te hanteren mokkel de deur gewezen. Ga eerst maar eens de boel op een rijtje zetten met je vader én moeder en als die relatie weer in een beetje fatsoenlijk vaarwater verkeerd dan ben je welkom. Het is geen stoelendans.

Moeder Merel heeft in Oogappels een probleem van wat kleinere omvang. Ze wordt door haar werkgever gesommeerd deel te nemen aan een golfclinic om te netwerken. Volledig uit haar doen arriveert ze bij de golfbaan. Ze is blij verrast als ze daar kennis Bastiaan aantreft die net zo weinig zin in het hele gebeuren heeft als zij. Het tweetal gedraagt zich als een stel kleuters na het drinken van een liter Fristi en het eten van een pond Smarties. Ik moet met het schaamrood op mijn kaken bekennen dat ik mijzelf hier in herken.

Sterker nog, ooit ben ik op volwassen leeftijd weggetrapt van een computercursus. Een goede vriend bleek zich hier ook voor ingeschreven te hebben. De leraar was zo scheel dat hij met zijn linkeroog in zijn rechterbroekzak keek, waardoor wij continue de lachkriebels omhoog voelde komen. We hebben ons nogal misdragen. Wat resulteerde in het vriendelijke doch dwingende verzoek maar niet meer te komen. Een pijnlijk besef dat ik nogal wat overeenkomsten vertoon met de vaak onuitstaanbare Merel uit Oogappels. Zucht…

Klik hier om naar alle artikelen over de serie Oogappels te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 5 van Oogappels elke woensdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdiensten NPOPlus en NLziet zijn de afleveringen met Merel, Hansje, Erik, Tim, Dina, Carola, Pip en de rest van de cast die je in 2023 hebt gemist terug en vooruit te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Oogappels / seizoen 5 / 2023

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 5 Oogappels 2023