Wendy van Hout wil kop van Peter Gillis bewerken in Massa is Kassa

Je zou denken dat Peter Gillis met al zijn controlerondjes en geestuitdrijvingen in seizoen 11 van Massa is Kassa weinig tijd meer overhoudt voor andere dingen, maar niets is minder waar. De vreetgrage parkeigenaar heeft namelijk weer een nieuw verdienmodel gevonden. Al die rechtszaken moeten natuurlijk wel betaald worden en daarom heeft hij besloten een heus kookboek op de markt te brengen. Boordevol foxwilde gerechten van de Bourgondiër himself.

Wendy van Hout treft wederom dolende zielen aan

Dat zijn eigen gerechten super simpel te bereiden zijn moet natuurlijk wel eerst aan tv kijkend Nederland getoond worden. Daarom kruipt Peter Gillis, die in de hele geschiedenis van Massa is Kassa nog nooit een pot of pan heeft aangeraakt, samen met souschef Wendy van Hout achter het fornuis. Op het menu staat het gerecht dat dit seizoen perfect beschrijft: snert.

Echter eerst neemt Peter zijn jonkvrouw mee naar zijn andere project. Het kasteel dat hij in een eerder seizoen van Massa is Kassa op de kop heeft weten te tikken. Het valt me op dat het medium van vorige week niet alleen de dolende geesten, maar ook de dode haarpunten van Wendy heeft weten te verjagen. De paar overgebleven nekharen gaan bij de dame bij het betreden van het stulpje helaas weer meteen overeind staan. Ook in dit toekomstige onderkomen blijkt het niet pluis.

De sfeer die er hangt bevalt de vriendin van Peter Gillis allerminst. ‘Er bevinden zich nogal wat oude zielen tussen de kasteelmuren en in de bibliotheek heeft iemand zich opgehangen’, zo weet de ‘spiruwele’ Wendy ons te melden. De oude boeken in de bibliotheek trekken meteen haar aandacht. Daar wil ze wel even doorheen bladeren en dat kan de dikdoener zijn vriendin uiteraard niet weigeren. De fiscus zou een moord doen om even in de boeken van de nieuwbakken kok te bladeren. Misschien ook maar even bij Gillis in bed kruipen?

Peter Gillis vreet worst uit de soep in Massa is Kassa

Eenmaal terug naar de keuken staat de multimiljonair zich het snot voor de ogen te snijden om de worst, die hij zelf steeds aan het opvreten is, weer aan te vullen. Aan de toon waarop Wendy van Hout haar vriend Peter Gillis toespreekt is te merken dat ze zich steeds meer thuis gaat voelen in de rol die haar in Massa is Kassa is toebedeeld. ‘De plakjes moeten dunner’, sneert ze naar haar schat. Gillis gooit er op zijn beurt weer de dooddoener ‘Petertje houdt van dik’ tegenaan.

Peter houdt van dik dóen lijkt me hier meer op zijn plaats. Ook de ouders van Wendy gaan steeds meer tot het meubilair behoren en mogen deze week weer komen opdraven. Na een huistour op hoge hakken schuiven ze samen met ons Mark, Ruud en Inge aan bij Peter en Wendy om de kookkunsten van de Massa is Kassa ster te keuren. Pa en Ma van Hout worden meteen op slinkse wijze gestrikt als keukenhulp tijdens de ophanden zijnde boekpresentatie.

Waarom beeldhouwer Jean de klei beter nog even kan bewaren

Voor het zover is gaan Peter Gillis en Wendy nog even langs beeldhouwer Jean om te kijken hoe het ervoor staat met de gekleide kop van ‘die bolle’. Sinds zijn vorige bezoek is de parkeigenaar echter niet meer zo bol, dus moet her en der de nodige klei verwijderd worden. Onder het toeziend oog van Wendy worden de tanden en neus onder handen genomen en ook de onderkin plus nek moet worden uitgeschraapt. De nieuwbakken diva wordt steeds baziger en neemt nog net het heft niet in eigen handen. In plaats van die troela terug te duwen in de klei waar ze uitgetrokken is blijft de arme Jean maar vriendelijk lachen.

Dan is de kookboek presentatie eindelijk daar en de ouders van Wendy van Hout en kok Niels hebben zich in het zweet gewerkt om de tweehonderd genodigden van een lekkere bak snert met roggebrood te voorzien. Of er genoeg worst in zat heb ik helaas niet kunnen vaststellen, maar het zou me niets verbazen als Peter het merendeel vooraf stiekem naar binnen heeft staan werken. Ik zou die afgesneden klei nog maar even bewaren als ik jou was Jean!

Klik hier om alle artikelen over Familie Gillis Massa is Kassa te lezen.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Familie Gillis: Massa is Kassa op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 11 van Familie Gillis: Massa is Kassa elke dinsdag om 20:27 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de avonturen van Peter Gillis en zijn nieuwe vriendin Wendy van Hout terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Massa is Kassa / seizoen 11 / 2023

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 11 Massa is Kassa 2023