De heren uit de serie Oogappels hebben een puinhoop van hun leven gemaakt

Erik, Marcel en Tim beseffen in seizoen 5 van de BNNVARA serie Oogappels dat ze als volwassen kerels nog altijd naar een schouderklopje van hun moeder hunkeren. In plaats daarvan krijgen de heren echter alledrie behoorlijk de wind van voren van de vrouwen die hen het leven schonken. Een avondje flink doorhalen met de nodige alcohol verzacht weliswaar misschien een beetje, maar lost de puinhoop in hun levens helaas niet op.  

Slaat Oogappels personage Erik door in de zorg voor dementerende vader Lodewijk?

Erik krijgt deze week een flinke veeg uit de pan van zijn moeder. Terecht, want ontslag nemen om voor je dementerende vader te kunnen zorgen lijkt heel nobel maar is in dit geval je reinste bullshit. Wat is dat toch met sommige mensen die altijd perse iemand nodig hebben om voor te zorgen en daardoor zichzelf uit het oog verliezen? Zonder de mindfulness richting op te willen gaan, pleit ik ervoor dat je eerst eens een poosje jezelf in acht neemt. Ook zonder alle ellende van de wereld op je schouders te nemen ben je de moeite waard.

Wellicht klinkt dit hard en misschien zelfs egoïstisch, maar ik ben van mening dat je pas goed voor een ander kunt zorgen als je eerst jezelf op de rit hebt. Voor je het weet lig je met een burn-out te ijlen in je nest. Eigenlijk is het net als in een vliegtuig. Tijdens de veiligheidsinstructies wordt altijd duidelijk aangegeven dat je in geval van het wegvallen van de luchtdruk éérst zelf je luchtdrukmasker op moet zetten, alvorens je het masker bij je kinderen opzet. Best logisch, want als jij geen lucht meer in je longen weet te persen dan hebben die koters sowieso niets meer aan je.

Boze vrouwen in seizoen 5 voor ruggengraatloze Tim en Marcel

De vrouwen in het leven van Tim zijn onderhand wel een beetje klaar met de ruggengraatloze slappeling en anders ik wel. Dat gezever met sloerie Jasmijn moet nu maar eens een keer klaar zijn. Echtgenote Dina trekt het niet meer en de rode vlaggen, die haar onderbuikgevoel hebben aangewakkerd wapperen welig in de wind verder. Zijn oogappels Lieke en Hansje slingeren de verwijten tijdens een etentje naar Tim zijn kop en tot overmaat van ramp krijgt hij ook nog eens een flinke preek van zijn moeder.

Marcel heeft zich in aflevering 8 van de serie Oogappels als een oude hippie in zijn caravan heeft teruggetrokken en ligt na het verlaten van Carola niet zo lekker bij de vrouwen in zijn leven. Zijn moeder is intens verdrietig dat haar zoon zijn echtgenote heeft verlaten. Carola zelf is, geheel terecht, helemaal klaar met de kerel die de fundering onder haar kont vandaan heeft geschopt. Happy camper Marcel gaat er nogal naïef vanuit dat ze vrienden kunnen blijven. Vrienden communiceren doorgaans met elkaar en weten wat er in de ander omgaat. En dat kan hij voorlopig wel vergeten.

De mannen hebben er een puinhoop van gemaakt

Kortom de heren hebben er alledrie een behoorlijk puinhoop van gemaakt en besluiten zich een avondje gebroederlijk vol te laten lopen in de voortent van de caravan. Waar het aanvankelijk een gezellige avond lijkt, slaat de sfeer om als Tim en Marcel onderling beginnen te kissebissen over wat er speelt in hun leven. Wat is het toch frappant dat er tijdens het nuttigen van overmatig alcohol vaak spontaan psychologen blijken te schuilen in mensen. Ik ga solidair een wijntje inschenken én mijn zuurstofmasker klaarleggen. Je weet tenslotte maar nooit wanneer de luchtdruk wegvalt.

Klik hier om naar alle artikelen over de serie Oogappels te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 5 van Oogappels elke woensdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdiensten NPOPlus en NLziet zijn de afleveringen met Merel, Hansje, Erik, Tim, Dina, Carola, Marcel en de rest van de cast die je in 2023 hebt gemist terug en vooruit te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Oogappels / seizoen 5 / 2023

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 5 Oogappels 2023