Erik staat voor een dilemma met doodzieke vader in Oogappels

Dina schiet om het minste geringste uit haar slof door de relatieproblemen met Tim, terwijl Erik zijn handen vol heeft aan zijn zieke vader in aflevering 9 van Oogappels. Carola gaat met het lood in haar schoenen naar het feestje van haar ex-schoonouders en Merel spreekt haar mannelijke collega’s eens ernstig toe over het gebrek aan begrip voor collega Nadia.

Tim en Jasmijn drijven Dina tot wanhoop in Oogappels

Door al het gesodemieter omtrent Jasmijn zit Dina er helemaal doorheen. Alles en iedereen moet het ontgelden in haar omgeving. Ik word er een beetje moe van. Neem actie en dump die loser of hou op met je eeuwige gezeik. Tim komt godzijdank met goed nieuws thuis, want Jasmijn heeft besloten een filiaal in Utrecht te gaan leiden. Er is echter een klein kinkje in de kabel, want voor het zover is gaan ze een paar dagen voor werkoverleg naar een hotelletje op de hei. Ik houd mijn hart vast aangezien Tim een ruggengraat van spaghetti lijkt te hebben en voorzie op zijn minst een one night stand.

Een one night stand kan leuk zijn, mits je zorgt voor voldoende bescherming en het voor beide partijen duidelijk is dat het om eenmalige versnapering gaat. Nina, die een nachtje heeft liggen rollenbollen met haar collega in Oogappels blijkt zwanger doordat het condoom scheurde. Nou, dan ben je mooi dubbel genaaid. Je neemt de moeite om het veilig te doen en dan laat dat plakkerige latex stinkding je in de steek! Een afspraak voor abortus wordt gemaakt en de zaadverstrekkende collega verwittigt dat hij theoretisch gezien vader had kunnen worden.

Merel steunt Nadia en zet mannelijke collega’s op hun plaats

Carola voelt zich nog altijd in de steek gelaten door Marcel, maar recht haar rug en besluit toch naar het feestje te gaan van haar inmiddels ex-schoonouders. Gelukkig wordt ze bijgestaan door haar zoon Danny en haar ouders, maar de sfeer blijft ongemakkelijk. Ook op het advocatenkantoor waar Merel werkzaam is in Oogappels wordt er in de vergaderzaal geen polonaise gelopen als ze besluit het op te nemen voor haar collega Nadia. In duidelijke taal geeft ze haar mannelijke collega’s een lesje ‘moederschap combineren met een fulltime carrière’ en laat de heren sprakeloos achter. Eigenlijk zouden alle vrouwen een stukje Merel in zich moeten hebben.

De dementerende Lodewijk is getroffen door een longontsteking en gaat hard achteruit in seizoen 5 van Oogappels, maar Erik respecteert de wens van zijn vader om geen medische behandeling te willen ondergaan. Logischerwijs heeft hij het er erg zwaar mee. Gelukkig is Hansje in de buurt om hem bij te staan in de zorg voor zijn ouwe heer. Het mes snijd aan twee kanten, want het loeder dat werkelijk overal de boel van eieren heeft gemaakt lijkt met het zorgen voor haar pleeg-opa wat rust te hebben gevonden. In een paar weken tijd van bijna ontoerekeningsvatbaar naar zorgzaam… pubers blijven je verbazen.

Klik hier om naar alle artikelen over de serie Oogappels te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 5 van Oogappels elke woensdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdiensten NPOPlus en NLziet zijn de afleveringen met Merel, Hansje, Erik, Tim, Dina, Carola, Marcel en de rest van de cast die je in 2023 hebt gemist terug en vooruit te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Oogappels / seizoen 5 / 2023

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 5 Oogappels 2023