Is de munt van Roosmarijn Wind een vloek of zegen in Expeditie Robinson?

Frits Wester is bij zijn maatje Irene van de Laar aangekomen op afvallerseiland in aflevering 5 van Expeditie Robinson 2023. Mark Baanders ontvangt hem met gemengde gevoelens, want hij vindt hem een beetje betweterig. Dat vond Roosmarijn Wind ook en we weten inmiddels allemaal hoe het met haar is afgelopen in kamp Noord. Gaat Mark Baanders de komst van Wester overleven op het afvallerseiland van Expeditie Robinson of blijft Roosmarijn achter met Frits?

Waar blijft al het drama dit seizoen?

Het gaat er wat mij betreft tot op heden een beetje suf aan toe op het onbewoonde eiland. Weinig irritaties, nauwelijks tot geen confrontaties en waar zijn de bondjes dit seizoen? Misschien zijn ze er wel, maar is het er allemaal uitgeknipt. Ik wil drama, ellende en jankende BN’ers! Met Expeditie Robinson deelnemer Eva Simons ben ik inmiddels wel een beetje klaar. Ik hoef het toch niet voor haar op te nemen, want dat doet Jaimie Vaes al. Waar zijn de knokkende meiden die elkaar de extensions uit het hoofd proberen te trekken? Of verwar ik Robinson nu met Echte Meiden in de Jungle? 

Kamp Noord weet het zeker, de volgende proef gaan ze winnen. Tja, je kan het als een mantra oeverloos herhalen, maar doe het dan ook een keer. Het praatje met Art Rooijakkers voorafgaande aan de proef schiet een beetje in mijn verkeerde keelgat. Als de presentator aan Eva vraagt of ze zich thuis voelt in de groep, antwoordt ze zonder blikken of blozen: ‘Ja zeker, we hebben het fijn en zijn eerlijk tegen elkaar.’ Huh, wat lul je nou vrouw? Je loopt chronisch te piepen dat je je buitengesloten voelt door je kampgenoten en nu zeg je dat jullie het zo fijn hebben met elkaar. Iets dat vervolgens wéér gebeurt als Jochem besluit haar niet mee te laten doen omdat er één deelnemer teveel is. Karma is a bitch, dan moet je maar niet liegen. 

Frits Wester maakt plaats voor Roosmarijn Wind op het afvallerseiland van Expeditie Robinson

Roberta Pagnier heeft zo haar eigen redenen om de proef te willen winnen. Behalve immuniteit is er namelijk een watermeloen te winnen. De tv-kok krijgt bij het zien van de grote groene fruitbal een blik in haar ogen waar ik bang van wordt en ik vermoed dat er weleens ‘dooien’ kunnen gaan vallen. Gelukkig kunnen we dat wegstrepen als onzin, maar kamp Zuid weet wel weer voor de derde keer op rij de proef te winnen. Roosmarijn Wind voelt onmiddellijk de bui hangen en ik vermoed dat ze baalt dat ze die klotemunt in haar bezit heeft, want dat zij in deze aflevering van Expeditie Robinson 2023 geofferd gaat worden staat als een paal boven water. 

De munt blijkt haar redding te kunnen worden, nadat haar groepsgenoten unaniem op de actrice hebben gestemd krijgt ze een herkansing door het juiste doosje te kiezen. So far so good, zij het niet dat Roosmarijn vervolgens faalt tijdens het duelleren tegen Armand. De dame krijgt een gratis boottrip richting het afvallerseiland van Expeditie Robinson, waar Frits Wester zojuist het duel met Mark Baander heeft verloren. De politiek verslaggever maakt dus plaats voor Wind, wat betekent dat galante slijptol Markie nu twee meiden heeft om voor te zorgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze in goede handen zijn bij de gladde Powned verslaggever.

Meer artikelen lezen over Expeditie Robinson 2023.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 23 van Expeditie Robinson elke zondag om 20:30 uur uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen met Mark Baanders, Roosmarijn Wind, Frits Wester en de andere deelnemers van 2023 terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 18 Expeditie Robinson 2023