Catfight tussen Eva Simons en Iris van Lunenburg in Expeditie Robinson!

In aflevering 3 van Expeditie Robinson 2023 dreigt op afvallerseiland de vlam in de pan te slaan, want deelnemers Eva Simons en Iris van Lunenburg kunnen elkaar niet luchten of zien. Reden genoeg om de dagelijkse column Jorit zegt het gewoon vandaag te wijden aan de BN’ers die meedoen met het jaarlijkse kokosnootdieet van RTL4.

Mark Baanders getuige van conflict tussen Eva Simons en Iris van Lunenburg in Expeditie Robinson 2023

Om in de sfeer te komen van Expeditie Robinson zit ik met een schaaltje bananenchips en een alcoholische versnapering voor de buis. De felgroene kleur van het mierzoete drankje doet vermoeden dat minstens 3,7 giftige slangen voor zijn uitgemolken. Het is echter niet de alcohol of de in olie gecremeerde banaan die mij in hogere sferen brengt, maar de twee luid kibbelende dames die door de boxen van de televisie tetteren.

Expeditie Robinson deelnemer Mark Baanders heeft nog amper de eerste zandkorrels van afvallerseiland in zijn navel verzameld of hij is al getuige van een catfight tussen Eva Simons en Iris van Lunenburg. Heel even heb ik medelijden met hem, maar al gauw blijkt dat Mark er wel om kan lachen. Volgens Baanders is het afvallerseiland net een wespennest met twee koninginnen die elkaar lopen te prikken. Het is niet te hopen dat hij gelijk heeft, want dat zou betekenen dat de strijd doorgaat tot een van de koninginnen het loodje legt.

Blijkbaar begint het gebitch van Eva Simons en Iris van Lunenburg ook enigszins op de zenuwen van de crew van Expeditie Robinson te werken, want al gauw wordt door middel van een proef besloten om Eef naar kamp Zuid te sturen. Ik voel me als een kind waarvan de lolly is afgepakt. Net op het moment dat de zoete smaak van een portie heerlijke sensatie mijn smaakpapillen heeft bereikt, wordt mijn snoepgoed bruut afgepakt. 

Rust in Kamp Zuid en kamp Noord

Na het verrukkelijke begin van Expeditie Robinson valt de rest van de aflevering een beetje tegen, want er is nog weinig gekonkel tussen de deelnemers in de kampen te ontdekken en er zijn ook geen gewonden dit keer. Op een paar pleisters na lijken de deelnemers nog redelijk heel. Ik hoop niet dat het programma dit jaar een grote wat-vinden-we-elkaar-lief orgie van BN’ers gaat worden. Geef mij maar bloed, zweet en tranen.

Bij gebrek aan beter scan ik de verschillende Robinsons in opleiding op vreemde uiterlijke kenmerken. Bij het zien van een glimlachende Floris Göbel stuit ik op een mysterie. Hoe zijn de tanden van die jongen zo wit geworden en waarom blijven ze wit tijdens een tandenborstelloos verblijf op een onbewoond eiland? Ik heb zelden zulke witte bijters gezien. Het lijkt wel alsof hij een laag glow in the dark Tipp-ex over zijn gebit heeft gesmeerd. Of zou Mark Baanders misschien het kunstgebit van Olof uit B&B Vol Liefde hebben geleend?

Waarom is Maxim Froger zo bedreven met een bijl?

Als het tijd is voor de eliminatieproef besluit ik mijn overpeinzingen opzij te zetten en te accepteren dat deze belangrijke levensvraag onbeantwoord blijft. De deelnemers van Expeditie Robinson 2023 komen als een stel gravende konijnen op de beeldbuis voorbij en aan het einde van proef blijkt Maxim Froger een ware hakbijl werper. De wijze waarop hij de bijl vloeiend door de lucht zwiept doet vermoeden dat Max er een bizarre hobby op na houdt, want hij heeft dit ongetwijfeld vaker gedaan. Team Zuid wint de eliminatieproef dankzij de kunsten van de jonge Froger en team Noord offert Irene van de Laar op tijdens de stemronde. 

In het voorstukje van volgende week is te zien hoe de BN’ers slepen met een langwerpige kist die verdacht veel overeenkomsten heeft met een van stijgerhout gemaakte lijkkist. Zou dan toch een van de koninginnen uit het wespennest de pijp aan Maarten hebben gegeven? Of hebben de expeditieleden wellicht ook een drankje gemaakt van slangengif om hun tegenstanders uit te schakelen?

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » Expeditie Robinson 2023 aflevering 2 seizoen 22 Jorit zegt het gewoon