Oogappels: Zeikende zeurpieten en zondige scheldwoorden

Oogappels

Je eerste verkering vergeet je nooit meer toch? Steelse blikken, kleffe handjes die elkaar vinden en stiekeme briefjes in je rugtas. Of in het geval van de 80’s kids zoals ik, smsen in grote blokletters met je Hi PocketLine Swing totdat je sms-bundel op was. Daarna verder achter MSN totdat moeders van beneden schreeuwend vroeg wie er in godsnaam al een uur de telefoonlijn bezet hield en of je er mee wilde kappen en wel nu. De eerste date naar de bios of zoals Pip, in aflevering 4 van Oogappels, naar de IJsbaan. 

Als twee gloeilampjes gaan de oogappels over het ijs, totdat Pip plat op haar knappe gezichtje gaat. Haar ‘g*dver’ en uitroep van het vrouwelijk voortplantingsorgaan, lijkt mij dan ook niet meer dan logisch, maar vriendlief blijkt in de Here. Niet te verwarren met ‘van de heren’, want dan had onze Pip een nog veel groter probleem gehad dan haar snoetje op het koude ijs. Dat maakt een potje tongworstelen in het fietsenhok wel een erg lastige zaak. 

Vriendlief legt uit dat hij best van een potje schelden houdt, maar dat hij de Heer er meestal buiten laat. Gelijk heeft hij, je weet nooit wat je te wachten staat aan de hemelpoort. Beter het zekere voor het onzekere nemen. Zelf haar boos geboren mama Gaby smelt van zoveel kalverliefde en besluit spontaan haar agressie aan de wilgen te hangen. Lang leve de liefde!

Lekker zwelgen

Tim heeft deze aflevering vooral heel veel medelijden met Tim en blijft hierover doorgaan tot de oren van Dina én Eric bloeden van ellende. Ik dacht altijd dat het toppunt van onaantrekkelijkheid is, als je vent met de deur wijd open poept. Maar vandaag heb ik geleerd dat het nog erger kan. Een vent die al tastend zijn eigen buikvet inspecteert en als een veearts zijn eigen gebit onder de loep neemt is minstens net zo aantrekkelijk als een paling in een ballenknijper. Nee, die komt er bij mij minimaal een maand niet meer in, besluit ik. Letterlijk en figuurlijk. 

Dina dient zwelgende Tim zoals het een goede echtgenote betaamt dan uiteindelijk toch van repliek. Ik juich en probeer mijn man naast me over te halen om samen de wave te doen voor Dina. Score! Go Dina! Helaas heeft mijn echtgenoot toch last van wat loyaliteit issues jegens het mannelijk geslacht. Hij doet niet mee, maar houdt in ieder geval wél wijselijk zijn mond. Heel stiekem zie ik hem die avond het vel aan zijn onderarmen checken. Geen probleem daar schatje, alleen maar spierballen.

Schot in de roos?

Erik heeft heel wat minder last van een midlife crisis, maar hij heeft dan ook al een paar afleveringen, in seizoen 4 van Oogappels, een jong moppie aan zijn zijde. Vandaag mag ze kennis maken met zijn (stief) kinderen. Je kunt je kids kennelijk ook té goed opvoeden, want zijn liefje Hannah wil na de ontmoeting met de koters van Erik meteen een hele berg kinderen met hem maken. De beste man schiet spontaan in een stuip. Hij kon het rampetampen nu al lastig bijhouden, laat staan als hij ook nog eens raak moet gaan schieten. En dan is het nog de vraag of hij überhaupt zit te wachten op nieuwe nachtelijke spuitluier escapades. Erik kan juist niet wachten tot zijn al bestaande kinderen eindelijk het pand verlaten. Het zijn lieverds hoor, maar ze parasiteren behoorlijk in zijn personal space. Nee ,die kleine zwemmers van hem blijven mooi even in hun veilige kokertje.

Liefde op het tweede gezicht

Ik was al fan van de serie en heb nog nooit Oogappels gemist. Maar net op het moment dat het niet beter kan worden, verschijnen Merel en haar nieuwe vriend Karel ten tonele. Na het laatste seizoen van Oogappels waren we zo klaar met zure Merel, dat we haar het liefst in een kist met citroenen naar het andere eind van de wereld hadden gestuurd.

Inmiddels ben ik gedurende seizoen 4 van deze spicy lady uit ‘de Oogappels cast’ gaan houden als van een punt warme appeltaart met een dikke toef slagroom. Bijzonder hoe Karel deze ui elke week weer ontdoet van een schilletje en we telkens een stapje dichter bij het hartje van Merel komen, zonder dat het goedkoop of gemaakt wordt. Deze twee mensen hebben mijn hart gestolen en ik hoop dat we nog heel lang van hen in Oogappels mogen genieten.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / BNNVARA

Klik hier om naar alle artikelen over de serie Oogappels te gaan.

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 4 Oogappels 2022