Gefrustreerde Hansje slaat om zich heen in de serie Oogappels

In deze aflevering van seizoen 5 van de serie Oogappels gaat Merel alleen op wandelvakantie terwijl Dina en Tim in de puinhoop van Hansje terugkeren na hun vakantie. Gwen is over uit Amerika om twee weken op haar dementerende vader te passen zodat Erik naar Australië kan om Chris te bezoeken. Kan hij de zorg voor zijn vader even loslaten en genieten van zijn reis of is zijn hang naar zorgen te groot om te kunnen genieten?

Het verdriet van Oogappels personages Carola en Merel wordt met de dag groter

Als tiener fantaseer je wel eens over hoe het leven er later uit zal zien. Een dikke gezinsauto met kinderzitjes op de achterbank op een oprit van een heel gezellig huis. Een eettafel vol met vrolijke lachende oogappels en een goedbetaalde, maar vooral heel toffe baan. Voor ruzie, ziektes en ellende is in die fantasie geen plaats. Het leven is goed, de bankrekening gevuld en iedereen is happy. Dat dit alles een utopie is, wordt doorgaans sneller duidelijk dan je lief is.

Zo ook in seizoen 5 van Oogappels, waarin Fabie en Carola hun gekibbel over wie het er het zieligst is na het mislukken van hun relatie bijleggen. Carola is logischerwijs compleet van het pad nu Marcel haar zonder er al teveel woorden aan vuil te hebben gemaakt heeft verlaten. Trek je muil eens open man, wat zit je daar nu al een zoutzak te zwijgen? Tot overmaat van ramp deel zoon Dennie mee dat hij gaat stoppen met zijn rechtenstudie en voilà…een zielig hoopje vrouw is geboren.

Ook Merel behoort tot de categorie sneue moeders nu ook dochter Hansje de brug naar contact met haar moeder heeft opgetrokken in seizoen 5 van Oogappels. Het mokkel, stijf van de issues maakt een ontiegelijke puinhoop van haar leven en ondanks dat het best een verdrietige oorsprong zal hebben krijg ik het beeld van de blonde puber in een isoleercel niet van mijn netvlies. Sorry, maar ik kan echt niets vredelievender bedenken voor die onhandelbare etterbak met die ontevreden bakkes.

Puber Hansje drijft Tim en Dina tot wanhoop

Als Dina en Tim van vakantie terugkomen blijkt Hansje een vreselijke bende aangericht te hebben in huis en voor Dina is de maat meer dan vol in Oogappels 2023. Ooit, heel lang geleden haalde mijn moeder het ook eens in haar hoofd om een weekje zonder mij op vakantie te gaan. Ik was 16 en euforisch om het rijk enige dagen voor mij alleen te hebben. Nou ja, alleen. Ik vermoed dat mijn moeder de bodem van Lanzarote nog niet eens had aangeraakt toen het hele hok al vol zat met rokende en zuipende pubers. Zes dagen feest en de zevende dag had ik, heel slim gereserveerd voor het uitwissen van de sporen.

Samen met vriendinnen poetsten we de gele godganse dag nog net de lak niet van de meubels. Toen moeders, bruingebrand de drempel weer over stapte was het schoner dan ooit tevoren. Tenminste, zo leek het. Heeft er iemand tijdens een grote schoonmaak de plantenpotten wel eens geïnspecteerd? Nee hè? Die bleken vol te zitten met uitgedrukte peuken en bierdoppen. Daar ging mijn verworven vrijheid én het vertrouwen van mijn moeder door het putje, dat ook nog eens verstopt zat van de kots.

Karma haalde mij meerdere malen in het leven in toen ik zelf met pubers opgescheept kwam te zitten. Waarmee ik niet bedoel dat er op een ochtend ineens volledig ontoerekeningsvatbare etters aan de keukentafel zaten. Ooit waren het schattige kleine monstertjes die zich in de loop der tijd transformeerde tot ‘wie is dat kreng op mijn bankstel’ wezens. Ik heb mijn portie net als Merel dubbel en dwars gehad en geniet des te meer van Oogappels 2023. Goedbeschouwd is het eigenlijk helemaal geen drama serie maar enorme feelgood televisie. Het besef dat je niet alleen staat, slaapt wel zo lekker namelijk…

Klik hier om naar alle artikelen over de serie Oogappels te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 5 van Oogappels elke woensdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdiensten NPOPlus en NLziet zijn de afleveringen met Merel, Hansje, Erik, Tim, Dina, Carola, Pip en de rest van de cast die je in 2023 hebt gemist terug en vooruit te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Oogappels / seizoen 5 / 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 5 Oogappels 2023