Oogappels: De acteurs gooien wilde haren los tijdens 70’s party

Oogappels

Wat zou jij doen als je, zoals Merel in aflevering 7 van Oogappels, de borden door de kamer hoort vliegen bij je buurtjes? Vergezeld door het stemvolume waar Peter Gillis best een beetje jaloers op zou zijn. Behalve met je nieuwsgierige oorschelpjes tegen de muur aan gekleefd zitten hè? Want laten we elkaar geen mietje noemen, dat doen we allemaal. 

Persoonlijk vind ik dit dus een erg lastige kwestie. Er zijn immers genoeg vurige types die vlammend ruzie maken, maar het vervolgens weer net zo passioneel weer goedmaken. En dan heb jij net de juten op hun dak gestuurd om een kijkje te gaan nemen. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook écht foute boel zijn. Dan wil je niet degene zijn die lekker heeft lopen luistervinken, maar niet heeft ingegrepen toen het mis ging. Live and let live vs betrokken bemoeial, ga er maar aan staan. 

12-koppige schoonfamilie

Gelukkig heeft Merel nog genoeg andere zaken om zich druk over te maken. Dochter Hansje brengt een bezoek aan kantoor en loopt daar de scharrel van Merel tegen het lijf. Hansje vindt Maarten ontzettend meevallen. Hij is helemaal niet zo’n kakl*l als ze had gedacht. Maarten mag zelfs een keertje komen eten. 

Pip ontmoet op haar beurt haar nieuwe schoonfamilie en dat is, hoe lief ze ook zijn, precies zo ongemakkelijk als je van een eerste ontmoeting met je schoonfamilie mag verwachten. Deze familie is ook nog eens vier keer zo groot als het gemiddelde Nederlandse gezin, dus ook vier keer zo ongemakkelijk. 

Slecht nieuws gesprek

Chris wordt door Carola uitgenodigd voor de 70’s party in de bar. Dat is een fijne opsteker na zijn afwijzing op de Gerrit Rietveld Academie. Het slecht nieuws gesprek dat hij voert met zijn vader is een echte klassieker. Liefdevol maar awkward, met een vleugje goedbedoelde bagatellisering. Wat moet je zeggen als ouder als de toekomstdroom van één van je Oogappels in duizend stukken uiteen spat? Een potje meejanken misschien een optie? 

Niet alleen Chris, maar ook Danny gaat naar de 70´s party en hij neemt Kim mee. Zijn ex-vriendin die al een tijdje in een kliniek vertoeft, was wel immers weer eens toe aan een feessie. 

Een klein kusje

Fabie komt op het feestje haar fysiotherapeut tegen en mag eindelijk legaal met hem muilen. Of gebruiken pubers van deze tijd die term niet meer? O nee, Ben ik nu zo’n vrouw van middelbare leeftijd die denkt dat ze nog jong is? Zo’n type waar ik vroeger met mijn vriendinnen een tikkie schaapachtig om stond te grinniken en waarvan ik blij was dat ze mijn moeder niet was.  Ik vraag mij sowieso af wanneer dat gebeurd is, want ik voel me nog geen dag ouder dan 25. 

Geen grappen

Bij Tv-vrouw houden we natuurlijk van een flinke korrel zout. Eigenlijk nog meer van een bel witte wijn en in het weekend een Baileys, maar daar doen we liever een beetje geheimzinnig over. Dat advocaatje bewaren we nog even voor over een jaar tien, maar dan wel graag met een toefje slagroom. 

Het moge duidelijk zijn, humor zit in ons DNA en toch moet het gezegd worden. Deze serie is zo prachtig en integer in elkaar gezet dat ik vaak zo ademloos met open mond zit te kijken, dat ik vergeet om slechte grappen te fabriceren. Eerlijk en uit het leven gegrepen en zo ontzettend mooi neergezet door eigenlijk iedereen die mee speelt. Ondanks dat de halve cast nog aan de kindercola zit, zijn dit stuk voor stuk professionals die een hele diepe buiging verdienen. 

Nog lang en gelukkig

Ik word er sinds ik bij Tv-vrouw werk regelmatig op gewezen dat ik niet altijd verstand heb van de zaken waar ik over schrijf. En dan druk ik het nog heel netjes uit. Maar ik vind dat ik als grootste fan van dit programma best luidkeels mag verkondigen hoe fantastisch deze snuiters hun werk doen. Ik hoop dat jullie als cast van Oogappels je hele leven samen blijven als een stel knobbelzwanen op een kasteelvijver. Dus bij deze, opdat seizoen 4 van Oogappels nog minstens 25 seizoenen vervolg mag krijgen, tot het moment dat ik écht toe ben aan een Tena lady en een advocaatje. 

Beeld bron: Still Tv NPO 1/ BNNVARA

Klik hier om naar alle artikelen over de serie Oogappels te gaan.

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 4 Oogappels